Kalorisi Düşük Pizza

Menüde görüp pizza yemeye çekinenlerdenseniz, sizin için geliyor bu pizza tarifi.

Tarif Puanı
Kaç Kişilik -
Hazırlık Süresi 20dk
Pişirme Süresi 25dk
Kalori/Porsiyon -

Menüde görüp pizza yemeye çekinenlerdenseniz, sizin için geliyor bu pizza tarifi. Kepek hamurlu, dilediğiniz sebzeli ve domates soslu bu pizzayı yerken, aklınızın bir köşesinde kalori hesabı yapmanıza gerek yok :) Çok pratik bir tarif olduğunu da söylemeden geçmeyeyim! İster 5 çayına, isterseniz akşam yemeği niyetine. Karar sizin...

Reklam
Reklam

Malzeme Listesi

2 su bardağı kepekli un
10 gr kuru maya (suda eritmeye gerek kalmayan mayaları tercih edin)
1 fincan sıvı yağ (zeytinyağ da kullanabilirsiniz)
1 adet yumurta
1 adet dolmalık yeşil biber
1 adet kırmızı kapya biber
1 adet sarı biber
3 adet zeytin
1 adet kabak
1 adet patlıcan
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 adet domates
1 tatlı kaşığı salça
göz kararı tuz, karabiber, pul biber
3 adet çeri domatesi

(2-3 Kişilik - 45 dakika)

Hazırlanışı

Adım 1

Kepekli unu yoğurma kabına koyun. Unun ortasını açarak yumurtayı ekleyin. Daha sonra kuru maya, sıvı yağ ve bir tutam da tuz ekleyerek hamuru yoğurun. Hamuru 30 dakika dinlendirin.

Adım 2

Hamur dinlenirken pizza malzemelerini hazırlayın. Tüm biberleri jülyen olarak doğrayın. Dilediğiniz sebzeleri de jülyen doğrayın. Tüm hepsini tavada diri kalacak şekilde soteleyin.

Adım 3

Pizzanın tabanına koyulacak sos için 1 adet domatesi tavaya rendeleyin. Üzerine salçayı ekleyin. Tuz ve dilerseniz kekik de ekleyerek domates ölene kadar pişirin.

Reklam
Reklam
Adım 4

Dinlenen hamuru unlu bir zeminde açın. Bu aşamada fırını 200 dereceye ayarlayın. Dikdörtgen olarak açılan hamurun tabanına domates sosunu her yerine gelecek şekilde sürün. Üzerine rendelenmiş kaşar peynirinin yarısını ekleyin. Daha sonra da sotelenen sebzeleri yerleştirin. En üste de çeri domatesleri koyarak fırına verin. Çıkarılmasına 5 dakika kala, geri kalan kaşar peynirleri de üzerine dökün.

Adım 5

Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15-20 dakikada pişecektir. Dilimleyip sıcak sıcak servis yapın...

Püf Noktası

Pizzanın malzemesi sizin tercihinize kalmış. Üç renkli biberler, kabak ve çeri domates ise benim tercihim. Dilerseniz mantar, patlıcan, mısır ya da zeytin ekleyebilirsiniz. Önceden diri kalacak şekilde sotelemek de tercihinize kalmış. Fırında kalacak sürenin kısaltılması için tercih edilebilir. Pişme süreci için yaklaşık olarak 15 dakika yeterli olmakla birlikte fırından fırına değişiklik gösterebilmektedir.

Reklam
Reklam