Tarkan Altın Madalyon filmi nerede ne zaman çekildi? İşte oyuncu kadrosu...

Tarkan filmlerinin devamı niteliğinde olan ‘Tarkan Altın Madalyon’ filmi oyuncuları arasında Kamran Usluer, Kartal Tibet, Eva Bender, Zeki Alasya, Birsen Ayda, Halit Akçatepe, Pakize Suda gibi deneyimli isimler yer alıyor.

Avrupa Hunları'nın başbuğu Attila'nın Avrupa’nın büyük bölümünü fethettiği dönemlerin anlatıldığı Tarkan Altın Madalyon filminde; Tanrının Kırbacı olarak adlandırılan Attila, seferler yaparken, Honoriya ile tanışıyor.

Reklam
Reklam

TARKAN ALTIN MADALYON NEREDE VE NE ZAMAN ÇEKİLDİ?

Kurgusal bir karakter olan Tarkan’ın hikâyesinin üzerine kaleme alınan yazılmış Altın Madalyon adlı çizgi romandan uyarlanan Tarkan Altın Madalyon filminin yönetmen koltuğunda Mehmet Aslan oturuyor. Hikâye Burak Sezgin tarafından yaratılırken, Tarkan karakterine ise Kartal Tibet hayat veriyor.

Tarihi dönemlerde geçen karakterlerin üzerine yazılan öykülerin sinemaya uyarlaması ile ortaya çıkan Tarkan serisinin dördüncü filmi ise Tarkan Altın Madalyon Viking Kanı filmidir. Çok sayıda ünlü ismin oynadığı bu serinin çekimleri de çeşitli bölgelerde yapıldı.

Çok sayıda farklı mekanda çekilen Tarkan Altın Madalyon filmi 1972’de Ören film stüdyosu ve Bükey film tarafından çekildi. Filmin kale sahneleri de İstanbul Rumeli Hisarı ile Bodrum Kalesi’nde çekildi. Bunların dışında filmde çekilen çok sayıda sahne, İstanbul'un farklı semtlerinde tamamlandı.

TARKAN ALTIN MADALYON FİLMİNİN OYUNCULARI

Filmin oyuncu kadrosunda ise Tarkan Altın Madalyon filminde; Kamran Usluer ( Attila), Kartal Tibet (Tarkan), Eva Bender (Gosha), Zeki Alasya (Vandal Kralı), Birsen Ayda (Kraliçe), Halit Akçatepe (Kulke), Pakize Suda (Honoriya) gibi isimler yer alıyor.

Reklam
Reklam

TARKAN FİLMİNİN KONUSU

Film, Karadeniz'in kuzeyi üzerinden gelen Avrupa Hunları'nın başbuğu Attila'nın Avrupa'nın büyük bölümünü fethettiği dönemleri anlatmaktadır. Tanrının Kırbacı adıyla bilinen Avrupa Hun İmparatoru Attila, akıncılarının önünde Batı Avrupayı istila eder, ülkeler fethediyor, krallıklar deviriyordu.

Güçlü Hun başbuğunun önünde dize gelip kılıcını teslim edenlerden biri de Batı Vandal kralıydı. Attila ona ülkesini ve tacını bağışlarken kralın genç ve güzel kızı Honoriya’yı gördü. İmparatorlukları titreten yüce kahraman bu kez masum ve saf güzelliğe ilgisiz kalamayarak, aşık oldu. Attila’yı yola getiren bu büyük aşk Honoriya'nın kalbinde de yerini bulmuştu.

Hayatlarında bir daha sevemeyecekleri kadar sevdiler... Ancak ayrılmaları gerekiyordu. Çünkü büyük akıncı Attila ülkesine ülkeler katmak için büyük fethine devam etmeli, savaşmalıydı. Attila ayrılırken Honoriyaya bir altın madalyon verdi ve "dünyanın neresinde olursam olayım bana bu madalyonu gönderdiğin anda koşup sana geleceğim" diye and etti. Attila, Honoriyayı babasına emanet ederek ordularının başında sefere çıktı. Hun atlıları zaferden zafere koştular ama Hun hakanının geride bıraktığı Vandal ülkesinde kargaşalar baş gösterdi. Gaddar Doğu Vandal kralı, Honoriya'nın babası ve kendisinin öz kardeşi olan Batı Vandal kralının ülkesini istila etti; kardeşini öldürerek onun tahtına oturdu, kanlı bir saltanat kurdu. Attila nice zaferlerden sonra geriye döndüğünde sevdiği kadının ölüsünü bile bulamadı. Eski Vandal ülkesinin yerinde artık yeni ve düşman bir krallık vardı. Yüce kahraman bu düşmana haddini bildirmek için otağını ülkenin dolaylarına kurmuş savaş hazırlıkları yapıyordu.

Reklam
Reklam

Bu sıralarda Attila madalyonu taşıyan bir ulak sayesinde bulduğu Honoriya ve oğluna kavuşamadan Vandal kralının tuzağına düşer. Tarkan yetişip Attila’yı kralın elinden kurtarırken Honoriya ve oğlunun kaçırılmasını engelleyemez. Tarkan'ın hedefi bu defa Attila'nın oğlunu ve nişanlısını kurtarmaktır.

Karşısında ise çılgın bir kral, maskeli bir kraliçe, gaddar bir vezir ve bir sürü Vandal askeri vardır. Tarkan ve Kurt işe koyulurlar. Bu zorlu görevde onlara Tarkan'ın eski dostu Kulke ile onun cambaz arkadaşları yardım edecektir.

TV YAYINI VE KIRPILAN SAHNELER

Filmin orijinalinde yer alan bazı sahneler RTÜK'ün yayın ilkelerine uymaması sebebiyle kesilmiş ve bu sahneler filmin TV'de yayınlanan versiyonunda yer almamıştır. Bundan dolayı 68 dakika süren filmin televizyon yayını orijinalinden çok daha kısadır.

Örnek vermek gerekirse; Vandal kralının Goshayı dirilttiği sahne filmin televizyonda yayınlanmayan sahnelerinden birisidir. Bu sahnede bir rahibe ve bir dansöz kaçırılarak çırılçıplak bir halde çarmıha gerilerek kurban ediliyor ve bıçaklanarak vücudundan akan kanlar bir kanal vasıtasıyla Gosha'nın iskeletinin bulunduğu havuza aktarılıyor. Kanla beslenen iskelet ise yavaş yavaş diriliyor ve Gosha tekrar hayata dönüyor. Ancak bu sahne televizyon yayınında yer almamakta, rahibenin kaçırıldığı sahnenin hemen ardından Gosha'nın dirildiği sahneye atlanmaktadır.

Reklam
Reklam

Ayrıca Tarkan'ın Gosha ile dövüştüğü sahne de TV yayınında kesilen sahnelerden birisidir. Bu sahnede duvarları ve zemini kırmızı olan bir odada Tarkan ile yüzünde maskesi olan bir savaşçı kılıçla dövüşüyor. Tarkan bir süre sonra savaşçıyı alt ediyor, üzerindeki giysiyi kılıcıyla yırtıyor ve kadın savaşçının göğüsleri açılıyor. Tarkan ikinci bir hamleyle savaşçının maskesini çıkarıyor, Gosha'nın yüzü meydana çıkıyor ve Tarkan hipnotize olarak yere düşüyor.

Odanın zemininde birdenbire bir örümcek ağı deseni oluşuyor ve Gosha yerde baygın yatan Tarkan'ın kanını içiyor. Bir sonraki sahnede ise Gosha bir mahzende, dev bir örümcek ağının içindeki Tarkan'ın karşısında çırılçıplak dans ediyor. Ancak tüm bu sahneler de televizyon yayınında kırpıldığı için görülmüyor. Tarkan'ın, Gosha'nın maskesini düşürdüğü andan itibaren kırpılan sahnenin ardından farklı bir sahneye geçiliyor.

Yine televizyonda yer almayan sahnelerden biri de Kulke'nin karısı Erka'nın dev bir örümcek ağına yakalandığı sahnedir. Bu sahnede Erka, Gosha tarafından hipnotize ediliyor ve dev bir örümcek ağına yakalanıyor. Gosha, ağa yapışan Erka'nın üzerine geliyor ve kanını içiyor. Televizyonda ise bu sahne yer almamakta yalnızca Erka'nın ağa yakalanışı yer almaktadır.

Reklam
Reklam


Anahtar Kelimeler: