Yavuz Sultan Selim ismi 3.köprü tartışması

Yavuz Sultan Selim ismi 3.köprü tartışması.İstanbul Boğazı'nda inşasına başlanan üçüncü köprüye 'Yavuz Sultan Selim' adı verileceğinin açıklanmasıyla birlikte tartışmalar başladı.

**Yavuz Sultan Selim ismi** 3.köprü tartışması.İstanbul Boğazı'nda inşasına başlanan üçüncü köprüye 'Yavuz Sultan Selim' adı verileceğinin açıklanmasıyla birlikte tartışmalar başladı.
Köprüye '**Alevi katliamları**' yapmakla suçlanan **Yavuz Sultan Selim**'in isminin verilmesine itirazlar var. İşte twitter tepkileri...
Deniz Ülke Arıboğan: Eğer böyle bir ortamda **Yavuz Selim** şuurlu bir seçimse mesaj net "kavgaya hazırız" ; şuurlu bir seçim değilse mesaj yine net "az akıllıyız".İsmet Berkan: **Yavuz Sultan Selim**'in iktidara babasını darbeyle devirerek geldiğini biliyoruz değil mi?
murat sabuncu: 3. Kopru kitalari birlestirecek ama adiyla ne yazik ki bu ulkedeki en degerli kopruleri yani yasayanlarin gonul koprulerini ayristiracak
uğur Gürses: Gezi'nin tarihini bilen Başbakan, **Yavuz Sultan Selim**'in tarihi anlamını da biliyordur; Kör gözüm parmağına....yetvart danzikyan: sabiha gökçen havaalanına inip yavuz sultan selim köprüsünden geçerek evine giden bir alevi düşünün..
Hüseyin Aygün: AKP İstanbul'daki 3. Köprü'ye **Yavuz Sultan Selim** adlı Alevi celladının adını vermiş. Bu, Alevilere yeni bir hakaret ve açık bir gözdağıdır!
Selami İnce: **Yavuz Selim** ismi mesela Sivas Havalanı'na daha çok yakışırdı.
Özgür Mumcu: Elbette Suriye fatihi **Yavuz Sultan Selim**'in adı verilecekti köprüye. Şeyh Bedrettin diyecek değillerdi ya.
vartan estukyan: Sabiha Gökşen Havaalanı, **Yavuz Sultan Selim** Köprüsü, Talat Paşa İlköğretim Okulu'ndan sonra şimdi sıra Topal Osman Alışveriş Merkezi'nde.
Mujgan Halis: İstanbul'da yasadigim muddetce adi lanetli yeni kopruden hic gecmemeyi planliyorum.
Hale A.: Çok kendimi halife ilan etmek istiyor ama yapamıyorum kokan hareketler bunlar.
reha ruhavioğlu: tartışma köprünün tabiatı talan etmesinden köprünün ismine kaydığına göre hükumet mevzuyu yine iyi yönetmiş demektir..
Mehmet Bekaroğlu: 3. Köprüye **Yavuz Sultan Selim** adını vermişler! Niçin Kanuni değil? Yavuz doğuya Kanuni batıya gitmişti..
Funda Sirinkal: Bir Bektasi kizi olarak **Yavuz Selim Koprusu** adini kiniyorum! @cbabdullahgul
Efkan Bolaç: Ben olsam 3. Köprünün adını "Ebu suud" köprüsü ya da "İdris-i Bitlisi" köprüsü koyardım. Niyet tam belli olsun
ismail saymaz: baska isim mi yok ki, kopriye yavuz adi konuyor? bari giselere de muaviye adini verelim, olsun bitsin.
Emre Uslu: 4. Köprü Hürrem olsun bizi Ukrayna'ya bağlasın :)
Irem Koker: Yavuz Sultan Selim: 1. hilafeti osmanlı'ya getiren padişah 2. alevileri katleden padişah... başka "mantıklı" neden bulamıyorum
hande Kuday: Dersim yuzunden Sabiha Gokcen havaalanin adi degissin isteyenler, katlettigi alevilere ragmen 3. Kopruye Yavuz'un adi verilmesine ne diycek?
Tufan Come On: Yeni Havaalanının adı Hz. Yezit konmazsa üzülürüm
@MuzoChe: "**Yavuz Sultan Selim Köprüsü**" için kesilen ağaçlar; Yavuz Selim'in, Anadolu'da kestiği Alevi'leri temsil etmiyor mu sizce de? Katliama devam.
@SONSAYI: **Yavuz Sultan Selim köprüsünden** geçersen Sabiha Gökçen'e ulaşırsın.
[**Yavuz Sultan Selim Kimdir?**](https://www.mynet.com/yavuz-sultan-selim-kimdir-110100699188)



Anahtar Kelimeler: