Dolandırıcılık Haberleri Ve Son Dakika Dolandırıcılık Haberleri

Dolandırıcılık Haberleri Ve Son Dakika Dolandırıcılık Haberleri

Dolandırıcılık temek anlamda birilerini aldatma amacıyla yapılan eylemdir ancak çoğunlukla birini, birilerini, bir kurumu vb. bir şekilde aldatarak onlardan maddi bir kazanç elde etme, direkt olarak para almak anlamında kullanılmaktadır. Dolandırıcılık kanunlarımızda da cezai işlem uygulanan bir suçtur. Türk Ceza Kanunu'nun 157. maddesine göre, "hileli davranışlarla bir kimseyi aldatıp, onun veya başkasının zararına olarak, kendisine veya başkasına bir yarar sağlayan bir kişi" dolandırıcılık suçunu işlemiş olur ve kanunda ön görülen şekilde cezalandırılır. Kanunda, dini duyguların istimar edilmesi bir kişinin zor durumundan faydalanmak, kişinin anlama kabiliyetinin zayıflığında yararlanmak, kamu kuruluşlarındaki kişilerin konumlarını kişisel çıkarları için kullanmaları, meslek sahibi kişilerin meslekleriyle ilgili kendilerine duyulan güveni kötüye kullanmaları gibi farklı durumlar dolandırıcılık olarak tanımlanmıştır.

Dolandırıcılık Haberleri

Sahte araç ilanlarıyla 5 milyon liralık vurgun yaptılar! İstanbul ve Hatay'da operasyon düzenlendi

Çorum merkezli İstanbul ve Hatay'da polis ekiplerince düzenlenen eş zamanlı operasyonda, piyasa değerinin altında sahte araç ilanları vererek 37 ilde 405 kişiden kapora alan 3 kişi yakalandı. Dolandırıcıların bu yöntemle yaklaşık 5 milyon lira vurgun yaptığı tespit edildi.

Haber

Ünlü sunucu Cansu Canan Özgen dolandırıcıların hedefi oldu! Tam tamına 450 bin lirasını kaptırdı! 10 yıl hapis istemi...

Telefon dolandırıcılarının son kurbanı ünlü sunucu Cansu Canan Özgen oldu. Özgen, banka numaralarına benzeyen bir hattan aranarak tam 450 bin lirasını kaptırdı. Ünlü isim dolandırıldığını anlar anlamaz soluğu savcılıkta aldı.

Magazin

1 milyon 300 bin dolar para verdi Aptallık ne kelime! Oscar'ı verilse azdır Spor salonunda tanıştı, hayatı alt üst oldu

Yüksek kar vaadiyle dolandırıcılık son dönemde en çok gündem yaratan konulardan bir tanesi. Bir iş insanı da spor salonunda tanıştığı ve finans uzmanı olduğunu söyleyen kişinin yüksek kar vaadine kanıp dolandırıldığını ileri sürdü ve hukuki süreç başlattı. 'Yaklaşık 1 milyon 300 bin dolar para vermiş oldum' diyen kadın, yaşadığı süreci anlattı. Karşı taraf ise hakkındaki tüm iddiaları reddederek mahkemeyi kazanacağını öne sürdü.

Haber

Isparta merkezli telefon dolandırıcılığı operasyonunda 8 kişi tutuklandı

Isparta merkezli 7 ilde düzenlenen telefon dolandırıcılığı operasyonunda gözaltına alınan 19 şüpheliden 8'i tutuklandı.

Yurthaber

Dolandırıcılık

Dolandırıcılık Hakkındaki Haberler Mynet'te. Dolandırıcılık Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Trende tanıştığı yaşlı kadının cep telefonundaki yazı boyutunu ayarlamaya yardım ediyordu! Ekrandaki mesajı okuyunca dayanamadı, polise haber verdi

Çin'in Hunan eyaletinin Sanzhou bölgesindeki bir trende ilginç anlar yaşandı. Mang isimli bir genç trende tanıştığı kadının kendisinden yardım istemesi üzerine onun telefonunu alarak yazı tipi boyutunu ayarlamaya başladı. Ancak yaşlı kadının cep telefonundaki mesajı görünce durumun ciddiyetini anlayan genç hemen polise haber verdi.

Trend

Kripto para borsasındaki milyonlarca lirayı çekemiyorlar! 'Bizi kendi paramızın dilencisi yaptılar' Hepsi buhar oldu

Kripto para borsasındaki hareketlilik pek çok kişi tarafından takip edilirken bir yandan kripto para platformlarıyla ilgili dolandırıcılık iddiaları da gündem oluyor. Son olarak Türkiye'deki 80 kripto borsasından biri de şu an mağduriyetlerle gündemde. Çok sayıda kullanıcı, paralarını çekemediklerini söyleyip dolandırıldıklarını düşünürken yetkililere de ulaşamadıklarını aktardı.

Finans

Dolandırıcıların yeni yöntemi pes dedirtti! 500 liralık market çeki alanlar adına banka hesabı açtılar

Vatandaşların son zamanlardaki en büyük korkusu dolandırıcılık olayları oldu. Neredeyse her gün yeni bir dolandırıcılık yöntemi ortaya çıkıyor. Son olarak Osmaniye'de yaşanan bir olay akıllara durgunluk verdi. Türkiye Pakistan İş İnsanları Platformu adına 500 liralık hediye çeki dağıtan şüpheliler, hediye çeki karşılığında vatandaşların kimlik bilgilerini toplayıp, videolarını çekti. Şüpheliler, bu kimlik bilgileriyle vatandaşlar adına banka hesabı açıp, işlem yaptı.

Haber

50 bin limit varken 500 bin kredi çekilmiş! Mobil bankacılıkta güvenlik açığı mı var? Her şey saat 1'le 7 arasında olmuş... Uyurken hesapları patlatmışlar

Borçsuz uyuyup, borçlu uyandılar... Mobil bankacılık kullananlar arasında mağdur sayısı giderek artıyor. Dolandırıldıklarını belirten yüzlerce kişi sosyal medya hesabından video paylaşarak sesini duyurmaya çalışırken, bankadan gelen açıklamaya rağmen sayı artıyor. Müşteriler tek tek hesaplarını kapatmaya başlarken, Avukat Fevzi Doğan'ın hatırlattığı mahkeme kararı ise dikkat çekti: "Mahkeme şunu söyledi; tüketici burada sorumlu değil dolayısıyla işleyen kredileri de ödememesi gerekiyor."

Finans

Mobil bankacılıkta skandal iddia! Hesaplardan izinsiz para gönderip, kredi çekmişler... Müşteri hizmetleri kilit, banka hesaplarını ve kartlarını kapatıyorlar

Mobil bankacılık kullananlar hesaplarını kontrol ettiğinde gözlerine inanamadı. Bazı müşterilerin banka hesaplarından izinsiz olarak başka hesaplara para transfer edilirken, bazı müşteriler adına da 800 bin TL'yi bulan krediler çekildiği iddia edildi. Söz konusu haberler sonrası bankanın müşteri hizmetleri adeta kilitlenirken, 10 milyonlarca liralık bir mağduriyet yaşanmış olabileceği belirtiliyor. Bankadan ise söz konusu iddialarla ilgili yalanlama geldi.

Finans

Evlilik hayali kurarken hayatı kabusa döndü! Yatak odasında videoları çekildi! Yüz binlerce lirasını, altınlarını ve dolarlarını kaptırdı

İstanbul'da yaşayan bir adam, 5 yıldır birlikte olduğu kadın tarafından yatak odasında özel videoları çekilip şantaj yapılarak dolandırıldı. Evlilik hayalleri kurarken, paralarını ve altınlarını kaptıran adam soluğu savcılıkta aldı. Evlenince yaşayacakları ev ise masaj salonu ilanlarına düştü. Yaşadıklarını anlatan talihsiz adam "Biri beni arayıp ölümle tehdit etti. Dolandırıldım, videolarım çekildi, paralarım gitti ve evim kurşunlandı." ifadelerini kullandı.

Haber

Dolandırıcılıkta son nokta: Fatih’te ‘kaza yaptım’ yalanıyla 250 bin dolarlık hırsızlık!

Fatih’te çalıştığı iş yerini dolandırmaya çalışan Hacı B.K. (31) isimli şahsın yalanını güvenlik kameraları ortaya çıkardı. Döviz bürosundan alan iş yerine ait 250 bin doları "Arabayla kaza yaptım, otomobilden çalındı" dolandırmaya çalıştı. Hırsızlığa tradik kazası süsü vermeye çalışan Hacı B.K.’yı güvenlik kameraları ele verdi.

Haber

'Askıda para' denilince tekrar tekrar gönderdi! 4 televizyon parası gitti... Yeni yöntem, binlerce mağdur: Gerçeğiyle ayır etmek zor

Son dönemde dolandırıcıların yeni yöntemlerinden bir tanesi kopya siteler oldu. Gerçeğiyle neredeyse birebir aynı görünen bu sahte sitelere girip alışveriş yapmak isteyenler dolandırıcıların ağına düşüyor. Benzer bir olay, 3 bin 500 TL'ye ikinci el bir televizyon almak isteyen vatandaşın da başına geldi. Türlü bahanelerle toplamda 14 bin TL gönderen vatandaş, "O paranın üzerine su için" cevabıyla karşı karşıya kaldı.

Haber

Kayseri’de aranan şahsın saklandığı yer şoke etti

Kayseri'de 16 yıl 3 ay hapis cezası bulunan ve M.Ö. (42) isimli şahsın cezaevine girmemek için saklandığı yer görenleri şoke etti. Hakkında yakalama kararı bulunan M.Ö, evinde saklandığı gizli bölmede yakayı ele verdi.

Haber

'Hanımla ben hipnoz olduk' 15 milyonluk arsayı 5 milyona sattırdılar! Ne kadar mal mülk varsa hepsi gitti

Küçükçekmece’de, 68 yaşındaki Muammer Çatıkkaş Silsüpür’ü telefonla arayan dolandırıcılar kendilerini polis olarak tanıttı. Bir çetenin Muammer Çatıkkaş adına sahte kimlik çıkardığını ve gizli operasyon yürüttüklerini söyleyen sahte polisler, ailenin tüm mal varlığını sattırdı. Kadir Silsüpür, Kastamonu’da piyasa değeri 15 milyon lira olan ev ve arsalarını 5 milyon liraya satarak parayı dolandırıcılara teslim etti.

Haber

En çok tıklanan satış sitesini birebir kopyaladılar! İnternetten alışveriş yapanlar dikkat: Klima alamadı, bir de alay konusu oldu

Dolandırıcılar klima satışlarındaki artışı fırsat bildi. En çok tıklanan ilan sitelerinden birini birebir kopyaladılar. İstanbul'da bir vatandaş da o dolandırıcıların ağına düştü, bir de alay konusu oldu.

Haber

Tanımadığı kişiler telefonda küfredip hesap soruyor! Numarası kopyalanınca hayatı kabusa döndü: İşte dolandırıcıların yeni yöntemi

Hayatı kabusa çeviren yeni bir siber dolandırıcılık yöntemi ortaya çıktı. Son mağdurlardan biri de İstanbul'da erkek kuaförlüğü yapan Murat Sevim. Telefon numarası kopyalanan Sevim'e sürekli telefon geliyor, arayan kişiler sert şekilde "Beni neden aradın" diye çıkışıyor. Nedeni ise Sevim'i dolandırıcı sanmaları! Oysa Sevim aslında kendisini arayan kişilerden hiçbirini aramıyor. Yeni dolandırıcılık yönteminin detayları akıllara durgunluk verdi.

Haber

Dolandırıcılar bu kez dolandırıcıları dolandırdı! Türkiye bunu da gördü

Sahte diploma elde edip o diplomaları kiraya vererek haksız kazanç sağlamak için kolları sıvayan dolandırıcılar, çeteler tarafından dolandırıldı. Sahte diploma paralarını kaptıranlar yüzsüzlükte sınır tanımayıp, şikayetçi bile oldular.

Finans

'Üye ol, görevleri tamamladıkça para kazan' Akılalmaz yöntem! 335 bin 169 TL... Ekipler harekete geçti

Mersin Emniyet Müdürlüğü Siber polisi Mersin merkezli 5 ilde internet üzerinden üye olup sisteme dahil olan kişilerin kendisine verilen görevleri tamamladıkça kazanç elde edeceği vaadiyle 335 bin 169 lira dolandırdığı öne sürülen 7 şüpheliyi yakaladı.

Haber

Dünyayı dolandırıp Beykoz'daki lüks villada yakalandı: Kaka'yı, Ronaldinho'yu sahaya çıkarmışlar! Pahalı hediyeler, Dubai şeyhiyle fotoğraflar...

İsveç vatandaşı Andreas Szakacs dünyanın en büyük vurgunlarından birine imza attıktan sonra Beykoz'daki villasında yakalandı. Dünyanın dört bir yanından 3 milyon kişiyi 4 milyar dolar dolandırdığı iddia edilen OmegaPro kripto şirketinin CEO'su Szakacs Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olup Emre Avcı adını aldı. Şirket güven kazanmak adına futbol turnuvası düzenleyip Ronaldinho, Kaka gibi oyuncuları sahaya bile çıkardı.

Haber

Gelen yardım kolisini aldı, 182 bin euro borçlandırıldı! Beni kandırdılar

Mardin’in Midyat ilçesinde yalnız yaşayan, İsveç’teki ağabeyinin gönderdiği para ve evinde beslediği keçilerle geçimini sağlayan Amoniel Üneşi (67), aldığı yardım kolisi için bir kağıt imzaladıktan 1 ay sonra gelen tebligatla deyim yerindeyse hayatının şokunu yaşadı. Üneşi, gelen tebligatla 182 bin euro borçlandırıldığını öğrendi. Üneşi, avukatı aracılığıyla ‘yardım kolisi’ bahanesiyle senet imzalatan M.D. ve Ü.D. hakkında suç duyurusunda bulundu.

Haber

Nijeryalı dolandırıcılık çetesinin 'Hollywood' vurgunu! 39 mağdur, 28 milyon lira...

Keanu Reeves, Gerald Butler, Colin Firth gibi ünlü Hollywood aktörlerinin sahte hesapları üzerinden film ve yapımcılık adı altında dolandırıcılık yapan Nijeryalı dolandırıcılık çetesinin toplamda 28 milyon liralık vurgun yaptığı belirlendi. Nijeryalı örgüt lideri Frankline Christ'in Türk vatandaşı eşi Sinem Ibe'nin ise örgütte yönetici olduğu öğrenildi.

Haber

Akla hayale gelmez! Raftan indirip dükkan sahibine götürdü, para iadesi aldı... Çok sonradan anladılar

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde akla hayale gelmeyecek bir dolandırıcılık olayı yaşandı. Bir iş yerinin rafında bulunan semaveri kucaklayan şahıs, daha önce satın almış gibi yaptığı semaveri tekrar iş yeri sahibine vererek para iadesi aldı. Para iadesi yaptıktan sonra durumdan şüphelenen esnaf, kamera kayıtlarını incelediğinde dolandırıldığını fark etti.

Haber

1 milyon 400 bin TL'lik saatini satmak için ilan verdi... Başına gelmeyen kalmadı! Bomboş ofisle karşı karşıya kaldı

İstanbul Bakırköy'de, 1 milyon 400 bin liralık saatini internet üzerinden satmak isteyen K.İ., saati ofislerine götürdüğü şüpheliler tarafından sahte bir saatle dolandırıldı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün çalışmaları sonucu yakalanan 4 şüpheli, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Haber

Bu paylaşımlarla insanları aldatıyorlardı! Sosyal medyada 'yurt dışından elektrikli otomobil' dolandırıcılığında son nokta

Kendini polis, savcı olarak tanıtan dolandırıcılığı, yasa dışı bahis hesaplarıyla yapılan dolandırıcılık suçlarına bir yerinizi daha eklendi. Sosyal medyada hesaplarıyla yurt dışı merkezli elektrikli otomobil satışı yaptığını gösteren, yurt içindeki muadillerine göre uygun fiyatlarla, sıfır araç ilanları yayımlayan bazı hesaplar ‘kapıya teslim’ vaadiyle otomobil alıcılarını dolandırmaya kalkıştı. TÜKONFED Otomotiv Komisyonu Üyesi Turan Altın konu hakkında uyarılarda bulundu.

Haber

Bir telefonla akıllara zarar dolandırıcılık! Böyle yakalandılar

Eskişehir’in İnönü ilçesinde 3 milyon TL telefonla dolandırıcılık olayını gerçekleştiren şüpheliler Çifteler ilçesinde yakalandı.

Haber

Kendini polis olarak tanıttı, karşısında polisi buldu! 3 suç kaydı daha çıktı

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde, kendisini polis olarak tanıttıktan sonra, bir operasyonda kullanılmak üzere isteği parayı almaya gelen A..K., polis tarafından yakalandı. A.K. çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

Haber

Banka kartlarıya dolandırıcılık, yasa dışı bahis ve çocuk müstehcenliği! 24 ilde harekete geçildi: 86 kişi yakalandı

24 ilde Siberağ-4 operasyonları düzenlendi. Operasyonlarda nitelikli dolandırıcılıktan banka veya kredi kartını kötüye kullanmaya ve yasa dışı bahisten çevrim içi çocuk müstehcenliği işleyenlere birçok suçlu yakalandı.

Haber

Bu paylaşımlarla insanları aldatıyorlardı! Bahis oyunları, çevrim içi çocuk müstehcenliği... 23 ilde harekete geçildi

Sanal alemde işlenen, dolandırıcılıktan yasa dışı bahis ve şans oyunlarına dek birçok suçla ilgili harekete geçildi. 23 ilde Siberağ-3 operasyonları düzenlendi, 68 kişi yakalandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya detayları ve görüntüleri paylaştı.

Haber

DASK ödemesi dahil... Yüz binlerce lirayı o hesaba gönderdi! Gerçeği anladığında büyük şok yaşadı

Malatya’da, depremzede bir vatandaş kendisini polis olarak tanıtan dolandırıcılara 370 bin TL’sini kaptırdı. Dolandırıcıların ağına düşen yaşlı adamın gittiği bankada depremlerde yıkılan evi için DASK tarafından yapılan 180 bin TL'lik ödemenin parasıyla birlikte toplamda 370 bin TL’yi dolandırıcıların hesabına havale ettiği öğrenildi. Dolandırıldığını sonradan anlayan yaşlı adam büyük şok yaşarken polis merkezine gidip şikayetçi oldu.

Haber

Herkesin başına gelebilir! Yeni tuzağa karşı uyardılar... Şimdi de yemek siparişlerini kullanıyorlar 'Yanlışlık oldu' deyip...

Son dönemde gelişen teknoloji ve getirdiği kolaylıklarla beraber internet üzerinden yemek siparişleri de artmaya devam ediyor. Uzmanlar bu kolaylığı fırsata çevirmeye çalışanlara karşı uyarılarda bulunarak, verilmeyen bir sipariş üzerine gelen linklere tıklanmaması ve istenen kodların paylaşılmamasına dikkat çekiyor.

Haber

Türkiye'nin konuştuğu Seçil Erzan olayından yeni bir dava daha çıktı! 2 kişinin adını verdi 'O büyük bir tefecidir'

Kamuoyunda "yüksek karlı gizli fon" adıyla bilinen dolandırıcılık olayına ilişkin Seçil Erzan, Süleyman Aslan ve "Moci" olarak bilinen Mojtaba Haghani hakkında yeni dava açıldı. Hazırlanan iddianamede, Seçil Erzan'ın savcılıkta alınan ifadesinde, "Süleyman Aslan büyük bir tefecidir. Benden bu zamana kadar defalarca para karşılığı faiz almıştır. Süleyman Aslan isimli tefeciden Moci ile 10 milyon lira para aldım, 14 milyon lira olarak geri ödedim" dediği aktarıldı.

Haber

Gece uyurlarken üzerlerine kredi çekildi! Ne onay kodu ne bildirim aldılar: Bu saatlere çok dikkat

Özel bir bankanın müşterileri bir sabah uyandığında hayatları kabusa döndü: Siber dolandırıcılar yine iş başındaydı! Mobil bankacılık uygulamalarına sızan sahtekarlar yüzlerce kişi adına kredi çekti, kendi hesaplarına aktardı. Mağdurlar kendileri çekmedikleri, bir lirasını bile kullanmadıkları kredileri ödemek zorunda kalmalarına isyan etti. Tüketici Mahkemesinden mağdurları umutlandıran bir karar geldi.

Haber

Dolara çevirmek için patronundan emanet aldığı 1 milyon Euro'yla firar etti: İstanbul'da 35 milyon liralık vurgun!

İstanbul'da döviz bürosu işletip emlakçılık yapan B.B., kısa süre önce işe aldığı çalışanına dolara çevirmesi için 1 milyon Euro verince hayatının şokunu yaşadı. Parayı alan Mehmet E.Ç. bir daha işyerine hiç dönmedi. Galata'daki kuyumcuda parayı bozdurduğu görüntüleri ortaya çıkan Mehmet E.Ç. izini kaybettirmeye çalışsa da başarılı olamadı.

Haber

Sakın o linklere tıklamayın! Kart aidatı iadesi almak isterken dolandırılabilirsiniz! DMM'den açıklama geldi

"Meclis kararıyla vatandaşlara son 3 senelik kart aidatlarının iade edileceği" iddialarına ilişkin olarak Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden açıklama geldi. DMM iddiaların gerçeği yansıtmadığı ve dolandırıcılık amaçlı olduğunun altını çizdi.

Finans

Filmleri aratmayan takip! Kendini polis ve savcı olarak tanıttı! Altın ve paraları alan dolandırıcı tutuklandı

Malatya’da, filmleri aratmayan dolandırıcılık olayı takip edilerek çözüldü. Vatandaşları arayıp, kendini polis ve savcı olarak tanıtarak ellerindeki altın ve paraları alan şahıs, 178 saatlik kamera görüntünün ardından kıskıvrak yakalandı.

Haber

İzmir'deki 'Seçil Erzan' vakasında çarpıcı detay! Paraları estetik ameliyatıyla yemiş: Çok para harcadım

İzmir'de yaşanan dolandırıcılık olayı akıllara Seçil Erzan'ı getirmişti. Benzer yöntemle dolandırıcılık yapan Denizbank Bornova Şube Müdürü Hatice Özalp ifadesinde çarpıcı ifadeler kullandı. Özalp döviz kurundaki hareketliliği bahane etti. İşin için çıkamadığını belirten Özalp obezite ve estetik ameliyatlarına çok para harcadığını söyledi.

Haber

Yeni bir 'Seçil Erzan' vakası daha! 3 yöneticiyi ve iş insanlarını dolandırdı!

İzmir’de yeni bir Seçil Erzan vakası daha yaşandı. Yüksek kar vaadiyle iş ve spor dünyasından 10 kişiyi toplam 300 milyon lira dolandırdığı iddia edilen Şube Müdürü Hatice Ö., gerçekler ortaya çıkınca da intihar girişiminde bulundu. Psikiyatri servisine yatırılan Şube Müdürü Hatice Ö. taburcu edilip gözaltına alındıktan sonra bugün adliyeye sevk edildi.

Haber

Yer: İstanbul! Film gibi olayda 14 milyonluk vurgun yaptılar: Tek gecelik ilişkimiz oldu

İstanbul'da bir emlakçı 140 milyon lira değerindeki lüks evi satmaya çalışırken 14 milyon lira dolandırıldı. Almanya'ya kaçmak üzereyken Münih uçuşunda yakalanan bir şüphelinin üzerinde 15 bin euro bulundu. Şüpheli bu paranın kendisinin olduğunu ve olayın organizatörü olduğu iddia edilen kadını ise daha önceden tanımadığını sadece bir gecelik ilişki yaşadığını iddia etti. İşte film gibi olayın detayları!

Haber

Vatandaşları mağdur ediyorlar! Uzmanı uyardı: Türkiye değil dünya çapında olan bir dolandırıcılık yöntemi bu

Dolandırıcılar internet siteleri ve uygulamalar üzerinden vatandaşları daha kolay ağlarına düşürmek için gelişen teknolojiyi kullanmaya başladı. Uzmanlar, yapay zeka teknolojisini kullanıp, haberleşme uygulamaları üzerinden ünlü kişilerin kılığına giren dolandırıcıların vatandaşları kandırarak haksız kazanç elde ettiklerine dikkat çekti. Dolandırıcıların bu ağına takılmamak için ise arayan kişinin kesinlikle teyit edilmesi noktasında uyarıda bulunuluyor.

Haber

Seçil Erzan davasında önemli gelişme: O yöneticilerle ilgili iddialar hakkında takipsizlik kararı!

Seçil Erzan'ın dolandırıcılık davasında önemli bir gelişme yaşandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Seçil Erzan’ın şikayeti üzerine Denizbank yöneticileri hakkında başlatılan soruşturmada takipsizlik kararı verdi.

Haber

Bir Seçil Erzan vakası daha! Bu defa adres Konya: İşin içinde nişanlısı da var

Konya'da bir bankacı, zimmetine yüklü bir miktar para geçirdi. Paranın bir kısmını nişanlısına gönderdiği öğrenen bankacı P.Y. ile nişanlısı S.A. tutuklandı. P.Y. ifadesinde parayı kaldıraçlı işlemlerde kaybettiğini açıkladı.

Manşet

Ünlü oyuncu Yusuf Atala'da tutuklanmıştı! 'Devre mülk' dolandırıcılığından daha önce görülmemiş detay! 5 bin yılda 1 gün tatil

Yalova'da devre mülk adı altında binlerce insanı dolandıran çeteyle ilgili ortaya çok konuşulacak detaylar çıktı. Operasyonda ünlü oyuncu Yusuf Atala'nın da tutuklanması davayı daha dikkat çekici hale getirdi. Yapılan hesaplarda mağdurların 5 bin yılda sadece 1 gün tatil yapabilecekleri ortaya çıktı.

Haber

Yer: İzmir! Bir Seçil Erzan vakası daha: Dolandırılanlar arasında Karşıyaka Spor Kulübü yöneticileri de var

İzmir'de bir bankanın şube müdürü olan H.Ö. aralarında Karşıyaka Spor Kulübü'nün 3 yöneticisi ile 2 iş insanın bulunduğu yüzlerce kişiyi yüksek kar vaadiyle dolandırdı. 200 milyon TL'lik vurgun yapan ve gözaltı kararı verilen H.Ö.'nün intihar girişiminde bulunduğu öğrenildi.

Haber

İzmir'de dolandırıcılık operasyonunda yakalanan 4 kişi tutuklandı

İzmir'in Seferihisar ilçesinde, kendilerini polis ve savcı olarak tanıtarak bir kişiyi 1 milyon lira dolandırdıkları iddia edilen 4 şüpheli tutuklandı.

Yurthaber

Sosyal medya devleri yine sessiz kaldı! Yapay zeka dolandırıcılarının son hedefi oldular: Bu kez Mansur Yavaş ve Murat Ülker...

Sosyal medya şirketlerinin almadığı tedbirler nedeniyle dolandırıcılara açık kapı bırakılmaya devam ediliyor. Bu kapsamda son hedef İş İnsanı Murat Ülker oldu. Ülker, sosyal medyada yapay zekâ yöntemleri ile adını kullanan dolandırıcılara isyan etti. Ankara Büyükşehir Belediyesi de Mansur Yavaş'ın sesinin taklit edildiği sahte görüntülere karşı uyardı.

Finans

200 milyon TL'lik vurgun: 150 mağdur var! Kooperatif kurup gayrimenkullerine araçlarına varana kadar almışlar

Antalya’da kooperatif kurarak 150 kişiyi 200 milyon lira dolandıran şüpheliler Antalya merkezli 9 ilde yapılan eş zamanlı operasyonla yakalandı. Şüphelilerden 10’u tutuklandı. Şahısların, mağdurların çok sayıda gayrimenkul ve araçlarını da alıp dolandırdığı öğrenildi.

Haber

Arkadaşlık sitesinde tanıştığı kadın tarafından dolandırıldığını fark eden 82 yaşındaki adam intihar etti! Birkaç saat sonra çocuklarıyla buluşacaktı...

Amerika Birleşik Devletleri'nin Maryland eyaletinde yaşayan 82 yaşındaki Dennis Jones isimli bir adam arkadaşlık sitesinden tanışıp aşık olduğu bir kadının kendisini dolandırdığını fark edince hayal kırıklığından intihar etti. Çocuklarıyla buluşmadan birkaç saat önce 82 yaşındaki Jones evinde intihar etti ve cansız bedeni bulundu.

Trend

Afra Saraçoğlu, Selçuk Bayraktar, Ekrem İmamoğlu... Bu tuzağa dikkat! Ünlülerin seslerini ve yüzlerini kopyalıyorlar: Uzman isimlerden uyarı

Dolandırıcılar artık insanları tuzaklarına düşürmek için yapay zekayı kullanıyor. Uzman isimlerden yapay zekayla oluşturulan sahte içeriklere karşı vatandaşlara uyarı yapıldı. Dolandırıcılar, vatandaşları ağlarına düşürmekte özellikle ünlü isimlerin görüntü ve seslerini yapay zeka yardımıyla klonlayarak sahte reklamlarda kullanıyor.

Haber

Başkomiser Volkan yalanına inanan yaşlı adamın 1 milyon 375 bin lirası dolandırıldı

Bursa'da kendilerini "Başkomiser Volkan" olarak tanıtıp dolandırdıkları yaşlı adamdan 35 bin dolar ve 15 tam altın alan 4 şüpheliden 3'ü tutuklandı.

Yurthaber