Bulaşıkçı Haberleri

Patronla kavga edip inadına mekan açtı! Bulaşıkçı olarak başlayıp kebap ustası oldu 'Şehir dışından geliyorlar'
Sivas’in Divriği ilçesinde yaşayan Zeynep Çoban, genellikle erkeklerin yaptığı kebap ustalığı mesleğini özveri ile sürdürüyor. Bir lokantada bulaşıkçı olarak iş hayatına başlayan Çoban, şimdi ızgara başında kebap pişiriyor. 10 yıl önce bulaşıkçı olarak işe başladığı Kangal'daki bir iş yerinde kebap ustalığına terfi eden Çoban, bir gün patronuyla kavga edip inat üzerine kendi işletmesini açtığını söyledi. Orayı 6 yıl işlettiğini belirten Çoban, şu anda Divriği'deki bir iş yerinde çalışıyor.
Yayın Tarihi: 18-02-2024 11:55
Ellerinizi kimyasal deterjanlarla mahvetmeyin! Organik elde yıkama bulaşık deterjanı tarifleri
Elde bulaşık yıkamak, makine çalıştırmak istemediğiniz zamanlarda bulaşık birikmesini önlüyor. Ancak kimyasal deposu bulaşık deterjanları, uzun yıkama süreleri sonrasında ellerinizi mahvedebiliyor. Ev temizliğinde doğallıktan yana olanların sıkça tercih ettiği ev yapımı doğal bulaşık deterjanları, kimyasallarla fazla haşır neşir olmak istemeyenlerin imdadına yetişiyor. Biz de sizler için 3 farklı tarif hazırladık.
Yayın Tarihi: 28-12-2021 09:57
Bulaşıkçılıktan dernek yöneticiliğine
Sakarya'da, 22 yıl önce bulaşıkçı olarak girdiği restoranda zamanla profesyonel aşçı olmayı başaran 4 çocuk annesi Hatice Akman, mutfakta kendi menüsünü oluşturarak farklı lezzetlerdeki yemek ve tatlıları müşterilerin beğenisine sunuyor - Mesleğinde daha iyi hizmet vermek amacıyla 2014 yılında kurduğu Sakarya Aşçılar ve Pastacılar Derneği'nin başkanlığını yürüten, aynı zamanda Türkiye Aşçılar Federasyonunun Kadınlar Kolu Sorumlusu olmayı başaran Akman, kadın şeflere ve öğrencilere eğitim vermeyi, ev hanımlarını profesyonel mutfakla tanıştırmayı hedefliyor - Akman: - "Mesleğime aşığım. Aşçılık, tencerenin başına geçip yemek pişirmek değildir. Tabii ki bunu yapmak zorundayız ama hayal gücümüzü tabağımızda gerçekleştirebiliyoruz. Bu yüzden bir sanattır aslında"
Yayın Tarihi: 01-02-2019 12:32
180 bin TL borçla aldığı işletmeyi 1 yılda kâra geçirdi
Kastamonu’da 3 yıl önce bulaşıkçı olarak işe başladığı lokantayı 180 bin TL’lik icra borcu ile devralan kadın, işletmeyi 1 yıl içerisinde kâra geçirmeyi başardı.
Yayın Tarihi: 27-08-2018 14:44
Kuzey bulaşıkçı oluyor
Pazartesi Kanal D'nin iddialı dizisi Kuzey Güney'in yeni bölüm fragmanı yayınlandı
Yayın Tarihi: 10-10-2011 18:13