Tuzlu Kramelli Patlamış Mısır

Hafif tatlı, biraz tuzlu ve kesinlikle çıtır çıtır bir patlamış mısır arıyorsanız karamelli patlamış mısır hazırlamaya dersiniz.

Tarif Puanı
Kaç Kişilik -
Hazırlık Süresi 15dk
Pişirme Süresi 30dk
Kalori/Porsiyon -

Hafif tatlı, biraz tuzlu ve kesinlikle çıtır çıtır bir patlamış mısır arıyorsanız karamelli patlamış mısır hazırlamaya dersiniz. İşte bu fantastik tarif.

Reklam
Reklam

Malzeme Listesi

1/2 su bardağı patlatmalık mısır
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı tuzlu tereyağı
1 su bardağı esmer toz şeker
1/2 su bardağı akçaağaç şurubu
1 çay kaşığı vanilya
1,5 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı kabartma tozu
1 su bardağı bütün badem

(4 Kişilik - 45 dakika)

Hazırlanışı

Adım 1

Fırını önceden 150 dereceye ısıtın ve iki fırın tepsisine pişirme kağıdı serin.

Adım 2

Geniş ve kapaklı bir tencerede 1 yemek kaşığı sıvı yağda 3 tane patlatmalık mısırı ısıtın. Bu 3 mısır patladığında kalan mısırları ekleyin ve kapağını kapatıp tencereyi sallayarak mısırları patlatın.

Adım 3

Patlayan mısırları geniş bir kaba dökün ve içindeki patlamamış mısır taneleri ayıklayın. Ayrı bir sos tenceresinde tereyağını eritip üzerine esmer şeker, akçaağaç şurubu ve 1 çay kaşığı tuzu ekleyin.

Adım 4

Şeker eridiğinde ocağı yüksek ateşe getirin. Karışım kaynayınca tekrar orta ateşe getirip karıştırmadan 3-4 dakika daha pişirin.

Reklam
Reklam
Adım 5

Kabartma tozu ve vanilyayı karamelize olmuş karışıma ekleyin, koyu ve pürüzsüz kıvamda bir karışım elde edene kadar karıştırarak pişirin.

Adım 6

Karamelli sosu yavaşça patlamış mısırların üzerine dökün ve mısırlar eşit şekilde kaplanana kadar karıştırın. Bu sırada bütün bademleri ilave edin.

Adım 7

Patlamış mısırları iki fırın tepsisine yayıp kalan 1/2 çay kaşığı tuzu üzerlerine serpiştirin ve fırına atıp 10 dakikada bir karıştırarak 30 dakika pişirin.

Adım 8

Mısırların tamamen soğumasını bekleyip servis yapın.



Anahtar Kelimeler: