Omsk

Moskova’dan Pekin’e Yolunuzun 10’da 4’ü Eğer Moskova’dan Pekin’e dümdüz bir rotayla kuş bakışı gidecek olsaydınız, burası yolunuzun 10’da 4’üne denk gelirdi (Novosibirsk ise yarısında olurdu).

Moskova’dan Pekin’e

Yolunuzun 10’da 4’ü Eğer Moskova’dan Pekin’e dümdüz bir rotayla kuş bakışı gidecek olsaydınız, burası yolunuzun 10’da 4’üne denk gelirdi (Novosibirsk ise yarısında olurdu). Bu endüstriyel şehir, Sibirya’nın güneybatısındaki bir milyondan fazla insanın bölgesel ekonomi merkezi. Buna rağmen Omsk, gerçekten yolunuzun oldukça dışında kalıyor. O yüzden, eğer Sibirya Ekspresi Demiryolu'nu kullanıyorsanız ve burada durduysanız, biz sadece ziyaret etmeye değer bir yer olduğunu söyleyebiliriz.

Reklam
Reklam

Omsk Şehri'nin hiçbir cazibesi yok. Burası, Lyubinsky Bulvarı çevresindeki 19. yüzyıldan kalma binaların mağazalara, gece kulüplerine ve restoranlara dönüştürüldüğü, Avrupa’da göremeyeceğiniz bir tarih merkezi olmasıyla övünür. Müze olarak, Güzel Sanatlar Müzesi ve Devlet Yerel Tarih Müzesi’ni ziyaret etmeniz tavsiye edilir. Muhteşem şekilde resmedilmiş Assumption Katedrali, şehrin simgesi.


Anahtar Kelimeler: