Uygun fiyatlı akıllı telefon Nokia 2.2 Türkiye’de!

HMD Global, kısa süre önce dünya çapında tanıtılan Nokia 2.2’nin Türkiye’de Turkcell mağazaları ve turkcell.com.tr’de 18 Eylül’den itibaren tüketicilerle buluşacağını duyurdu.

1099 TL’lik peşin fiyatı ve aylık 121 TL’den başlayan ödeme imkanlarıyla tüketicilerle buluşacak telefon, Android Pie işletim sistemiyle geliyor. İki yıl boyunca işletim sistemi güncellemelerini ve üç yıl boyunca aylık güvenlik güncellemelerini garanti eden Nokia 2.2, Android 10’a hazır.

Reklam
Reklam

Yapay zeka ile desteklenen az ışıkta görüntüleme ve tek düğmeye basılarak ulaşılabilen Google Asistan özelliklerini sunan yeni Nokia 2.2, 5,7 inçlik ekranıyla öne çıkıyor. Yeni model aynı zamanda Android One programının parçası olarak üretilen ilk 2 serisi Nokia akıllı telefonu.

Yapay zeka

Çok yönlü yapay zekâ özelliğini uygun fiyatla sunan Nokia 2.2, yeterli ışığın olmadığı ortamlarda detaylı fotoğraflar çekebiliyor. Kamera aynı anda birçok görüntü alıyor ve gelişmiş algoritmalar yoluyla daha fazla ışık, detay ve daha az parazit içeren bir görüntü ortaya çıkarıyor. HDR fotoğraflar her bir karede çok daha fazla dinamik aralık yakalıyor. Telefonda tek renkli fotoğrafları tam renkli hale getiren Colourise ve selfie'lerde doğal güzelliği vurgulayan Beautify gibi yapay zekâ ile desteklenen Google Fotoğraf özellikleri bulunuyor.

Ayrıca Nokia 2.2 tüketicileri “yüz kilidi” ve Google Lens gibi teknolojilere de erişiyor. Telefon, kilidini çaba harcamadan açmayı sağlayan biyometrik yüz kilidi özelliğine sahip. Yapay zekayla yönlendirilen yüz kilidi, isabetli ve güvenli deneyim için derin öğrenme algoritmalarını kullanıyor. Google Lens ise gözle görülenleri aramaya olanak tanıyor. Bu sayede beğenilen bir ürün görüldüğünde nasıl satın alınacağını öğrenmek için kamerayı ürüne doğru çevirmek yeterli. Benzer şekilde kamerayı bir albüm kapağına doğru çevirerek yeni müzikler keşfetmek ve bunları Spotify gibi uygulamalar üzerinden dinlemek de mümkün.

Reklam
Reklam

Kamera

Nokia 2.2, modern bir selfie kamerasının yanı sıra kenardan kenara ekrana sahip. Telefon, 5,71 inç HD+ kenardan kenara ekranla geliyor. 400 nit parlaklığa sahip bu ekranın yanı sıra, dört çekirdekli MediaTek A22 yonga seti yer alıyor modelde. Telefonun şarjı ise tüm gün dayanıyor.

Google Asistan

Nokia 2.2, özel bir tuş ile Google Asistan’ı uygun fiyata sunuyor. Google Asistan'a sorular sorup, yol tarifi almak, arama yapmak ve hızlı şekilde bir şeyler yapmasını söylemek kolaylaşıyor. Düğmeye bir kez basıldığında Google Asistan’a hızlı erişim sağlanırken, uzun basıldığında ise daha fazla istek ve çoklu görevler gerçekleştirmek mümkün.

PTT Xiaomi Ürünleri Satmaya Başlıyor!

Anahtar Kelimeler: