Kaş tasarımcısı seçerken bu 3 maddeye dikkat edin!

Profesyonel olmayan bir sanatçı tarafından yapılan kaşlar, bir kişinin görünüşünü çarpıcı şekilde değiştirebilir. Kaş tasarımcınızı seçerken bir hata yapmaktan korkuyorsanız bilmeniz gereken maddeler var. İşte kaşlarınızla ilgili durumlarda dikkat etmeniz gerekenler...

KULLANDIKLARI ARAÇ GEREÇLERE DİKKAT EDİN

Reklam
Reklam

Kaşları mükemmel şekilde şekillendirmek için, güzellik uzmanları cımbız, fırça ve diğer birçok aracı kullanır. Manikür veya pedikürden farklı olarak, kaşlarınızı yaparken kanla temas etme olasılığı yüksek değildir, ancak hijyen hala önemlidir. Ayrıca kaş sanatçısının kaşlarınız üzerinde çalışmadan önce cildinizi dezenfekte etmesine de dikkat edin. Cımbız ve fırçalar her müşteriden sonra özel bir çözelti içine batırılmalı ve bir ısıl işlemden geçirilmelidir. Güzellik salonunuza sağlık önlemlerinin ne olduğunu sormaktan çekinmeyin, çünkü sağlığınız oldukça önemli.

KAŞ RENKLENDİRME KONUSUNDA DİKKATLİ OLUN

Kaşları renklendirmek için kaş tasarımcıları ya özel bir boya ya da kına kullanırlar. Tasarımcınıza mutlaka ne kullanacağını sormalısınız. Bunun nedeni, kınanın doğal olması ve alerjik reaksiyona yol açabileceği ihtimalidir. Ancak tasarımcı ne kullanırsa kullansın alerjik bir reaksiyon için test yaptırmanız en iyisidir. Doğru seçmek için kaş tasarımcınız doğal tonu bulmak için birkaç rengi karıştırabilir.

Reklam
Reklam

DOĞRU ŞEKLİ SEÇİN

Çoğu kaş tasarımcısı kaş şeklinin nasıl olması gerektiğini müşterilere soruyor. Ancak deneyimli bir kişi önce müşteriyi dinler ve size önerilerini anlatır. Profesyonel bir kaş sanatçısı kaş şeklini yüzünüzün şekline ve hatta konuştuğunuzda yüzünüzün görünüşüne göre şekillendirir. Çünkü onlar bizim farketmediğimiz birçok ayrıntıya dikkat ediyorlar. Örneğin kaş sanatçıcı nasıl güldüğünüzü ya da nasıl mimiklerle konuştuğunuzu size sorabilir. Tek kaşınızı kaldırarak konuşan biriyseniz, ek bir kaldırmaya ihtiyaç yoktur. Elbette, müşteri nihai kararı verme hakkına sahiptir, ancak iyi bir makyaj sanatçısı neyin düzeltilebileceğini ve nasıl düzeltileceğini açıklamaya çalışır. Bir sanatçı yanlış şekli seçtiğinizi fark ederse, bunun neyin kötü olduğunu tam olarak anlamanıza yardımcı olması gerekir.

BONUS: TEMEL KAŞ BAKIMI İPUÇLARI

Her hafta bir kaş sanatçısını mutlaka ziyaret etmene gerek yok. Kaşlarınızı şekillendirmek için kendiniz kolayca yapabileceğiniz bazı şeyler de var:

Reklam
Reklam

Cımbızı baş aşağı çevirin ve gözünüzün iç köşesinden burnunuza doğru dikey olarak yerleştirin. Burun köprüsündeki çizgilerin simetrik olup olmadığını kontrol edin. Arasındaki tüyleri alın.

Cımbızı gözünüzün dış tarafına koyarak uç noktalarınızı işaretleyin. Cımbızın kaşınıza dokunduğu yer, kaş kılının bitmesi gereken yer. Kılları kalemle işaretlenmiş çizginin dışına çıkarın.

Şimdi kaş kalınlığını belirlemelisiniz. Saçınızın en alt kısmını gösteren alana bir nokta koyun ve altında kalan kılları cımbızlar alın.

Son olarak kaş kemerinizi şekillendirin. Uzmanlar, kaşın zirvesinin kaş kemiğinizin altında olması gerektiğini söylüyor. Kuyruğu ise ana bölümden biraz daha ince olmalıdır.

Kaş şeklinizi ayarlamak için özel bir jel kullanabilirsiniz.