İnternette satılan ev ve araçların sahiplerini dolandırdıkları iddiası

Konya'da internet üzerinden satışa çıkarılan ev ve araçların sahipleriyle alıcı gibi görüşüp noterde satış işlemi yapıldıktan sonra parasını ödemedikleri iddia edilen 9 şüpheli gözaltına alındı - Yaklaşık 1 milyon liralık dolandırıcılık olayına karıştığı iddia edilen zanlıların ifadelerinde "Paramız yok. Olunca zaten hepsini ödeyecektik" dedikleri öğrenildi

Konya'da internet üzerinden satışa çıkarılan ev ve araçları alıp parasını ödemedikleri iddia edilen 9 kişi gözaltına alındı.

Reklam
Reklam

Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, bir grubun internet üzerinden satışa sunulan ev ve araçların sahipleriyle alıcı gibi görüşüp noterde satış işlemi yapıldıktan sonra parasını ödemedikleri yönündeki ihbar üzerine harekete geçti.

Aynı yöntemle 13 kişinin dolandırıldığını belirleyen polis, şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı.

Verilen ifadeler sonrasında aynı suçtan daha önce poliste ifadesi alınan Ömer A. (34) ve kardeşi Abdullah A. (29) takibe alındı.

Yaklaşık 2 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından suç örgütü elebaşı olduğu öne sürülen Ömer A. ve kardeşi Abdullah A. ile Ramazan A. (39), Mustafa D. (21), Hasan Hüseyin T. (38), Mevlüt R. (47), oğlu Abdülkadir R. (19), Mustafa K. (20) ve Ali Ö. (30) gözaltına alındı.

Ev ve araçlarını internet üzerinden satışa çıkaran kişilerle iletişim kurarak kendilerini iş adamı olarak tanıtan şüphelilerin, güvenlerini kazandıktan sonra kapanma saatine yakın notere gittikleri satıcıya, "Paran hazır, biz satışı yapalım, para işini hallederiz" diyerek satış işlemini gerçekleştirdikleri, sonrasında da ödemeyi yapmadıkları belirlendi.

Reklam
Reklam

Yaklaşık 1 milyon liralık dolandırıcılık olayına karıştığı iddia edilen zanlıların polisteki ifadelerinde "Paramız yok. Olunca zaten hepsini ödeyecektik" dedikleri öğrenildi.