Taze Hindistan Cevizli Pesto Sos

Hayatınızda kullanacağınız sosları biraz daha değiştirmek istediniz mi hiç? Biraz egzotik tat verse veya biraz mayhoşluk.

Tarif Puanı
Kaç Kişilik -
Hazırlık Süresi 20dk
Pişirme Süresi -
Kalori/Porsiyon -

Hayatınızda kullanacağınız sosları biraz daha değiştirmek istediniz mi hiç? Biraz egzotik tat verse veya biraz mayhoşluk. Alışagelen pesto sosları unutun ve sosu kullanacağınız tüm alanlarda mayhoşluk serüvenine katılın. Bu bir nevi hayatınızın ufak bir tat gelişimi noktası olabilir. İstediğimiz mayhoşluk veren ancak alışagelmiş bir pesto! Bilirsiniz pestoların bir çok çeşidi yapılır roka pesto, maydonoz pesto, dereotu pesto gibi ancak standart fesleğen pesto böyle bir mayhoşluk almamıştır. Yapmanız gereken tarife bire bir uymak. Bu sizin yapacağınız makarnalarınızda, pilavlarınızda, etlerinizde veya tavuklarınızda kullanacağınız çok farklı bir sos. Kullanmaktan kaçınmayın. Bizden söylemesi.

Reklam
Reklam

Malzeme Listesi

125 gr taze fesleğen yaprakları
175 gr çam fıstığı
4 adet orta boy diş sarımsak
20 gr rendelenmiş parmesan
235 gr zeytinyağı
30 gr rendelenmiş taze hindistan cevizi
15 gr hindistan cevizi sütü
göz kararı tuz
göz kararı karabiber

(8 Kişilik - 20 dakika)

Hazırlanışı

Rendelenmiş taze hindistan cevizi hariç tüm malzemeleri bir blender’ın içerisine yerleştirip sos kıvamına helinceye değin blender’ı çalıştırın sonrasında bir karıştırma kabına alıp üzerine taze hindistan cevizi rendesini ekleyerek karışmasını sağlayın. Sosunuz hazır.

Püf Noktası

Et ve makarna yemeklerinizde servisi mükemmel aroma katmakta.