Dilimizi güzel bir şekilde kullanmak için dil bilgisi kurallarına hâkim olmamız ve bu kurallarla ilgili fikir sahibi olmamız önemlidir. Özellikle okul hayatında başarı elde edebilmek için dil bilgisi konularını çok iyi öğrenmek ve bilmek gerekir. Dil bilgisi konuları arasında zamir denilen bir başlık yer alır. Zamirler de kendi içerisinde farklı kategorilere ayrılır. Bu kategorilerden biri şahıs zamiri olarak bilinen ve aynı zamanda kişi zamiri olarak da isimlendirilen zamir türüdür.
Gerek duygularımızı gerekse düşüncelerimizi karşı tarafa iletebilmemizdeki en önemli faktör şüphesiz ki dildir. Bu dili kullanırken ve kendimizi ifade ederken birçok farklı kelimeden yararlanarak cümleler kurarız. Bu cümleleri kurarken de birtakım dil bilgisi kurallarından faydalanılırız. Dil bilgisi kurallarını okula adım attığımız andan itibaren öğrenmeye başlarız. Bu kurallar içerisinde zamir denilen ve ad görevini üstlenen zamirlerde bulunur. Bu zamirlerden biri de kişi zamiri olarak da tabir edilen şahıs zamirleridir. Bir kişiyi betimlerken kullanılan zamirler, şahıs zamiri olarak isimlendirilir.
Dil bilgisi konuları arasında yer alan ve büyük bir öneme sahip olan konulardan biri şahıs zamirleri konusudur. Ben, sen, o ile biz, siz, onlar zamirleri, şahıs yani kişi zamiri olarak bilinir. Şahıs zamirleri herhangi bir nesneyi belirtmek için kullanılmaz, sadece kişileri belirtmek için kullanılır. Türkçede konular birbirleri ile her zaman ilişki içerisinde olduğundan zamir kavramlarını iyi öğrenmek gerekir. Şahıs zamiri örnekleri olarak aşağıdaki örnekleri gösterebiliriz:
Kişi zamiri olarak da bilinen şahıs zamirleri yalnızca insanların isimlerinin yerine geçen ve kullanılabilen zamir türlerinden biridir. Aşağıda şahıs zamiri içeren cümleler yer almaktadır. Bu cümleleri inceleyerek konuya daha iyi hâkim olabilmek mümkündür. Şahıs zamiri ile ilgili bazı örnek cümleler şu şekildedir: