Honolulu

Kraliyet hanedanı, plajlar ve tarih Honolulu Hawaii’nin başkenti ve en geniş şehri.

Oahu Adası’nda bulunan şehrin nüfusu, yaklaşık 400.000. Hawaii’nin en fazla turist ağırlayan plajlarına sahip Honolulu, adanın diğer yerlerine gitmeden önce geçilen noktası.

Reklam
Reklam

Honululu, Oahu'nun geri kalanındaki gibi aynı memnuniyeti fazlasıyla sunuyor. Eğer tüm bunlardan kaçınıyor, biraz sessizlik ve huzur arıyorsanız muhtemelen başka bir yerlere yönelmelisiniz. Öte yandan özlem duyduğunuz harika restoranlar, kültürel manzaralar ve gece hayatından da kopmak istemiyorsanız, plaja bir kez daha yönelip Honolulu’da kalmayı düşünebilirsiniz.

Honolulu, plajların yanında (en ünlü plajı hiç şüphesiz ki Waikiki) size şehir hayatının zevklerini ve daha başka ilginç manzaraları da beraberinde sunacak. Pearl Harbor Koy’u ve USS Arizona Anıtı kaçırılmamalı. Aynı şekilde, Amerika Birleşik Devletleri sınırları içerisinde hüküm süren, tek resmi krala ait olan 'Iolani Sarayı' mutlaka görülmesi gereken yerler arasında.

Şehirden çok uzaklaşmadan, Hawaii’nin doğal güzelliklerini yaşamak isteyenler için, Diamond Head (yanardağ) harika bir başlangıç noktası olacak. Bu volkanik krater yapısı, sizlere Waikiki üzerinden kent ve çevresinin muazzam manzarasını sunuyor.

Reklam
Reklam