Nefes almak kadar görüntü de önemli

Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Ahmet Sönmez, burun estetiği ameliyatlarının ardından nefes alma problemlerinin ortadan kaldırılmasının yanında dış görüntünün de düzgün olması gerektiğine dikkat çekti. Doç. Dr. Sönmez, bu tarz operasyonlar hakkında tüm detayları bizlerle paylaştı.

PLASTİK CERRAHİ BURNUN HEM İÇİ HEM DE DIŞIYLA İLGİLENİR

Reklam
Reklam

Düzgün ve kusursuz bir burun şekline sahip olmak elbette herkesin hakkı. Şekilli bir burun elde ederken nefes alma, koku alma gibi burnun sahip olduğu fonksiyonların da düzgün işlemesi gerekiyor.

Eğer burnun içinde nefes alma sorunu yaratacak kadar bir deviasyon varsa bu durum burnun şekline de yansıyor. Burundaki eğrilik gözle görünür derecede olabiliyor. Bazı hastalarda ise nefes alma sıkıntısı deviyasyon nedeniyle değil, tamamen burun ucunun ve kıkırdak yapının şekliyle ilgili.

Bu durum da tamamen görüntüye yansıyor. Sonuca bakıldığında nefes almakla, burun şeklinin düzgün olmasının aslında birbirinden çok da farklı konular olmadığını görüyoruz.

BURUN AMELİYATI İÇİN KARAR VERİRKEN

Karar verme sürecinde öncelikle hekimin becerisi, tecrübesi ve daha önce gerçekleştirdiği ameliyat örneklerinin göz önünde bulundurulması gerekir. Kişi, hem nefes hem de şekil bozukluğundan şikayetçi ise, aynı seansta ameliyat olmak daha doğru.
Burun içinin ayrı dışının ayrı bir ameliyatla yapılması doğru değil. Fazladan yapılan her operasyon, bir sonraki işlemin başarı şansını azalttır. Burun bölgesinin sürekli ameliyat edilecek bir alan olmadığına dikkat edilmesi gerekiyor.

Reklam
Reklam

Doç. Dr. Ahmet Sönmez
Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı

www.drahmetsonmez.com
Facebook: @drahmetsonmezplastikcerrahi
Instagram: @drahmetsonmez
YouTube: Doç. Dr. Ahmet Sönmez