Kombine estetik ameliyatı ile tek seferde büyük değişim!

Kombine estetik operasyonlar aynı anda birden fazla operasyonun bir arada planlanması ile yapılan estetik ameliyatlara verilen genel isimdir. Plastik ve Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ali Cemal Yılmaz, kombine estetik operasyonlar hakkında tüm detay bilgileri bizler için paylaştı.

Kişinin fiziksel yapısına, genel sağlık durumuna ve ihtiyaçlarına göre planlama yapıldığında kombine estetik operasyonlarının oldukça avantajlı olduğunu söylemek mümkün.

Reklam
Reklam

KOMBİNE ESTETİK İÇİN NASIL KARAR VERİLİR?

Kombine estetik operasyonlar için planlama yapılırken öncelik her zaman kişinin genel sağlık durumudur. Eğer kişi fiziksel olarak sağlıklı ise, kan değerlerinde herhangi bir sorun yoksa, kronik bir hastalığa sahip değilse, genel anestezi altında birden fazla operasyon süresince kalmasında bir sakınca yoksa kombine estetik için planlama yapılabilir.

Bu operasyonlarda işin fiziksel tarafı çok önemli olsa da psikolojik tarafını da gözden kaçırmamak gerekir. Kombine estetik operasyonlardan sonra kişilerin dış görünüşünde çok ciddi değişimler meydana gelir.

Tek bir operasyon sonrasında büyük bir değişim elde etmek bazı insanlar için psikolojik açıdan alışması ve kabullenmesi zor olabileceğinden bu tür büyük bir operasyon planlaması yapmadan önce kişinin psikolojik olarak da hazır olup olmadığına dikkat edilmeli.

KOMBİNE ESTETİK AMELİYATININ AVANTAJLARI

Kombine estetik ameliyatların sağladığı en büyük avantaj; tek sefer ameliyat masasına yatılması ve buna rağmen çok büyük değişimler elde edilmesidir. Estetik açıdan birbirini tamamlayacak operasyonların tercih edildiği kombine estetik uygulamaları sayesinde görünüş açısından etkileyici sonuçlar almak mümkün. Operasyonlar tek bir anestezi altında ve tek bir ameliyathanede gerçekleştiği için kombine estetik ameliyatları daha az maliyetlidir.

Reklam
Reklam

Ameliyat sonrasında iyileşme süreci tek bir ameliyat sonrasında yaşanan iyileşme süreci ile oldukça benzerdir. Bu sayede her ameliyat sonrasında belirli bir iyileşme süreci yaşamak yerine bu süreçleri bir seferde yaşamak çok daha konforlu olabilir.

Ayrıca insanın aynı anda iki farklı noktasında ciddi bir ağrı hissetmesi de pek olası değildir. Bu nedenle kombine operasyonlar sonrası iyileşme sürecinin çok daha konforlu olacağından emin olabilirsiniz.

Zamanı olmayan, radikal değişimler isteyen ve maliyetleri azaltmayı düşünenler için hoş bir alternatif sunan kombine estetik operasyonlar ayrıca kişinin kendi yağ dokusunun kullanılabileceği işlemler ile planlanabilir. Bu da operasyonun daha kolay ve faydalı olması için bir fırsat yaratır.

Op. Dr. Ali Cemal Yılmaz
Plastik ve Estetik Cerrahi Uzmanı

www.alicemalyilmaz.com
Instagram: @dralicemalyilmaz
Facebook: @alicemalyilmazz
Op. Dr. Ali Cemal Yılmaz - YouTube

Reklam
Reklam