Sürücüsüz Arabalar, Çok İyi Araba Kullandıkları İçin Kazalara Karışıyorlar

California Motorlu Araçlar Dapartmanı (DMV), geçen yılın özerk araba kazaları raporunu açıkladı.

Sürücüsüz arabalar, model araç operatörlerdir, ancak bu onların çevresindeki insan sürücülerin de böyle olduğu anlaına gelmiyor. California Motorlu Araçlar Dapartmanı (DMV), geçen yılın özerk araba kazaları raporunu açıkladı ve rapor insan sürücüleri pek iyi olarak göstermiyor.

Reklam
Reklam

Rapor edilen kazaların tamamının sayısı dokuz. Hepsi düşük hızdaki, küçük çaplı kazalar ve hepsi insanların dikkatsiz araç kullanması nedeniyle oluştu. Bunun nedeni, robot araçların kazaların tümüyle dışında kalması değil, ama otomatik araçların biraz fazla dikkatli olması. İnsan sürücüler daha agresifler (sarı ışıkta hızlanma, diğer araçların önüne geçmek için hızlanma gibi) ve daha çekingen olan otomatik araçlara göre yolları bilme konusunda uzman değiller. Bilgisayar sürücüler, bir tehlike algıladıklarında aniden duruyorlar ve bu da birçok arkadan çarpma kazasına neden oluyor.

Çoğu kez, kendini süren arabalar kaza olduğu sırada hareket etmiyordu bile. DMV'nin raporunda yer alan insan hataları ise oldukça dikkat çekici. Örneğin 18 Haziran'da, bir araç, çarpma sırasında 11 saniyedir durmakta olan bir Google otomatik aracıyla çarpıştı.

Saçma geliyor, ama Google otomatik araçlarındaki bu 'aşırı dikkati' düzeltmeye ve kazaların sayısını azaltmak için araçlarının daha çok insan gibi sürmesini sağlamaya çalışıyor.

Reklam
Reklam