İki ordu arasında çatışma

El Bab çevresinde Suriye ordu birlikleri ve Türk ordu birlikleri arasında çatışma çıktı.

Sahadan yansıyan bilgilere göre, Suriye ordusunun ÖSO grubuyla girdiği çatışmaya Türk ordu birlikleri de dahil oldu. Gelen son bilgilere göre, iki taraftan da kayıpların olduğu yönünde.

Reklam
Reklam

Gece saatlerinde, Suriye ordu güçleriyle ÖSO arasında el Bab yakınlarında çatışma çıktı. Çatışmaya Türk askeri birliklerinin de katıldığı bilgileri geliyor. Tadef kasabası ve çevresinde yaşanan çatışmalarda Suriye ordusundan 22 askerin öldürüldüğü iddiasına karşılık, Al Masdar News haber sitesinin bölgede bulunan muhabiri, verilen sayının abartılı olduğu bilgisini geçti.

Suriye ordusu, Tadef kasabasında mevzilenmiş durumda. Ordunun bulunduğu mevzi, el Bab'a sadece bir kilometre uzaklıkta bulunuyor.

SURİYE ORDUSU İLERLEMEYE DEVAM EDİYOR

Öte yandan, Suriye ordusu bölgede ilerleyişini sürdürüyor. Ordu birlikleri, Nbatah Kberah ve Nbatah Sgerah köylerinde kontrolü sağladı.

Ordu, böylelikle, Suriye Demokratik Güçleri'nin (SDG) kontrolünde ve Membiç'in yakınlarındaki bölgeye olan mesafeyi 8 kilometreye düşürmüş oldu.

Reklam
Reklam

DHA: EL BAB'A, ASKERİ ARAÇ VE İŞ MAKİNESİ GÖNDERİLDİ

Suriye'de sürdürülen Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında desteklenen Özgür Suriye Ordusu güçlerince terör örgütü DEAŞ'tan temizlenen El Bab kentine, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından askeri araç ve iş makinesi sevkiyatı yapıldı. Suriye'nin El Bab kentine Kilis'in Elbeyli İlçesi'nden askeri araçlar ile iş makineleri sevk edildi. Güvenlik önlemleri arasında Elbeyli'den geçen tanklar, Çobanbey bölgesinden Suriye tarafına giriş yaptı. Askeri araç ve iş makinelerinin geçişi sırasında Elbeyli ilçe merkezi ve sınır hattında güvenlik önlemli alındı.


Anahtar Kelimeler: