Muzlu Cup

Kakaolu kek yapmıştınız ama hepsi yenmediği için birkaç gündür yenmeyi bekliyor. O zaman size bir önerimiz var, birkaç malzeme ile onu daha cazip bir hale getirip tekrar ikram edebilirsiniz mesela...

Reklam
Reklam

Malzeme Listesi

Artan kakaolu kekiniz
1 paket krem şanti
1 çay bardağı krem şanti için süt
1 paket muzlu puding
3 su bardağı puding için süt
80 gr bitter çikolata
göz kararı asetat
3 adet yuvarlak metal kalıp
göz kararı beyaz ve bitter çikolata topları
göz kararı karamel süsleme şekerlemesi

(3 Kişilik - 40 dakika)

Hazırlanışı

Adım 1

Öncelikle asetatın boyunu metal kalıpların çevresine göre kesip hazırlayın. Bitter çikolatayı benmari usulü erittikten sonra düz bir spatula yardımıyla asetatların bir yüzüne çikolatayı incecik yayın.

Adım 2

Diğer tarafta muzlu pudingi üzerinde belirtilen şekilde pişirin. Krem şantiyi de aynı şekilde hazırlayıp buzdolabına kaldırın.

Adım 3

Asetatlara sürdüğünüz çikolata tam donmadan metal kalıpların içine (çikolatalı taraf boşta kalacak şekilde) yerleştirin.

Adım 4

İlk önce kalan kekinizden bir miktar ufalayın, üzerine pudingi tam kapanacak şekilde koyun. Tekrar kek ufalayın ve tekrar puding koyun. En son kek ufalayıp bırakın.

Reklam
Reklam
Adım 5

En üstüne bir kaşık yardımıyla krem şanti koyun ve 1-2 saat buzdolabında beklettikten sonra kalıptan çıkarın. Asetatı çok dikkatli bir şekilde yavaşça çıkarın.

Adım 6

Karamel şekerlemesi ve çikolata toplarıyla süsleyerek servis edebilirsiniz.

Püf Noktası

Bitter çikolatayı eritirken önce 2/3 çikolatayı iyice eritin, sonra kalan çikolatayı ekleyin. Böylece çikolatanın yapısı değişeceğinden dolayı kırılma olmayacaktır.


Anahtar Kelimeler: