İskenderun'da tartışma yaratan görüntü: Camide jimnastik yaptılar!

Leyla Alaton'un sosyal medyadan paylaştığı Ayasofya Müzesi'ndeki bale fotoğrafına ilişkin tartışmalar gündemdeki yerini korurken, 26 Şubat 2018 tarihinde İskenderun Kaptan Paşa adlı camiye sabah namazına giden cemaate cami içerisinde spor yaptırıldığına ilişkin fotoğraflar yeniden gündeme geldi.

İskenderun’da Gençlik ve Spor Müdürlüğü'ne bağlı gençlik merkezi tarafından “Namaz da bereket, Spor da hareket var” adlı proje ile İskenderun Kaptan Paşa adlı camiye sabah namazına giden cemaate cami içerisinde spor yaptırılmasına ilişkin fotoğraflar, Ayasofya Müzesi'ndeki bale pozu tartışmaları sonrasında yeniden gündeme geldi.

Reklam
Reklam

Fotoğraflarda, Paşa Karaca Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden oluşan gönüllü bir grup önce cami cemaati ile birlikte namazlarını kılıyor daha sonra ise camiye özel olarak getirilen antrenör nezaretinde cami cemaatine, cami içerisinde sabah sporu yaptırılıyor.

CAMİDE JİMNASTİK GÖRÜNTÜLERİ BÜYÜK TEPKİ ÇEKMİŞTİ

Cami cemaati yayınlanan görüntülere tepki göstermiş ve “Cami içersinde kahvaltı veya çorba ziyafeti verenlere tanık olduk da jimnastik yapanlarını da ilk kez görüyoruz. Bu gidişle Allah muhafaza pansiyon niyetine turistlere de kiralayabilirler! Gidişat İslamiyet adına hiç de iyiye gitmiyor. Camiler İbadet içindir. Sporlarını çıkıp cami avlusunda yapsınlar” ifadelerini kullanmıştı.

AYASOFYA MÜZESİ'NDE NELER YAŞANDI?

İş kadını Leyla Alaton, bir grupla birlikte geçtiğimiz günlerde Ayasofya Müzesi'ni ziyaret etmiş ve burada bale figürleri sergileyen bir kişinin fotoğraflarını Instagram hesabından paylaşan Alaton, "Müzede bir gece. 150 kişilik bir grup halinde @saffetemretonguc ile Ayasofya'yı geceleyin dolaşmak bir ayrıcalık. İyi ki bu kadar özel bir şehirde yaşıyoruz dediğim gecelerden birini dostlarla paylaşmaca" diye yazmıştı. Alaton, daha sonra gönderiyi silip, ortada bir dans gösterisi olmadığını belirtmişti.

Reklam
Reklam

Fotoğrafın ardından özellikle bazı yayın organları ve sosyal medya hesapları olayla ilgili hedef gösteren yayınlar yapmış ve Ayasofya Müzesi ise resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada konuyla ilgili inceleme başlatıldığını duyurmuştu.

Açıklamada şu ifadelere yer verilmişti; "İlgili mevzuatımız çerçevesinde müzemizde turizm firmalarından gelen talepler doğrultusunda akşam saatlerinde özel açılışlar gerçekleşmektedir. Nitekim 05 Ocak 2019 tarihinde gerçekleşen akşam açılışında, ziyarete gelen bir bayan tarafından, bir bale hareketi olan ‘spagat' figürü müze içerisinde yapılmış ve diğer ziyaretçiler tarafından fotoğrafı çekilmiştir. Bu husus sosyal paylaşım sitelerine yansımış ve tarafımızca konu hakkında gerekli incelemeler başlatılmıştır."



Anahtar Kelimeler: