İlk Doodle (Google temalı logo) nasıldı?

Sanata benzer özellikleri olan Doodle’lar tüm internette özel günler için resmi olmayan bir çeşit takvim olarak da hizmet ediyor. Google, tarihsel olaylar, ünlülerin doğum günleri, çığır açan buluşlar ve her yerde bulunan logolarını değiştirmeye değer her şey için Doodle’ı kullanıyor.

Google’ın resmi Doodle arşivine göre, ilk Doodle herhangi bir şeyi anmak ya da kutlamak için değil bir "ofis dışındayım" notu bırakmak için kullanıldı.
1998’te, Google’ın kurucu ortaklarından Larry Page ve Sergey Brin çöl festivali / ruhsal bir macera / “daha açık düşünme” zirvesi Burning Man’e doğru yola çıkıyorlardı ve site kullanıcılarına şehir dışında olduklarını şakacı bir şekilde bildirmek istediler. Şirket logosunu yeniden düzenlediler ve Burning Man’den esinlenerek Google’daki ikinci "o” harfinin arkasına çöp adam resmi koydular (yukarıdaki resim) ve 30 Ağustos’ta bunu yayımladılar.

Reklam
Reklam

Bu fikir, stajyer Dennis Hwang’tan Bastille günü için bir Doodle tasarımı istenene kadar, yani ilk doodle’ı takip eden sonraki iki yıl boyunca kullanılmadı. Tasarlanan Doodle tam bir başarı örneği oldu ve sonrasında Hwang, doodler (Doodle’ı tasarlayan kişi) şefi yapıldı. Bugünlerde grafik tasarımcılardan oluşan Doodle takımı her gün Google’ın çeşitli uluslararası internet sitelerinde kullanılmak üzere birçok Doodle’a imza atıyor.