Muğla'da devam eden yangın köye sıçradı! Köyün tamamı boşaltılıyor

Muğla'nın Menteşe ilçesi Zeytinköy Mahallesi'nde başlayan orman yangınının şu an itibariyle etkisini arttırması üzerine köy tamamen boşaltılmaya başlandı. Öğlen saatlerinde Muğla'nın Menteşe ilçesinde çıkan orman yangını akşam saatlerinde kısmen kontrol altına alınmıştı. Akşam karanlığında havadan müdahale edilemeyen yangın tekrar etkisini arttırınca köy tamamen boşaltılmaya başlandı. Görevliler, mahallede vatandaşların kendi can güvenliği için köyü boşaltmaları yönünde uyarıda bulunuyor.

Muğla'nın Menteşe ilçesinde kısmen kontrol altına alınan yangın rüzgarın yeniden şiddetini artırmasıyla Zeytinköy Mahallesi'nin tamamına yayıldı.
Akbük Mahallesi'nde ormanlık alanda başlayan ve Zeytinköy Mahallesine sıçrayan orman yangını, dün akşam saatlerinde kısmen kontrol altına alınmıştı. Yangın rüzgarın yeniden etkisini artırmasıyla Zeytinköy Mahallesi'nin tamamını sardı.

Reklam
Reklam

Bölgede çalışma yürüten orman işçileri, vatandaşlar ve basın mensupları, bir anda yükselen alevlerin arasında kalmaktan son anda kurtularak, köyden uzaklaşmaya başladı. Köyü terk etmek istemeyen ve hayvanlarını kurtarmaya çalışan bazı vatandaşlar ise jandarmaekipleri tarafından bölgeden çıkarıldı.

Kontrol altına alınamayan yangına, şiddetli rüzgar ve alevlerin yükselmesi nedeniyle ekipler müdahale etmekte güçlük çekiyor.

Bölgede bulunan vatandaşlar, jandarma ekipleri tarafından Dağpınar köyüne getirildi.

Bodrum AKUT Lideri Sadettin Uslu ile sekiz AKUT üyesi de bölgeye gelerek çalışmalara katıldı. Mahalle sakinlerinden, Gülfer Keskin (55), "Doğduğumuz, büyüdüğümüz köyümüz alevler içinde kaldı. Çocukluğumuz bu ormanlarda geçti, akrabalarımızın hayvanları, damları, evleri yandı. Böyle bir felaket görmedik, henüz de geçmiş değil, kabus devam ediyor" dedi.

VALİ CİVELEK: HER TÜRLÜ YARDIM YAPILACAK
Muğla Valisi Esengül Civelek, CHP'liMuğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ile yangında 40 ev ve hayvan damının kullanılmaz hale geldiği merkez ilçe Menteşe'nin kırsal Zeytinliköy Mahallesi'nde incelemelerde bulunup, mahalle sakinlerine 'Geçmiş olsun' dileğinde bulundu. Menteşe Kaymakamı Caner Yıldız'dan bilgi alan Vali Civelek, büyük bir afetin atlatıldığını belirterek, "Ekiplerimiz, büyük bir hızla alevlere müdahalede bulunup, mücadele etti. En büyük şansımız can kaybı olmaması. Vatandaşlarımız, bu geceyi komşularında ve akrabalarında geçirecekler. Yarın, konteynerlerimizi, battaniye ve yataklarımızı getirerek her türlü yardımı yapacağız. Şu anda yangın kısmen kontrol altında ve tahminen '150 hektarlık ormanlık alan zarar gördü' diyebiliriz. Yarından itibaren ise hasar tespit çalışmalarına başlayacağız geçmiş olsun diyorum" dedi.

Reklam
Reklam

(DHA)


Anahtar Kelimeler: