Kreş öğrencilerinden 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Coşkusu

Kartal Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Kartal Belediyesi'ne bağlı tüm kreş öğrencilerini ve velilerini Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde buluşturdu.

Kartal Belediyesi Kreş Müdürlüğü'nün düzenlediği kutlamalara Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün yanı sıra; Kartal Belediyesi Başkan Yardımcıları; Mustafa Fehmi Okay, Nuran Keriş, Ali Apaydın, Meclis Üyeleri, Başkan Danışmanları, Kreş Müdürü Enif Yavuz Dipşar, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Nur Gülmez Bel, mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, kreş öğretmenleri ve öğrenci velileri katıldı.

Reklam
Reklam

Minikler, saygı duruşunun ardından, Cumhuriyet 2 Kreşi’nin hazırladığı İstiklal Marşı’nı işaret dili ile tüm salonu dolduran izleyicilerle beraber büyük bir heyecanla okudu. Atalar Şube Kreşi; ‘Atatürk’e Sözümüz’ adlı drama gösterisi ile Merkez Kreş; folklor- kaşık oyunu, potpori ve İngilizce sunumlarla Cumhuriyet 1 Kreşi; drama gösterisi ile Kordonboyu Kreşi cimlastik gösterisi ile Soğanlık Yeni Mahalle Kreşi Atatürk şiirleri ile Gümüşpınar Kreşi modern dans gösterisi ile Hürriyet Kreşi drama gösterisi ile Uğur Mumcu Kreşi koro ile Begüm Yavuz Kreşi vals gösterisi ile göz doldurdu. Ardından minik öğrencilerden oluşan koro, Atatürk’ün 29 Ekim 1938’de hasta yatağından kalkamaması ve bundan dolayı kutlamalara katılamaması sebebiyle Kuleli Askeri Lisesi öğrencilerinin kayıklarla Dolmabahçe Sarayı’nın önüne gelmesini ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün son kez öğrencileri selamlamasını ellerindeki Türk bayrakları ile dramatize etti. Ardından 10. Yıl Marşı’nı seslendiren minik öğrenciler, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e olan sevgilerini özenle hazırladıkları gösterilerle sundu.

Reklam
Reklam

"BİR AY İÇİNDE İKİ KREŞİN DAHA AÇILIŞINI GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ"

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, yaptığı konuşmada, “Çocukların eğitimleri sadece öğretmenlerin verdiği eğitimlerle bitmiyor. Çocuklarımızı yetiştiren başta anneler olmak üzere aileleri tebrik ediyorum. Kreş Müdürlüğümüz belediyemize bağlı 11 kreş ile bugün Cumhuriyet’i kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e minnet duygularımızı ifade eden çok güzel bir etkinlik düzenledi. Şu ana kadar Kartal Belediyesi’ne bağlı toplamda 11 kreşimiz var, bir ay içinde iki kreşin daha açılışını gerçekleştireceğiz” dedi.

"ASIL MEZİYET İÇİNDE ATATÜRK SEVGİSİ OLAN ÇOCUKLAR YETİŞTİRMEKTİR"

Başkan Altınok Öz, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Çok önemsediğim konulardan bir tanesi çalışan annelerin sosyal hayatın içine daha fazla dâhil olmasıdır. Bunu gerçekleştirmek için Kartal Belediyesi olarak engel tanımıyoruz. Alerjisi olan çocuklarımız için bir kreş yapıyoruz. Kartal Yakacık’ta Türkiye’nin en teknolojik binası olan Huzurevi binamızı yaptık. Avrupa Birliği’nden temsilciler geldiler, çok beğendile Teknolojik bina yapabilirsiniz; ama asıl meziyet içinde Atatürk sevgisi olan çocuklar yetiştirmektir. Kartal Belediyesi kreş öğretmenlerimiz onu çok iyi başarmışlar. Bunun benim için değeri çok büyüktür. Kreş Müdürümüz ve öğretmenlerimize çok teşekkür ediyorum.” Başkan Altınok Öz, konuşmasının ardından sahnede minik öğrencilerle fotoğraf çektirdi.

Reklam
Reklam

İHA


Anahtar Kelimeler: