Ramazanda sağlıklı bir oruç tutmanın püf noktaları

Sıcak yaz günlerinde vücut sağlığını bozmadan oruç tutmanın yolları.

Sahursuz Oruç Tutmayın

Orucun uzun bir vakte yayılması sahuru önemli hale getirmekte. Sahurda alınan gıdalar tok tutarken, susuzluğu aza indirecek ve kabızlıktan koruyacak besinler olmalıdır. Süt, yoğurt, ayran, et ,tavuk, peynir, yumurta ve özellikle tam tahıllı gıdalar sahurun olmazsa olmazları. Ayrıca az şekerli kompostolar ve sıvı açısınından zengin meyvelerde ihmal edilmemeli.

Reklam
Reklam

Orucu Hurma İle Açmak ...

İftara hurma ile başlamak uzun süren orucun ardından düşen kan şekerinize destek olacağı gibi aynı zamanda içinde bulundurduğu kalsiyum, demir, fosfor, magnezyum, B1, B2, B3, B6, folik asit ve A vitaminiyle sağlıklı bir besindir. Düzenli olarak tüketilitirse hurmanın kalp ve damar rahatsızlıklarını önleyici etkisi de vardır. Kilo Almamak İçin...

İftarda küçük bir kase çorbayla başlamak, bir süre ara verip sonra ana yemeğe geçmek, yemeği yavaş yavaş ve bolca çiğneyerek yemek, iftardan bir saat sonra kısa bir yürüyüşe çıkmak hem metabolizmanızın sağlıklı çalışmasını hemde sindirim sisteminizin aşırı yorulmasını engelleyecektir. Tatlı Sonra...

İftarda yemeğin hemen ardından tatlı yemek kan şekerinizin iyice tavan yapmasına sebep olacağı için sakıncalıdır. İftardan bir iki saat sonra hafif tatlılar tercih edebilirsiniz. Ancak bunuda her akşam tekrarlamayın.

Bol su...

İftarla sahur arasında belli aralıklarla gün içinde kaybedettiğiniz suyu almaya çalışın. Ayrıca maden suyu ve bitki çayları içmekte eksilen mineral ve vitaminleri almak için faydalı olacaktır.

Reklam
Reklam