Enfeksiyon Haberleri

Uzmanlardan enfeksiyonlu diş hakkında önemli uyarı 'Toplumda yanlış bir algı var'

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Ömür Dereci, apseli dişlerin çekilemeyeceği gibi yanlış bir algının var olduğunu belirterek, “Enfeksiyonların çoğunda dişi ortadan kaldırmak o hasta için çok daha faydalı olabiliyor” dedi.

Haber 04-04-2024 11:14

Adeta şifa deposu: Vücuttaki tıkanıklığı açar, iltihabı söker atar! Enfeksiyonu bitiren doğal antibiyotik

Udi hindi, alternatif tıp alanında uzun yıllardan beri vazgeçilmez bitkiler arasında yer alıyor. Uzak Doğu Asya'dan dünyaya yayılan bu bitki adeta şifa deposu özelliği taşıyor. En çok yağ şekliyle kullanılan bu faydalı bitki, özellikle üst solunum sorunu yaşayn kişilerin bir numaralı tercihi.

Haber 12-03-2024 10:44

Yalancı bahara aldanmayın: Ani hava sıcaklığı değişimlerine dikkat! Bağışıklığı etkileyerek enfeksiyona zemin hazırlıyor

Kulak Burun ve Boğaz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. İsmet Çerçi, bahar mevsiminde meydana gelen ani hava sıcaklığı değişimlerine dikkat edilmesi konusunda uyardı.

Haber 04-03-2024 09:56

Uzman isim ‘Okulların açılmasıyla salgın riski kapıda’ diyerek uyardı! 'Tokalaşma, öpüşme gibi temaslarla bulaşıyor' Vakalarda artış devam ediyor

Ara tatilin sona ermesi ile özellikle nezle, grip, soğuk algınlığı gibi hastalıkların çocuklarda artmasını beklediklerini belirten uzmanlar, mutlaka önlem alınması gerektiği hususuna dikkat çekti.

Haber 13-02-2024 13:57

Diğer Haber Etiketleri

barbie bbl belirti Doktor Kuaför Marangoz Sağlık Bakanlığı youtube deprem aloe vera magnezyum mesir macunu sperm üzüm kan şekeri kolesterol saç dökülmesi Yavuz Sultan Selim şeker boyun ağrısı yıldız ilaç küf Eczane abd Güneş yanığı ben kalp hastalıkları vitamin hastalık uyku cilt lekesi saç kurutma makinesi Saç biti karanfil ağız kokusu Bakteri Güneş Piercing saç bakımı tırnak mantarı Akciğer‎ Beyin Kalp‎ Karaciğer‎ Mide‎ Dil Cardi b Kim Kardashian Isparta mantar mantar enfeksiyonu kedi dövme cilt bakımı bilim kurulu evcil hayvan ayak kokusu kemik hastane ameliyat terleme baharat göz damlası tatil temizlik sinek reçete pedikür sivilce okul körlük tuvalet antibiyotik parmak tedavi Ramazan kellik dudak dolgunlaştırma idrar tırnak Dünya koronavirüs (Covid-19) tiktok akciğer enfeksiyonu astım baş ağrısı boyun fıtığı böbrek taşı bronşit cilt kanseri diş ağrısı diyabet ense ağrısı felç fıtık grip HIV influenza ishal kalp krizi kanser kepek kist kolera koma kusma lenf bezi menenjit menopoz nezle pandemi pıhtı atması prostat şeker hastalığı tansiyon tümör ülser verem virüs yaşlılık yüksek tansiyon zatürre Sütçüler Amerika Brezilya Güney Kore Hindistan Rusya alara ağız ağız kokusu sebepleri akciğer enfeksiyonu belirtileri akıntı aşırı terleme çocuk hastalıkları cilt kanseri belirtileri bacak bağırsak bağışıklık bahar böbrek boyunda şişlik bitki fayda faydaları estetik enfeksiyon hastalıkları hasta hava sicakligi hücre influenza belirtileri influenza nedir ilik iltihap iğne helix piercing hijyen hiperhidroz nedir hıv virüsü ayak araştırma aloe vera bitkisi aloe vera faydaları eleştiri diş diyabet belirtileri doğal ağrı kesici dudak dudak dolgusu eklem ağrıları isim kalça eritme hareketleri yumru yara yardım kel mon mikrop koronavirüs menenjit belirtileri rutubet rutubet giderici rutubet neden olur saç saç dökülmesi neden olur saç uzatma profesyonel protez regl ağrısı risk piercing çeşitleri semen sahra sayı şifa salgın popo tehlike terleme nedenleri smiley piercing soğuk terleme sperm testi sperm testi nasıl verilir krem küf nasıl temizlenir kadın koku kol ölüm osmanlı uyarı uykuda terleme uzman üzüm çekirdeği yağı faydaları udi hindi udi hindi yağı deprem bölgeleri solunum yolu enfeksiyonu zarar zehir vatandaş viral enfeksiyon karanfil faydaları eo soğan kabuğu faydaları akne nasıl geçer hücreler ıslak saç modeli ense kıymık nasıl çıkarılır aloe vera cilde faydaları aloe vera yüze faydaları aloe vera jeli ne işe yarar aloe vera yüze nasıl sürülür dermal piercing 5 yaş ayaklar dermal aloe vera faydaları cilt

Enfeksiyon

Enfeksiyon Hakkındaki Haberler Mynet'te. Enfeksiyon Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

İsim değiştirerek kış boyu sürebiliyor! Hastaneler dolup taşıyor... Uzman isimden önemli uyarılar

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Özgür İnce, son dönemde artan üst solunum yolu enfeksiyonu hastalıklarının isim değiştirerek kış boyunca sürebildiğini söyleyerek, uyarılarda bulundu.

Haber 08-01-2024 12:33

Enfeksiyon alarmı! Grip mi, Covid mi? Hastanelere akın ediyorlar

Son günlerde İstanbul başta olmak üzere yurdun birçok kentinde hastane koridorları üst solunum yolu rahatsızlıklarıyla gelenlerle dolmaya başladı. Özellikle son 10 günde artan vakalar uzmanları endişelendirirken, İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Saffet Ercan, koronavirüs testlerinin yeniden başlatılması gerektiğini söyledi.

Haber 20-12-2023 09:59

Sperm enfeksiyonu nedir? Sperm enfeksiyonu belirtileri nelerdir, spermde enfeksiyon varsa ne olur?

Konu cinsel sağlık olunca, her bireyin dikkat etmesi gereken bazı noktalar vardır. Korunmasız olarak cinsel ilişkiye girmek kişilerin hem kendi sağlıklarını hem de partnerlerinin sağlıklarını tehlikeye atabilir. Cinsel yolla bulaşan hastalıkların önüne geçebilmek ve çok ciddi rahatsızlıklara neden olabilecek virüslerden ve bakterilerden uzak kalabilmek için düzenli doktor kontrolü de önemli bir başka önlemdir.

Kadin 15-12-2023 18:56

Sperm testinde enfeksiyon çıkması ne anlama gelir? Spermde enfeksiyon (sperm enfeksiyonu) neden olur?

Cinsel organlarda çeşitli hastalıklar ya da enfeksiyonlar görülebilir. Bu durum hayat standartlarını düşürdüğü gibi çok ciddi hastalıkların da habercisi olabilir. Herhangi bir sorun ya da belirti hissedildiğinde vakit kaybetmeden bu alanda uzman bir doktora görünmek önemlidir. Sperm enfeksiyonu da ciddiye alınması gereken ve ihmal edilmemesi tavsiye edilen durumlar arasında yer alır.

Kadin 15-12-2023 18:22

Kanda enfeksiyon neden olur? Kandaki enfeksiyona ne iyi gelir?

Bağışıklık sistemimiz vücudumuzu çeşitli mikroplara, bakterilere, virüslere ve diğer patojenlere karşı koruyan karmaşık bir savunma mekanizmasıdır. Ancak bazen bu mikroorganizmaların birçoğu bağışıklık sistemini aşarak kan dolaşımına geçebilir ve kanda enfeksiyonlara neden olabilirler. Kanda enfeksiyonlar genellikle ciddi sağlık sorunlarına yol açabilen önemli komplikasyonlara neden olabilir.

Haber 30-11-2023 23:10

Cinsel gücü artırıyor, enfeksiyonları söküp atıyor! Uzmanlar onu işaret etti, unutulmaya yüz tuttu ama...

Faydaları olduğu için geçmişte çok sık kullanılan ama günümüzde unutulmaya yüz tutmuş birçok besin bulunuyor. Uzun biber olarak da bilinen darülfülfül baharatının faydalarını duyanlar kısa süreli şaşkınlık yaşıyor. Uzmanlar, darülfülfülün cinsel gücü artırma ve enfeksiyonları giderme gibi birçok faydası olduğunu söylüyor.

Haber 02-11-2023 08:49

Ense ağrısı yaşayanlar dikkat: Sakın hafife almayın! Ciddi hastalıkların belirtisi

Ense ağrısı, birçok kişinin sık karşılaştığı rahatsız edici bir durumdur. Genellikle gerginlik, stres veya kötü duruş nedeniyle meydana gelir. Ense ağrısı, boyun kaslarında gerginlik, kas spazmları veya boyun omurlarında bir sorun nedeniyle ortaya çıkabilir. Ayrıca, uzun süreli bilgisayar kullanımı, ağır yüklerin kaldırılması veya uyku pozisyonunun yanlış seçimi de neden olabilir. Ense ağrılarına neden olan birçok ciddi hastalık bulunmaktadır. Kalp hastalıkları da bu ciddi hastalıklardan biri.

Haber 22-10-2023 08:56

26 yaşındaki kadın duşta kayıp düştü! Hastaneye kaldırılan kadın enfeksiyon kaparak hayatını kaybetti... Acılı anne olanlara inanamadı

Rusya'da yaşayan 26 yaşındaki Venera Sapurina isimli bir kadın Güney Kore seyahati sırasında duşta kayıp düştükten sonra baygın halde hastaneye kaldırıldı. Bilinci kapalı olan Sapurina hastanede tedavi gördüğü sırada enfeksiyon kaparak hayatını kaybetti.

Trend 14-10-2023 08:59

Süper Enfeksiyon nedir? Okul sezonu öncesi Süper Enfeksiyon uyarısı!

Süper enfeksiyonun ne olduğu merak ediliyor. Okul sezonu öncesi uzmanlar çocukların süper enfeksiyona yakalanabileceği uyarısında bulunuyor. Virüs bulaşan çocukların henüz iyileşemeden yeni bir enfeksiyonun başlamasıyla okul içinde hızlı bir şekilde yayılabileceğini belirten uzmanlar bu konuyla ilgili tavsiyelerde bulunuyor.

Kadin 10-09-2023 16:24

Çocukları okula başlayan veliler dikkat! Uzmanından okul enfeksiyonlarına karşı uyarı

Eylül ayının gelmesiyle beraber yeni eğitim ve öğretim dönemi de başlamış oldu. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Esra Çelik Kuzaytepe, okul gibi kalabalık ortamlarda genellikle virüs ve bakterilerin sebep olduğu solunum yolu enfeksiyonlarının, mantar enfeksiyonlarının ve saç biti rahatsızlıklarının saptanabildiğini belirtti.

Haber 08-09-2023 08:54

Evinizden eksik etmeyin: Cildi ve saçları ışıl ışıl parlatıyor! En az 10 yaş gençleştiriyor

Cilt ve saç bakımında doğal ürünlerin oldukça etkili faydaları bulunuyor. Pahalı ürünler almak yerine evde doğal ürünler ile bakım yapmak isteyenlerin evinde mutlaka aloe vera jeli bulunuyor. İşte duyunca şaşıracağınız aloe vera jelinin mucizevi faydaları...

Kadin 02-09-2023 16:25

Elinin üzerine dövme yaptırdı hastanelik oldu! “Elimi hareket dahi ettiremedim”

TikTok’tan paylaşım yapan Erin Porter isimli bir dövme hayranı elinin üzerine yaptığı istiridye dövmesinden sonra hastanelik olduğunu anlattı. Elini enfeksiyon nedeniyle oynatamadığını dile getiren Porter tedavi için günlerce hastanede kaldı. Dövmenin tamamen iyileştiğinden söz eden Porter kendisinin yaşadığı zorlu süreci anlatınca viral olmayı başardı.

Trend 07-08-2023 12:01

Kalıcı saç dökülmesinin şaşırtan nedeni! Farkında değilseniz ama kel kalabilirsiniz

Saç dökülmesi hem kadınların hem de erkeklerin ortak problemleri arasında yer alıyor. Saç dökülmesine doğru müdahale edilmemesi kalıcı kelliğe yol açabiliyor. Saç dökülmesine neden olan etkenler arasında birçok faktör bulunuyor. Uzmanlar evcil hayvan besleyen kişileri kalıcı saç dökülmesi hakkında uyarıyor.

Haber 14-06-2023 14:28

Faydalarını duyanlar evinden eksik etmiyor! En az 10 yaş gençleştiriyor

Cilt ve saç bakımında doğal ürünleri tercih eden kişilerin sayısı gün geçtikçe artıyor. Doğal ürünler pahalı malzemelerden çok daha etkili sonuçlar sağlayabiliyor. Her evde bulunması gereken bir ürün birçok saç ve cilt problemine karşı mucizeler yaratıyor.

Kadin 29-05-2023 15:20

Sadece dudağını büyütmek istedi ama kabusu yaşadı! Dudak dolgusu şişince...

Dudak büyütmek için dudak dolgusunu tercih edenlerin sayısı gün geçtikçe artıyor. Dudak dolgusu yaparak dudakları istenilen ölçüde büyütmek ve bu büyüklüğü daha uzun süre korumak mümkün olabiliyor. Ancak yanlış işlemler ve yan etkiler dudakta istenmeye görünümlere sebep olabiliyor. Sosyal medyada bir kadın dudak dolgusu sonucunda yaşadığı kabusu gösterdi.

Kadin 26-05-2023 09:41

Doğal şifa kaynağı! Cinsel gücü artırıyor, enfeksiyonları söküp atıyor

Günlük hayatımızda kullanmadığımız ama oldukça faydaları olan birçok gıda bulunuyor. Unutulmaya yüz tutan darülfülfül baharatının faydaları da duyanları şaşırtıyor. Uzun biber olarak da bilinen darülfülfül mesir macununun da içinde kullanıyor. Darülfülfülün cinsel gücü artırma ve enfeksiyonları giderme gibi birçok faydası bulunuyor.

Haber 28-04-2023 16:38

Türkiye'de enfeksiyonlarda artış görülüyor! İnfluenza virüsü belirtilerine dikkat

Yaşanan hava değişimleri nedeniyle enfeksiyonlarda artış meydana geldiğini belirten uzmanlar influenza virüsünde yanlış tedavi yöntemi izlendiğini belirtiyor. Diğer hastalıklarla karıştırılmaması gerekilen influenza virüsünün belirtileri hakkında uyarıyor.

Haber 17-04-2023 14:27

Sakın çöpe atmayın! Magnezyum deposunun faydaları duyanları şaşırtıyor

Yediğimiz sebze ve meyvelerin kabuklarını, çekirdeklerini çöpe atıyoruz. Ancak çöpe atılan bazı kabuklar ve çekirdekler sağlık için oldukça faydalı olabiliyor. Magnezyum deposu olarak görülen soğan kabuklarının faydaları da hem sağlık hem de güzellik açısından saymakla bitmiyor. İşte soğan kabuğunun faydaları...

Haber 16-04-2023 09:04

Bir tutamı mucizeler yaratıyor! Düzenli tüketenler doktor yüzü görmüyor

Sebze ve meyveler kadar kullanılan baharatlar da sağlığımız üzerinde büyük etkiler yaratabiliyor. Ramazan ayında oldukça popüler olan bir baharat yoğun aroması ve saymakla bitmeyen faydalarıyla dikkat çekiyor. Baş ağrısından vücuttaki enfeksiyon ve iltihaplara kadar birçok hastalığa iyi gelen bu baharatı mutfaktan eksik etmemek gerekiyor.

Haber 14-04-2023 09:19

Sakın çöpe atmayın! Kansere karşı kalkan oluyor, bağırsakları temizliyor

Yenilen meyve ve sebzelerin çekirdeklerini, kabuklarını direkt çöpe atıyorsanız hata yapıyor olabilirsiniz. Bazı çöpe atılan maddeler sağlık için şifa kaynağı olarak görülüyor. Üzüm çekirdekleri de faydaları bilinmeyen etkili gıdalar arasında yer alıyor. Üzüm çekirdeğinin faydaları duyanları şaşırtıyor.

Haber 06-04-2023 14:45

Dünyanın en büyük kalçalarına sahip olmak için yaptırdığı ameliyat hüsrana uğrattı! Ateşli görünmeyi sevdiğim için...

Kim Kardashian'ı örnek alarak onun gibi büyük kalçalara sahip olmak isteyen birçok kadın kalça büyütme ameliyatı oluyor. Juju Ferrari, idolünün Kim Kardashian olduğunu söyleyerek dünyanın en büyük kalçalarına sahip olmak istedi. Bu sebeple ameliyat olan Juju, ameliyatın ardından yaşadığı problemleri anlattı.

Kadin 03-04-2023 15:33

Grip olan herkese acil uyarı! Ölümcül riskin gerçekleşmesi altı kat artıyor

Grip özellikle mevsim geçişlerinde en sık karşılaşılan hastalıklar arasında yer alıyor. Gripte uygun dinlenme koşullarının sağlanmaması yaşam kalitesinin düşmesine ve hastalığın kolayca yayılmasına neden oluyor. Uzmanlar grip olan herkesin gripten sonraki hafta tehlikeye karşı çok daha riskli hale geldiklerini belirtiyor.

Haber 30-03-2023 09:06

Antibiyotik kullanımına dikkat! 5 yıl sonra enfeksiyona bağlı ölümler artabilir

Bilinçsizce kullanılan ilaçlar birçok yan etkiye sebep olabiliyor. Toplumda en ufak hastalıkta kullanılan antibiyotiklerin sağlık için oluşturduğu riskler hakkında uyarılarda bulunuluyor. Uzmanlar 5 yıl sonra artabilecek ölüm oranlarında antibiyotiğe karşı uyarıyor.

Haber 07-03-2023 17:26

Türkiye'de ilk kez bu kadar fazla uzuv kaybı yaşandı! Depremin ardından proteze doğan ihtiyaç giderek artıyor

Depremin ardından yaşanan olumsuzlukların etkisi hala devam ediyor. Enkaz altından çıkartılan birçok depremzedenin uzuv kaybı yaşadığı biliniyor. Türkiye'de ilk kez bu kadar fazla sayıda uzuv kaybı yaşandığını paylaşan Prof. Dr. Evrim Coşkun, depremin ardından artan protez ihtiyacına dikkat çekti.

Haber 06-03-2023 14:25

Zararlarını öğrenince asla ıslak saçla uyumayacaksınız! Öyle bir hastalığa neden oluyor ki...

Saç yıkama rutini oluşturmak saçların sağlığı için en gerekli olan işlemler arasında yer alıyor. Bu rutinin dışına çıkmak saçın aşırı yağlanmasına veya kurumasına sebep olabiliyor. Ancak saç yıkadıktan sonra saçı kurutmak çok daha önem taşıyor. Birçok kişi ıslak saçla uyuma hatasını yapıyor. Islak saçla uyumak çeşitli sağlık sorunlarına neden olabiliyor.

Kadin 23-02-2023 11:03

Yaptırdığı pedikür yüzünden ayak parmağını kaybetti! Uzmanlar tehlikeye karşı uyardı

Pedikür ve manikür çok daha bakımlı bir görünüm sağlıyor. Ancak bilinmeyen yerlerde yapılan bu tarz uygulamalar mantar, enfeksiyon gibi riskli durumlara neden olabiliyor. Yaptırdığı pedikür nedeniyle ayak parmağını kaybeden bir kadın yaşadıklarını anlattı.

Kadin 22-02-2023 20:48

Profesyonel piercingci açıkladı! En tehlikeli piercing bölgeleri

Piercing vücudun çeşitli bölgelerine yaptırılabiliyor. Eskiden piercinglere karşı olan sert bakış açısı giderek azalıyor. Özellikle kıkırdaklara sık sık yaptırılan piercingler sağlık açısından risk yaratabiliyor. Profesyonel piercingci en tehlikeli piercing bölgelerini paylaşarak yaptırmadan tekrar düşünmeniz gerektiğini belirtti.

Kadin 21-02-2023 15:55

Artan enfeksiyonlara dikkat! Organ kaybına ve ölüme yol açabilir

Deprem bölgesindeki yetersiz kaynaklar birçok hastalığın oluşmasına zemin oluşturuyor. Depremzedelerin ciddi enfeksiyon risklerine karşı korunması gerekiyor. Uzmanlar giderek artan enfeksiyon vakalarına karşı uyararak alınması gereken önlemleri paylaşıyor.

Haber 17-02-2023 11:20

Her şey baş ağrısıyla başladı! Beyninden yumruk büyüklüğünde tümör çıkartıldı

Vücutta ortaya çıkan tümörlere erken müdahale etmek hayat kurtarıyor. Tümörler vücutta bulunduğu yere göre farklı belirtiler gösterebiliyor. 14 yaşındaki bir çocuk yaşadığı belirtilerin ardından gittiği doktorda beyninde yumruk büyüklüğünde tümör olduğunu öğrendi.

Haber 17-02-2023 09:04

Artan enfeksiyonlara karşı tuvalette alınacak önemli önlem! Deprem bölgeleri enfeksiyon riski altında

Kahramanmaraş merkezli depremde 10 il büyük hasar aldı. Bu hasar alan şehirlerde depremzedelerin enfeksiyon ve bulaşıcı hastalıklara yakalanma riski oluştu. Deprem bölgesindeki yetersiz kaynakların enfeksiyona yol açtığı belirtilerek sahra tuvaleti gibi alınabilecek önlemler paylaşıldı.

Haber 16-02-2023 10:08

Deprem bölgesinde enfeksiyon riskine dikkat! Enfeksiyondan korunmak için alınması gereken önlemler

Deprem bölgesinde yaşanan birçok hastalık bulunuyor. Yetersiz kaynaklar ve hijyen eksikliği bulaşıcı hastalıkların salgın haline gelmesine neden olabilir. Enfeksiyon uzmanı deprem bölgesinde ortaya çıkabilecek enfeksiyon riskine karşı uyarılarda bulunarak alınması gereken önlemleri paylaştı.

Haber 11-02-2023 13:08

Uzmanlardan önemli uyarı! Giderek yayılan salgın antibiyotiğe karşı duyarlı

Amerika'da giderek yayılan enfeksiyon salgınını 1 kişinin ölümüne sebep olduktan sonra uzmanlar tarafından kritik uyarılar yapıldı. Giderek artan enfeksiyon salgınıyla kullanılan reçetesiz göz damlalarının bağlantılı olduğu tespit edildi.

Haber 03-02-2023 11:00

Sayıların artması endişe yarattı: Sessiz pandemi giderek yayılıyor! Vakaların çoğu İstanbul'da

HIV enfeksiyonu tüm dünyayı etkisi altına alan oldukça riskli hastalıklar arasında yer alıyor. Kan ve korunmasız cinsel ilişki yoluyla bulaşan HIV enfeksiyonunda erken teşhis büyük önem taşıyor. Uzmanlar Türkiye’deki HIV rakamların endişe vermeye başladığını belirterek bu sessiz pandemi hakkında uyarılarda bulundu.

Haber 27-01-2023 10:21

Geçer diyerek geçiştirmeyin! Bu kokuyu alıyorsanız doktora koşun...

Vücudumuzda zaman zaman değişimler yaşanabiliyor. Yediklerimiz, giydiklerimiz ve hava koşulları gibi etkenler vücut kokularına neden olabiliyor. Bu kokuların uzun süredir devam etmesi kanser hakkında uyarıyor. Uzmanlar dikkat etmeniz gereken kokuları belirterek vücudunuzdaki bazı kokuların oldukça tehlikeli olduğunu paylaştı.

Haber 23-01-2023 09:14

Kullanmadan önce tekrar düşünün! Temizlik yüzünden hayatından oluyordu...

Ağız ve diş bakımının önemi genellikle görünüm nedeniyle yapılsa da ağızımızdan giren bakteriler ölümcül sonuçlara neden olabiliyor. Ağız temizliğinde sıklıkla kullanılan bazı ürünler sağlığımızı riske atabiliyor. 59 yaşındaki bir hasta dilini temizlediği için ölümcül olabilen bir enfeksiyon kaptı.

Haber 19-01-2023 14:50

Herkes 'Geçmeyen grip' diyor ama... Gerçek çok başka! Bilim Kurulu üyesi duyurdu: Yeni uygulama başlıyor

Son dönemde halk arasındaki gündem; 'geçmeyen grip'. İyileşme süresinin uzun olduğundan şikayet edilirken Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Turan açıklama yaptı. Viral enfeksiyonla başlayan hastalıkta ikincil enfeksiyonun ortaya çıkabildiğini ve hastanın ilk geçirdiği hastalıktan iyileşemediğini düşündüğünü söyledi. Hastaların hem kovid hem de influenzayı aynı anda geçirebildiğini belirten Turan, tek örnekle üç hastalığı tespit edecek yerli tanı kitinin, yakında kullanılmaya başlanacağını aktardı.

Haber 07-01-2023 13:19

Hemen doktora gitmenizi söyleyen en önemli işaret! Diyabeti tespit etmek kolay

Diyabet hastalığı olan birçok kişi bu hasta olduğunun farkında değil. Bu riskli hastalık oldukça tehdit edici olabiliyor. Tedavi edilmeyen şeker hastalığı organ kaybına ve körlüğe yol açabiliyor. Uzmanlar diyabeti erken teşhis etmenin bu hastalık için ne kadar önemli olduğunu her fırsatta belirtiyor. İşte diyabetin görmezden gelmemeniz gereken en önemli belirtileri...

Haber 02-01-2023 17:29

Bunu yiyenler kış boyunca doktor yüzü görmüyor! Cinsel gücü artıyor, enfeksiyonları geçiriyor

Bu kış grip ve soğuk algınlığına yakalan kişi sayısı giderek artıyor. Gribal hastalıklar basit olarak görülse de bu kış oldukça ağır bir şekilde geçiriliyor. Hastalıklardan korunmak için düzenli ve sağlıklı beslenmeye dikkat etmek gerekiyor. Osmanlı'dan beri kullanılan cinsel gücü artırmasıyla bilinen bir şifa kaynağı vücudu gribe karşı zırh gibi koruyor.

Haber 29-12-2022 08:33

Siz fark etmiyor olabilirsiniz ama çevreniz fark ediyor! Uzmanlar ağız kokusunun akciğer sağlığınız için uyarı verdiğini belirtiyor

Ağız kokusu tıpkı terleme gibi vücutta meydana gelen rahatsız edici sağlık problemleri arasında yer alıyor. Ağız kokusu genellikle önemsiz görülse de bu durum hem sosyal hem de sağlık açısından sorunlar yaşanmasına neden oluyor. Hijyen ve diş sağlığı nedeniyle de kaynaklanan ağız kokuları akciğer enfeksiyonunun ve çok çeşitli hastalıkların uyarıcı işareti olabilir.

Haber 21-12-2022 09:02

Göz ardı etmeyin! Terlemeniz büyük tehlike hakkında uyarıyor olabilir...

Terlemek en rahatsız edici sağlık problemleri arasında bulunuyor. Genellikle sıcak havalarda yaşanan terlemeler kışın da görülebiliyor. Vücutta gelişen bazı terlemeler doğal olarak görülse de olağan dışı durumlar kalp krizi ve düşük kan şekeri gibi hastalıklar hakkında uyarıyor.

Haber 20-12-2022 13:40

İdrardaki bu değişikliğe dikkat! Çok riskli dört hastalığın erken uyarıcısı olabilir

Tuvalette görülen bazı değişikler hastalıklar hakkında önemli işaret verebiliyor. Diyabetten kansere kadar birçok hastalığın belirtisi olan normal dışı idrar ve dışkı hastalığın erken uyarıcısı olabiliyor. Uzmanlar idrarda yaşanan değişimlerin dört sağlık sorununun işareti olabileceğini belirtiyor.

Haber 17-12-2022 10:20

Evinizde varsa hemen müdahale edin: Sağlığınızı mahvediyor! Rutubeti geçirmek için...

Kış aylarında artan yağışlarla birlikte evde görülen rutubet sorunu da artmaya başlıyor. Birçok evde bulunan küfler önemsiz görülse de sağlığı önemli ölçüde tehlikeye atıyor. Ölümcül sonuçları olabilen rutubetten kurtulmak için uygun adımları izlemek gerekiyor. Uzmanlar dört tehlikeli küf hakkında uyarıyor.

Haber 16-12-2022 11:52

Boyun ve kulaklara dikkat! Şişlik varsa hemen doktora başvurun: Kanserin yaygın belirtisi

Vücudumuzda zaman zaman çeşitli şişlikler meydana gelebiliyor. Şişliklerin genellikle bir yere çarpma nedeniyle oluştuğu düşünülse de vücudun göremediğiniz yerlerinde çıkan şişlik ciddi hastalıkların belirtisi olabilir. Uzmanlar kulak ve boyun şişlikleri hakkında uyarıyor.

Haber 14-12-2022 16:59

Önemsiz görülen ufacık bir kıymık nedeniyle hayatını kaybediyordu! Komaya girmesine sebep oldu

Gün içerisinde yapılan rutin işlerde ufak yaralanmalar meydana gelebiliyor. Bu yaralanmalar genellikle önemsiz görülüyor. En sık karşılaşılan durumlar arasında bulunan kıymık batması da önemsiz görülen yaralanmalar arasında bulunuyor. Ancak bu durum çok ciddi sağlık sorunlarına yol açabiliyor. İngiltere'de yaşayan bir genç eline batan kıymık nedeniyle komaya girdiğini ve kısmi kör kaldığını paylaştı.

Haber 09-12-2022 16:13

Sütçüler'de gribal enfeksiyon nedeniyle bir okulda eğitime 5 gün ara verildi

Isparta'nın Sütçüler ilçesinde, gribal enfeksiyon vakaları nedeniyle bir okulda eğitime 5 gün ara verildi.

Yurthaber 08-12-2022 07:32