Rift Rivals 2019: Avrupa, Kuzey Amerika’yı 3-1 mağlup etti

Rift Rivals 2019’da LEC, LCS’i domine etti ve turnuvadan 3-1 galip ayrıldı.

Avrupa, bir kez daha Kuzey Amerika’dan daha iyi League of Legends oynadığını kanıtladı. Rift Rivals 2019 etkinliğinin son karşılaşması olan Fnatic – TSM mücadelesini Fnatic kazandı ve LEC’ye şampiyonluğu getirdi.

Reklam
Reklam

Kuzey Amerika için oldukça zor bir turnuva oldu. TSM, Cloud9 ve Team Liquid toplamda yalnızca 3 galibiyet alabildi. Turnuva boyunca LCS’i sırtlayan Team Liquid, 3 galibiyetin 2 sini alan takım oldu. Öte yandan TSM tek galibiyetlik katkı yapabilirken, Cloud9 ise sıfır çekti.

LCS’i son maçta kurtarma şansı elinde olan TSM, Liquid’in başarısını Fnatic karşısında elde edemedi. Avrupa temsilcisi, Tim “Nemesis” Lipovšek’in Veigar seçimiyle Søren “Bjergsen” Bjerg’ün Azir’ine counter pick yaptı ve bu karar oldukça etkili oldu.

Gabriël “Bwipo” Rau da Aatrox’u ile üst koridorda yaptığı bazı oyunlarla bir skor makinesine dönüştü. Bütün bunlar karşısında TSM, Fnatic’in hızlı ikilisi Sivir ve Yuumi ikilisine yakalanmadan bir cevap vermekte zorlandı.

LEC takımlarının son birkaç yıldır gösterdikleri üstün performansla birlikte, turnuvanın bu sonucu oldukça beklenen bir nitelikteydi. Zachary “Sneaky” Scuderi’nin yokluğunda Cloud9 turnuvada hiçbir varlık göstermezken, TSM de beklentilerin altında kaldı. Kuzey Amerika temsilcilerinin, Avrupa temsilcilerine karşı hiçbir şansı yoktu.

Reklam
Reklam

Bugün Avrupa galip geldi, fakat Kuzey Amerika’nın hala adapte olup, gelişmek için Worlds 2019’a kadar vakti var.


Anahtar Kelimeler: