ense ağrısı Haberleri

Kronik düşük dereceli iltihaplanmaya dikkat! Uzmanından kritik bilgiler
İltihap (inflamasyon), aslında vücudun bir savunma mekanizmasıdır. Bağışıklık sistemi, hasar görmüş hücreleri, patojenleri tanır ve iyileşme sürecini başlatır. Zararlı veya tahriş edici bir etken vücudun bir kısmını etkilediğinde, savunma sistemi bunu yok etmek için iltihap gibi biyolojik bir tepki ortaya çıkartır. Denizli Özel Egekent Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. İhsan Alur, kronik düşük dereceli iltihaplanmaya dikkat çekti.
Yayın Tarihi: 23-01-2024 12:42
Bu belirtileri yaşıyorsanız D vitamininiz eksik olabilir! Vakit kaybetmeden önlem alın
Vücudumuzda D vitamini eksikliği birçok sağlık sorununa yol açıyor. Pek çok kişide eksikliği görülen D vitamini, kemik sağlığından bağışıklık sistemine kadar birçok önemli fonksiyonda rol oynar. Belirtileri doğru bir şekilde tanımak ve zamanında önlem almak bu nedenle oldukça önemlidir. Eğer halsizlik, kemik ağrıları, sürekli yorgunluk veya düşük enerji seviyeleri yaşıyorsanız D vitamininiz eksik olabilir. Vücudunuzun size verdiği bu sinyalleri göz ardı etmeden önlem almanızda fayda var.
Yayın Tarihi: 23-12-2023 15:25
Ense ağrısı yaşayanlar dikkat: Sakın hafife almayın! Ciddi hastalıkların belirtisi
Ense ağrısı, birçok kişinin sık karşılaştığı rahatsız edici bir durumdur. Genellikle gerginlik, stres veya kötü duruş nedeniyle meydana gelir. Ense ağrısı, boyun kaslarında gerginlik, kas spazmları veya boyun omurlarında bir sorun nedeniyle ortaya çıkabilir. Ayrıca, uzun süreli bilgisayar kullanımı, ağır yüklerin kaldırılması veya uyku pozisyonunun yanlış seçimi de neden olabilir. Ense ağrılarına neden olan birçok ciddi hastalık bulunmaktadır. Kalp hastalıkları da bu ciddi hastalıklardan biri.
Yayın Tarihi: 22-10-2023 08:56
Şiddetli baş ağrısı ve mide bulantısı hangi hastalıkların habercisi? Baş ağrısı ve mide bulantısı yaşayanlar dikkat
Baş ağrısı ve mide bulantısı, birçok kişinin hayatını olumsuz etkileyen yaygın şikayetlerdir. Birlikte ortaya çıktıklarında günlük aktiviteleri zorlaştırabilir ve yaşam kalitesini düşürebilirler. Şiddetli baş ağrısı ve mide bulantısı birbirleriyle etkileşime geçen birçok faktörün sonucu olabilir. Baş ağrısı ve mide bulantısı çeşitli nedenlere bağlı olabilir, bunlar arasında stres, migren, sinüzit, mide rahatsızlıkları veya hormonal değişiklikler yer alabilir.
Yayın Tarihi: 29-06-2023 19:26
Sakın göz ardı etmeyin: Ciddi hastalıkların belirtisi! Ense ağrısı neden olur, nasıl geçer?
Gün boyunca yorulan vücutta çeşitli ağrılar meydana gelmektedir. Özellikle bilgisayar başında çalışan kişiler duruş bozuklukları nedeniyle sık sık ense ve bel ağrıları çekmektedir. Ancak bu ağrıların altında yatan neden sadece duruş bozuklukları değildir. Ense ağrılarına neden olan birçok ciddi hastalık bulunmaktadır. Kalp hastalıkları da bu ciddi hastalıklardan biridir.
Yayın Tarihi: 18-08-2022 09:06