Vajinal mantar nasıl geçer? İşte etkili ev ilaçları

Birçok kadının sorunu olan vajinal mantar hayat kalitesini düşürüyor. Vajinal mantar nasıl geçer? sorusunun cevabını almak isteyenler de bu sorundan kurtulmanın doğal yollarını arıyor. Eğer siz de vajinada ya da göğüslerinizde, tırnaklarınızda bu problemi yaşıyorsanız 10 etkili ev ilacını deneyebilirsiniz.

Kadınlarda çoğunlukla menopozdan sonra azalan östrojen sonucu görülen vajinal mantarlar kaşıntı, şişlik, vajinada ağrı yaşam kalitesini bozuyor. Bununla birlikte, vajinal mantar nasıl geçer? sorusunun cevabını arayan birçok kadın ev çarelerine yöneliyor. Sizin için mantar enfeksiyonlarına çare olabilecek bir makale oluşturduk. Okumaya devam edin.

Reklam
Reklam

Kadınlarda menopozdan sonra azalan östrojen düzeyleri sonucu ince vajinal duvarlar mantar enfeksiyonlarına daha açık hale gelir. Mantar enfeksiyonunun belirtilerinden bazıları şunlardır: Kaşıntı, yanma veya ve etkilenen bölgede etrafında şişlik. Vajinal mantar enfeksiyonu varsa, seks sırasında vajinada ağrı veya rahatsızlık, idrarda yanma hissi ve kokusuz vajinal akıntı olacaktır. Nispeten kısa bir süre içinde enfeksiyonu basit yöntemlerle ortadan kaldırabilirsiniz

MANTAR ENFEKSİYONLARI İÇİN 10 ETKİLİ EV İLACI

Erkek-kadın herkes hayatı boyunca en az bir kez mantar enfeksiyonuna maruz kalıyor. Mantar denilince akla ilk olarak vajinal mantar geliyor. Oysa mantar, gögüs altlarında, alt karın bölgesinde veya tırnak altlarında gelişebilir.

Mantar enfeksiyonuna yakalanma riskini artıran faktörler arasında gebelik, stres, kronik hastalıklar, diyabet, steroid ve antibiyotik kullanımını bulunmaktadır.

Yoğurt

Yoğurtta bulunan dost bakteriler, vücutta enfeksiyonun büyümesini kontrol edebilir. Mantar enfeksiyonunu tedavi etmek için yalnızca şekersiz yoğurt kullanın.

Reklam
Reklam

Cildinizin üzerinde bir mantar enfeksiyonu varsa, o zaman bulunan bölgeye yoğurt sürün ve 20-30 dakika kalmasını sağlayın. Bu kaşıntı hissinin hafiflemesini sağlayacaktır.

Vajinal mantar var ise, bir tamponu yoğurda daldırın ve iki saat boyunca vajinanıza takılı olarak bırakın. Bu uygulamayı günde iki kez yapın.

2. Hindistan cevizi yağı

Hindistan cevizi yağı antifungal özelliklere sahip olduğu için mantarlar için öldürücüdür.

Mantardan etkilenen cildinize günde üç defa hindistan cevizi yağı sürün. Ayrıca Hindistan cevizi yağı ve tarçın yağını eşit miktarda karıştırarak da sürebilirsiniz.

Oral pamukçuk durumunda, 5 ila 10 dakika ağzınızda yağı tutun. Sonra yağı tükürün.

3. Elma sirkesi

Elma sirkesi ve beyaz sirke mantar enfeksiyonunu kontrol edebilir. Çünkü içinde mantarı öldüren bileşenler vardır.

Bir fincan ılık suyun içine iki çorba kaşığı sirke ilave edin. Birkaç gün, günde iki kez için.

Reklam
Reklam

Sıcak bir banyo hazırlayın ve suyun içine sirke ekleyin. Yaklaşık bir saat bu banyoda vücudunuzu ıslatın. Mantar sebebiyle tahriş olan ve kaşınan cildiniz rahatlayacaktır.

Alternatif olarak, düz su ile beyaz veya elma sirkesini sulandırın ve mantardan etkilenen cildinizi silin. Uygulamadan sonra o bölgeyi açık bırakın ve sonra durulayın.

4. Sarımsak
Sarımsak, çok iyi bilinen bir bitkidir çeşitli rahatsızlıkları tedavi etmek için de kullanılabilir. Sarımsak içindeki mevcut anti-bakteriyel ve doğal antibiyotik bileşenler mantar enfeksiyonu üzerinde son derece etkilidir.

Birkaç diş sarımsağı ezin ve bunları bir hamur yapın. Mantardan etkilenen alanları doğrudan sarımsağı sürün. Taze sarımsak yoksa, E vitamin yağı ve Hindistan cevizi yağından birkaç damla damlatarak sarımsağı sulandırın ve etkilenen alanlara uygulayın.

Ayrıca sarımsak tabletleri veya taze sarımsak tüketebilirsiniz. Taze sarımsak, dişlerde kötü kokuya neden olan bakterileri de yok eder.

Reklam
Reklam

5. Kızılcık

Kızılcık, antibakteriyel ve antifungal özellikler içerir ve maya enfeksiyonlarının sorumlu mantarla mücadele etmek için kullanılabilir. Aynı zamanda idrar yolları veya mesane enfeksiyonlarını da giderir.

Her gün şekersiz kızılcık suyunu birkaç kez içiniz. Bu iyileşme sürecini hızlandırmak ve kısa bir sürede etkili sonuçlar alınmasını sağlayacaktır.

Şekersiz kızılcık suyu mevcut değilse, kızılcık tabletleri satın alabilirsiniz.

6. Borik asit

Borik asit, hafif antiseptik ve antifungal özelliklere sahip olan bir kimyasal maddedir. Borik asit hamile kadınlar için tavsiye edilmez.

Su ile borik asiti seyreltin. Etkilenen alana seyreltilmiş çözümü uygulayın ve birkaç dakika açık bırakın. Ardından bölgeyi suyla iyice yıkayın.

7. Çay ağacı yağı

Çay ağacı yağı mantar enfeksiyonlarını evde tedavi etmeye yardımcı güçlü ve etkili doğal antifungal özelliklere sahiptir. Çay ağacı yağında bulunan bazı özellikleri çocuklara zararlı olabilir. Hamile kadınlar ise kesinlikle kullanmamalıdır. z.

Reklam
Reklam

Bir çay kaşığı su veya zeytinyağı veya tatlı badem yağı ile bir çay kaşığı organik çay ağacı yağını karıştırın. Bu seyreltilmiş yağ ile mantardan etkilenen alanı ovun.

Vajinal mantar enfeksiyonu için bir tampon üzerinde çay ağacı yağından birkaç damla koyun ve iki ila üç saat boyunca vajina içine yerleştirin. Günde iki kez bu işlemi tekrarlayın.

8. Kekik Yağı

Kekik yağı antifungal bileşenleri sayesinde çok faydalıdır ve aynı zamanda bağışıklık sistemini artırır.

Mantardan etkilenen bölgeye kekik yağı sürebilirsiniz. Ancak cilt üzerinde tahriş edici olabilir. Bunun için zeytinyağı ile seyreltmenizi öneririz.

9. Zeytin yaprağı özü

Zeytin yaprağı özü antiviral, antifungal, antioksidan ve anti-inflamatuar özellikleri nedeniyle, maya enfeksiyonlarının tedavisinde etkilidir. Aynı zamanda vücudunuzdaki iyi bakteri koruyabilirsiniz.

Evde zeytin yaprağı ekstresi yapmak için ince taze zeytin yaprakları doğrayın ve kapaklı bir cam kavanoz içine koydu. üzerini tamamen kapacak şekilde vokta dökün ve kapağını kapatın. Karanlık bir yaklaşık 4 hafta boyunca bekletin.

Reklam
Reklam

Sonra başka bir cam kavanozun içine sıvıyı süzün. Etkilenen deri bölgesine bu sıvıyı sürün. Etkili bir sonuç almak için günde üç kez sürün.

Önemli not: Bu yöntemleri uygulamadan önce mutlaka bir doktora danışmalısınız.


Anahtar Kelimeler: