Kara Yazı dizisi neden bitti?

Ekranlara iddialı bir giriş yapan ancak reytinglerde umduğunu bulamayan Kanal D'nin yeni dizisi Kara Yazı erken final yaparak ekrana veda ediyor. Kara Yazı final bölümü tarihi belli oldu.

Kanal D'de 4 Nisan'da yayınlanmaya başlayan ve güçlü oyuncu kadrosuyla dikkat çeken Kara Yazı dizisinin ekran ömrü kısa oldu. Başrollerinde Haluk Bilginer, Emre Kınay, Ushan Çakır ve Zeynep Çamcı'nın rol aldığı Kara Yazı dizisi yayından kaldırıldı.

Dark Story'nin yapımcısı olduğu, ünlü senaristler Eylem Canpolat ve Sema Ergenekon'un senaryosunu yazdığı dizi ilk olarak Salı akşamları yayınlanmaya başlamıştı. Ancak ilk bölümleri reytinglerde kötü sonuç elde eden dizinin yayın günü Pazar akşamına alınmıştı. Geçtiğimiz Pazar 4. bölümüyle yeni gününde yayınlanan Kara Yazı, Pazar akşamı da Total grubunda 19. sırada, AB grubu reytinglerde ise 10. sırada yer alabilmişti. Reytinglerde üst sıralara çıkamayan dizi için Kanal D yönetimi erken final kararı aldı.

Kara Yazı dizisi 30 Nisan Pazar akşamı yayınlanacak olan 5. bölümüyle final yaparak ekrana veda edecek.

KARA YAZI GENEL KONUSU NEDİR?

Kara Yazı, sevgisiz babasının fiziksel şiddetine maruz kalarak büyümüş, tek derdi kendi kozmetik şirketini büyütüp babasının takdirini kazanmak olan Mehmet Karahan ile babasının namus takıntısı yüzünden kadınlığı bastırılmış, iki kız kardeşine sahip çıkmaya çalışan ve tek hayali kimya öğretmenliği yapabilmek olan Yaren Uluçınar'ın hikâyesini konu alıyor.

Yaşam şartları ne olursa olsun, varlıklı ya da çok fakir, anne-baba sevgisi en büyük ihtiyaçtır bir çocuğun gelişim aşamasında. Cinsiyet ayrımı olmaksızın baba güçtür her çocuk için. Üzerine söylenmiş birçok özlü sözde de olduğu gibi baba gücünü her daim üzerinde hissetmek ister her çocuk…

Kara Yazı da baba sevgisinden farklı şekillerde mahrum kalmış Yaren ve Mehmet'in yaşadıklarıdır aslında.

Yaren Uluçınar, Halil ve Mualla'nın ilk çocuğu Derya ve Songül'ün ablasıdır. Babasının koyduğu kurallar ile yaşamayı öğrenen ve kardeşlerini de bu şekilde yetiştiren Yaren, ne aşkı tadabilmiş ne de kadınlığını hissedebilmiştir. Kimya öğretmenliğinden mezun olan Yaren'in tek hayali yokluk içinde öğrenimini gördüğü öğretmenliği yapabilmektir.

Mehmet Karahan, varlıklı Karahan ailesinin tek oğludur. Çocukluğu boyunca babasından sevgi yerine fiziksel şiddet gören Mehmet'in hayattaki en büyük acısı da budur. Kendi kurduğu kozmetik şirketini büyütmek için var gücüyle çalışan Mehmet'in sevgisiz büyümesi her alanda olduğu gibi iş yaşamında da kendisinin en büyük sorunu olacaktır. Çapkınlığı ile bilinen Mehmet'in hayatına birçok kadın girmesine rağmen, aşkı hiç tatmamıştır. Belki de sevgisiz büyümesidir bunun nedeni kim bilir?