'Milliyetçilik millete hizmetle olur'

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, "Milliyetçilik sözle olmaz, lafla olmaz, milliyetçilik, millete hizmet etmekle olur." dedi.

Bakan Çelik, merkez Sarıçam Belediyesi'nin yeni hizmet binasının temelini, Vali Hüseyin Avni Coş, AK Parti Adana Milletvekili Fatoş Gürkan, Sarıçam Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci'nin de katıldığı bir törenle attı. Çelik, buradaki konuşmasında, Sarıçam'ın, Türkiye'nin siyasi istikrarını ve ekonomisini daha da güçlendirmek için AK kadrolara destek verdiğini hatırlatarak, "Sarıçam'da sizlerle 10 yıldır yol yürüyoruz. Ben Sarıçam'ın kendi milli değerlerine, manevi değerlerine bağlılık konusunda kendisiyle kimsenin yarışılamayacağı bir ilçe olduğunu biliyorum." dedi.

Reklam
Reklam

Çelik, partisinin, kimseyle devlet üzerine pazarlık yapmadığını hatırlatarak, "Bizi milet yapan değerlerin içinde ırkçılık yoktur, mezhepçilik yoktur, bölgecilik yoktur. Bu parti hiçbir şekilde milletin vasıfları üzerine pazarlık yapmaz. Ama biz diyoruz ki Türk milleti farklı etnik gruplardan, farklı mezheplerden oluşan tek bir değer sistemine sahip tek bir millettir. Bunun için de ırkçılık yoktur, ama kardeşinin dilini ve kimliğini inkar etmek de yoktur." diye konuştu.

Çelik, Sarıçamlıların milli değerlerine bağlı olduğunu bildiğini hatırlatarak, "Sarıçamlılar, Türkle Kürt arasına sokulmaya çalışılan nifağa da müsaade etmezler. Alevi ile Sünni arasına sokulmaya çalışılan nifağa da müsaade etmezler." diye ifade etti.

Sarıçam Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci ise ilçenin gelecekte bir milyon insanın yaşayabileceği çok önemli bir merkez olduğunu bildirdi. İlçenin, şehir merkezinden 120 ile 200 metre yüksekte olduğunu, içinde prestiji haline gelmiş bir üniversite ile organize sanayi bölgesini barındırdığını anlattı. Sarıçam'ın Adana'nın parlayan yıldızı haline gelen bir ilçesi olduğuna dikkat çeken Zenbilci, ilçenin kuruluşundan bugüne kadar pek çok önemli hizmete imza attıklarını vurguladı. Zenbilci, temeli atılan binanın özellikle geleneksel Türk mimarisinin özelliklerini yansıtacağını vurguladı.

Reklam
Reklam

Vali Hüseyin Avni Coş da temeli atılan Sarıçam Belediyesi hizmet binasının hayırlı olması tememnisinde bulundu. Belediye hizmet binası 3 dönüm arsa üzerine projelendirildi. 2 bin 500 metrekare kapalı alan üzerinde 10 bin 753 metrekare binaya sahip olacak. Geleneksel Selçuklu Türk mimarisinin uygulandığı projeye göre binanın 4 giriş kapısı bulunuyor, kapılar İznik çinisi ile kaplanacak.

(CİHAN)

Tüm haberler


Anahtar Kelimeler: