Sezar Salata Tarifi

Sezar salata, ilk olarak İtalyan göçmeni bir aşçının Amerika Birleşik Devletleri'nde yarattığı bir lezzet.

Tarif Puanı
Kaç Kişilik -
Hazırlık Süresi 10dk
Pişirme Süresi 15dk
Kalori/Porsiyon -

Sezar salata, sanıldığı gibi ismini Roma İmparatoru Jül Sezar'dan almamıştır. Sezar salata, ilk olarak İtalyan göçmeni bir aşçının Amerika Birleşik Devletleri'nde yarattığı bir lezzet. Çalıştığı tavuk ve et lokantasında alternatif bir salata arayışında olan Caesar Cardini, yaptığı çeşitli denemelerin sonunda 1946 yılında ulaştığı tarifle sezar salatayı tüm dünya mutfaklarına kazandırmış. O tarihten sonra belki de yüzlerce sos ve malzeme alternatifiyle günümüze kadar ulaşan sezar salata, hemen hemen tüm yemeklerle ve tüm dünya mutfaklarıyla uyumlu bir salata tarifi. Tüm salatalar gibi sezar salata hazırlanırken de malzemeler arasında yer alan sebzelerin temizliğine ve iyice yıkanmasına dikkat edilmeli. İhtiyaç duyulması halinde sirkeyle de bu yıkama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Hemen hemen tüm tariflerde olduğu gibi lezzetli yemeklerin, lezzetli sosların ve lezzetli tariflerin sırları biraz da sizin o tarife ne katacağınızla alakalı. Dolayısıyla tarife harfiyen bağlı kalmak durumunda olmadığınız gibi, damak tadınıza uygun çeşitli lezzetlerle bu güzel salata tarifini çeşitlendirebilirsiniz.

Reklam
Reklam

Malzeme Listesi

150 - 200 gram yağsız et
Tatlı soğan
10 - 12 yaprak marul
2 küçük - orta boy domates
1 tane salatalık
10 - 12 dal maydonoz
1 - 2 tutam nane
1 tutam dere otu
1 tane kırmızı biber
1 tane yeşil biber
1 - 2 tatlı kaşığı zeytin yağı
Tuz
Biber
Limon suyu
1 bardak dolusu haşlanmış mısır taneleri

(4 - 6 Kişilik - 20 dakika)

Hazırlanışı

Adım 1

Öncelikle yağsız eti dondurucudan çıkarıp çözülmeye bırakın. Daha sonra ince şeritler halinde doğrayın. Doğradığınız ince şerit haline getirdiğiniz et parçalarını az yağ ile bir tavaya ekleyin ve suyunu çekene kadar pişirin.

Adım 2

Bu esnada malzemelerinizi hazırlamaya başlayabilirsiniz. Orta-iri parçalar halinde tüm malzemeleri doğrayın.

Adım 3

Daha sonra salatanın sosunu hazırlamaya başlayabilirsiniz. Zeytin yağını, tuzu ve pul biberi bir kapta karışım homojen bir hal alıncaya kadar karıştırın. Salata malzemelerinin üzerine karışımı her yere gelecek şekilde dökün.

Reklam
Reklam
Adım 4

Üzerine sosu da döktüğünüz salata malzemelerinizin üzerine pişirdiğiniz etleri sıcak sıcak yerleştirin. En son olarak da haşlanmış mısır taneleriyle salatanızı süsleyin.

Püf Noktası

İsterseniz dünyanın bir çok yerinde sezar salataya ilave edilen sos için kullanılan özel Worcestershire sosu da kullanabilirsiniz. İçerdiği ançüezle sezar salataya değişik bir tat katan Worcestershire sosu, şehrinizde yer alan büyük süpermarketlerde rahatlıkla bulabileceğiniz bir ürün. Ayrıca damak tadınıza uyarsa biraz mayonezle de salatanızı tatlandırabilirsiniz.


Anahtar Kelimeler: