Meteoroloji’den ‘kuvvetli yağış’ uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son değerlendirmelere göre, hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacak.

ANKARA (ANKA) - Marmara'nın güney ve doğusu, Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Karadeniz ile Ardahan çevreleri ve Erzurum'un kuzey kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Reklam
Reklam

**5 günlük hava durumu için tıklayınız...

Yağışların İç Ege ile Bursa, Bilecik, Isparta, Ankara Eskişehir, Bolu çevreleri, Balıkesir'in güney ve doğu çevreleri ve Konya'nın kuzey ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Rüzgar; genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Doğu Akdeniz ile Güney Doğu Anadolu'da güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Kuzey Ege'de kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli esecek.

-KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI-

Meteoroloji, yağışların; İç Ege ile Bursa, Bilecik, Isparta, Ankara, Eskişehir, Bolu çevreleri, Balıkesir'in güney ve doğu çevreleri ve Konya'nın kuzey ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olmasını beklediğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini bildirdi.

-BAZI İLLERDE HAVA DURUMU-

İSTANBUL: Parçalı, yer yer çok bulutlu, öğleden sonra kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak yağışlı. (25)

ANKARA: Parçalı bulutlu aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. (24)

Reklam
Reklam

İZMİR: Parçalı yer yer çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. (26)

ADANA: Parçalı bulutlu. (29)

ANTALYA: Parçalı, yer yer çok bulutlu, iç kesimleri yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (27)

SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra iç kesimleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.(24)

ERZURUM: Parçalı ve az bulutlu öğleden sonra kuzey ilçeleri kısa süreli ve yerel olarak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (26)

DIYARBAKIR: Parçalı ve az bulutlu. (35)

-BÖLGELERDE HAVA DURUMU-

MARMARA: Parçalı, yer yer çok bulutlu, bölgenin güney ve doğusu aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

EGE: Parçalı yer yer çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ: Parçalı, yer yer çok bulutlu, Batı Akdeniz'in iç kesimleri yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

Reklam
Reklam

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, Karaman dışında bölge geneli aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Orta Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Karadeniz öğleden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu, öğleden sonra Ardahan çevreleri ile Erzurum'un kuzey ilçeleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçecek.


Anahtar Kelimeler: