Yavuz Sultan Selim Haberleri

Bunu yiyenler kış boyunca doktor yüzü görmüyor! Cinsel gücü artıyor, enfeksiyonları geçiriyor

Bu kış grip ve soğuk algınlığına yakalan kişi sayısı giderek artıyor. Gribal hastalıklar basit olarak görülse de bu kış oldukça ağır bir şekilde geçiriliyor. Hastalıklardan korunmak için düzenli ve sağlıklı beslenmeye dikkat etmek gerekiyor. Osmanlı'dan beri kullanılan cinsel gücü artırmasıyla bilinen bir şifa kaynağı vücudu gribe karşı zırh gibi koruyor.

Haber 29-12-2022 08:33

Yavuz Sultan Selim vefatının 502. yılında Tekirdağ'da anıldı

Yavuz Sultan Selim vefatının 502. yılında Tekirdağ'da anıldı

Yurthaber 22-09-2022 13:09

İstanbul'daki köprüler yeşile büründü

Yeşilay Haftası dolayısıyla Yavuz Sultan Selim ve Fatih Sultan Mehmet köprüleri yeşil renk ile aydınlatıldı. FSM Köprüsü’nde adeta görsel bir şölen oluştu.

Haber 02-03-2021 22:07

Yavuz Sultan Selim'in hayatı dizi oluyor! Başrollerde kim var?

1 Ocak'ta yayın hayatına başlayacak Exxen projelerini duyurmaya devam ediyor. İddialara göre Hazal Filizküçükköse'nin başrolünde olacağı Yavuz Sultan Selim'in hayatının anlatacak dizi için hazırlıklara başlandı.

Magazin 23-10-2020 17:09

Diğer Haber Etiketleri

Yavuz Sultan Selim

Yavuz Sultan Selim Hakkındaki Haberler Mynet'te. Yavuz Sultan Selim Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

'Starbucks, Osmanlı Sultanı I. Selim’e teşekkür etmeli'

The Washington Post’ta yayınlanan ve “Tüm dünyada kahvenin aslında bir Osmanlı tarihi olduğu” anlatılan yazı, 1 Ekim Dünya Kahve Günü’nde yeniden gündeme geldi. Osmanlı İmparatorluğunun Avrupa ve Amerika’da da tarihin akışına ve kültürel hayata yön verdiği belirtilen yazıda, “Hepimiz kültürümüzün ve tarihimizin önemli kısımlarını tarihin en önemli imparatorluklarından Osmanlı İmparatorluğu’na, özellikle de 500 yıl önce yaşamış bir padişah olan I. Selim’e borçluyuz” denildi.

Haber 02-10-2020 10:17

Zamanının İskender'i: Yavuz Sultan Selim

Mısır'ı alarak imparatorluğun kaderini değiştiren, bazı tarihçilere göre gelmiş geçmiş en büyük Osmanlı Sultanı olan Yavuz Selim, "Hilafet tahtının sultanı" ve "Hadimü'l-Haremeyn" unvanlarının yanı sıra zamanının İskender'i olarak da zikrediliyordu - Medipol Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet İpşirli: - "Sultan Selim'in meziyetleri saymakla bitmez, gerek yerli gerekse yabancı tarihçilerin bir kısmı, onu gelmiş geçmiş en büyük Osmanlı Sultanı diye nitelendirmektedir. İmparatorluğun kaderini değiştirmiş ve topraklarını birkaç kat büyütmüştür" - 29 Mayıs Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Feridun Emecen: - "Osmanlı Sultanları arasında en çok okuyan sultanlardandı, kitaplara düşkündü, gittiği her yerden kitaplar getirtirdi. İyi bir eğitim almıştı. 25 yıl şehzade olarak kaldığı için etrafı sürekli ilim, bilim adamlarıyla çevriliydi. İlme çok değer verirdi. Çok iyi Farsça bilirdi. Yaptığı işleri, 'şu kadar insan öldürdü' falan gibi söylemlere feda etmememiz lazım" - "Yavuz Sultan Selim'in olduğu iddia edilen küpeli portrenin sultanla bir alakası yok. Hatta o portrenin Şah İsmail'e ya da bir Safevi elçisine ait olduğu düşünülüyor. O fotoğraf nasıl oldu da Yavuz'a atfedildi bilemiyorum. Dolayısıyla Yavuz'un küpe takması söz konusu değil, o fotoğrafın tarih kitaplarından kaldırılması gerekir" - Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdülkadir Özcan: - "Sultan Selim'in liderlik sırlarından birisi de yetenekli kişileri istihdamda gösterdiği maharettir. Çağdaşı bazı tarihçiler tarafından 'Zamanın İskender'i' olarak nitelendirilmiştir"

Haber 21-09-2019 11:04

Şişli’de zehir tacirlerine operasyon: Kasadan uyuşturucu çıktı

Şişli’de durdurulan şüpheli bir araçtaki 3 kişinin üzerinden uyuşturucu çıkması üzerine şahısların evinde arama yapıldı.

Haber 04-07-2019 11:03

Ağlayan gelinlerin görsel şöleni

Batman'da Yavuz Sultan Selim'in Çaldıran Seferi sırasında konakladığı Sultan Yaylası'nda açan ters laleler fotoğrafçıların ilgi odağı oldu

Yurthaber 19-05-2019 13:26

Ağlayan gelinlerin görsel şöleni

Batman'da Yavuz Sultan Selim'in Çaldıran Seferi sırasında konakladığı Sultan Yaylası'nda açan ters laleler fotoğrafçıların ilgi odağı oldu

Haber 19-05-2019 13:22

Yavuz Sultan Selim, türbesinde anıldı

Osmanlı Cihan Devleti'nin 9'uncu padişahı Yavuz Sultan Selim, Kudüs'e gelişinin 502. yılında, İstanbul Müftülüğü'nce türbesinde düzenlenen törenle anıldı

Haber 31-12-2018 18:51

Yavuz Sultan Selim'in yadigarı köprü restore edildi

Yavuz Sultan Selim'in 1516'da Mısır seferine giderken Yozgat'ta Kanak suyu üzerine yaptırdığı ve 5 asırdır ayakta kalmayı başaran üç kemerli Karabıyık köprüsü, restore edilerek ulaşıma açıldı - Vali Kadir Çakır: - "Köprü aslına uygun olarak kireç taşından yeniden yapıldı. Hem köprü hizmete açıldı hem de ata yadigarı imparatorluğumuzun büyük padişahı Yavuz Sultan Selim'in eserine sahip çıkılmış oldu"

Yurthaber 31-12-2018 11:11

Yavuz Sultan Selim'in yadigarı köprü restore edildi

Yavuz Sultan Selim'in 1516'da Mısır seferine giderken Yozgat'ta Kanak suyu üzerine yaptırdığı ve 5 asırdır ayakta kalmayı başaran üç kemerli Karabıyık köprüsü, restore edilerek ulaşıma açıldı - Vali Kadir Çakır: - "Köprü aslına uygun olarak kireç taşından yeniden yapıldı. Hem köprü hizmete açıldı hem de ata yadigarı imparatorluğumuzun büyük padişahı Yavuz Sultan Selim'in eserine sahip çıkılmış oldu"

Haber 31-12-2018 11:10

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde kaza!

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde ilk belirlemelere göre yaralanmalı kaza meydana geldi.

Haber 21-12-2018 08:29

İlk Osmanlı Halifesi'nin doğum gününde fotoğraf sergisi

Dokuzuncu Osmanlı Sultanı ve Mısır seferiyle Hilafeti Osmanlı Cihan Devleti'ne getiren Yavuz Sultan Selim Han'ın, 548. doğum yılı kapsamında gerçekleştirilen fotoğraf sergisi açıldı

Haber 12-10-2018 16:22

Hilafet tahtının sultanı: Yavuz Sultan Selim

Hükümdarlığı döneminde hilafeti ve kutsal emanetlerin büyük bölümünü ülkeye getiren, 498 yıl önce 22 Eylül'de Çorlu'da vefat eden Yavuz Sultan Selim'in sekiz yıllık yönetimi, Osmanlı tarihinde önemli dönüm noktalarını teşkil ediyor - Yavuz Sultan Selim'in İslam dünyası üzerinde bütünleştirici bir lider sıfatına haiz olması dönemin bazı kaynaklarınca "hilafet tahtının sultanı" şeklinde anılmasına yol açtı, resmi belgelerde ise Mekke ve Medine'nin koruyucusu anlamına gelen Hadimü'l-Haremeyn unvanıyla zikredildi

Haber 22-09-2018 12:27

Yavuz Sultan Selim'in vefatının 498. yılı

Fatih Belediyesi vefatının 498. yılında Yavuz Sultan Selim Han'ı andı

Haber 21-09-2018 16:47

Mukaddes Emanetler 501 yıldır emin ellerde

Hazreti Muhammed başta olmak üzere, daha önceki peygamberlere, halifelere ve sahabelere ait eşyaların yer aldığı "Mukaddes Emanetler", 501 yıldır büyük bir özenle Topkapı Sarayı'nda muhafaza ediliyor - Topkapı Sarayı Müzesi Başkanı Prof. Dr. Mustafa Sabri Küçükaşcı: - "Geceleri padişahı koruyan 'Has Odalı'lar Yavuz Sultan Selim'in 'Mukaddes Emanetler'i Mısır'dan getirmesinden sonra Hırka-i Saadet'in yanında Kur'an-ı Kerim de okumaya başlamışlardır. Daha sonra bu Kur'an-ı Kerim okuma adeti günümüze kadar da devam etmiş" - "İnşallah yakın bir gelecekte Topkapı Sarayı bütün ihtişamıyla ziyaretçilere daha çok hizmet vermeye çalışacak. Buraya gelenler, burada daha çok vakit geçirecekler ve bir anlamda Osmanlı tarih ve kültürüyle bütünleşecekler" - "Müslüman milletler içerisinde Peygamber sevgisi en üst seviyeye ulaşmış milletlerin başında bizim milletimiz gelmekte. Onun için insanlar hiçbir ayrım gözetmeden ve herhangi bir tahkikata bile girmeden Hazreti Peygamber'e ait olan her şeyi görünce heyecanlanıyorlar"

Haber 05-07-2018 12:09

Yavuz Sultan Selim'in kaftanını ABD'ye götürmek istemişler!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, Kültür ve Turizm Bakanlığı döneminde Yavuz Sultan Selim'in kaftanının restorasyon bahanesiyle ısrarla Amerika'ya götürülmek istendiğini ve kendisinin de buna karşı çıktığını belirterek, "O kaftan da aslında bir nevi hilafetin sembolüdür. Bu, 15 Temmuz'dan sonra Türkiye'ye gelirken o kaftanı giyip gelecekmiş" dedi.

Haber 03-03-2018 07:41

Hakan Şükür, Yavuz Sultan Selim'in kaftanını çalmaya kalkışmış! Darbe başarılı olsaydı...

UTGAM Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Yılmaz, Fetullahçı Terör Örgütü'nün Türkçe olimpiyatlarını kara para aklama mekanizması olarak kullandığını söyledi. Firari FETÖ'cü hain Hakan Şükür'ün Yavuz Sultan Selim'in kaftanını çalmaya kalkıştığı ortaya çıktı.

Haber 23-11-2017 21:55

Yavuz'un kaftanı 12 yıl sonra türbesine döndü

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Meclis Başkanı İsmail Kahraman'ın üzerindeki örtüyü birlikte kaldırdıkları Yavuz Sultan Selim'in kaftanının 12 yıl sonra yeniden türbesine döndüğü ortaya çıktı. Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Yavuz Sultan Selim'in kaftanının fiziki durumunun zayıf olması sebebiyle 2005-2006 arasında Milli Saraylar Tekstil Atölyesine götürüldüğü, restorasyon ve konservasyon yapıldıktan sonra müze müdürlüğü deposunda muhafaza edildiği belirtildi.

Haber 20-04-2017 09:31

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yavuz Sultan Selim Türbesi'ni ziyaret etti

Referandum sonuçlarının açıklanmasının ardından ziyaretlerini gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, öğle namazını kıldıktan sonra Yavuz Sultan Selim Türbesi'ne gitti. Ziyaret sırasında Yavuz Sultan Selim Camii'ne birçok vatandaş akın etti. Ziyaret sırasında vatandaşlarla selamlaşan Erdoğan çocuklara oyuncak dağıttı. Daha sonra türbeden ayrılan Erdoğan'ın Ankara'ya gitmek üzere Atatürk Havalimanı'na gitti.

Haber 17-04-2017 16:39

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yavuz Sultan Selim Türbesi'nde

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yavuz Sultan Selim Türbesini ziyaret etti. Ziyaretin ardından vatandaşlarla selamlaşan Erdoğan çocuklara oyuncak dağıttı.

Haber 17-04-2017 16:16

Erdoğan'dan 'Hayır' çadırı açıklaması: Ne kadar mütevazıyım görüyorsun

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Hayır' çadırına yaptığını ziyarette 3. köprüye Yavuz Sultan Selim'in adının verilmesine tepki gösteren vatandaşla arasında geçen diyaloğu anlattı: "Niye Tayyip Erdoğan koymadınız? dedi. Bak daha iyi işte ne kadar mütevazıyım görüyorsun dedim. Ama sen Yavuz Sultan Selim'i tanımamışsın dedim"

Haber 30-03-2017 16:47

Yavuz Sultan Selim ve Osmangazi Köprüsü Emniyet'e pahalı geldi

İstanbul Emniyeti, bünyesindeki araçlara Yavuz Sultan Selim ve Osmangazi köprülerinden geçişi yasakladı.

Haber 09-12-2016 08:04

Edis, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde klip çekti

2015 yılında yayınladıgı 'Benim Ol' ve 'Olmamış mı' single parçalarıyla müzik listelerinde adından söz ettiren Edis, yeni single'ı 'Dudak'a iddialı bir klip çekti. Çekimler, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde yapıldı.

Magazin 13-09-2016 14:02

3’üncü köprü otobüsçüleri de memnun edemedi: Kazandığımızı köprüye vereceğiz

3’üncü köprü, bugün uzun kuyruklar nedeniyle sürücüleri rahatsız ederken, yolcu otobüsleri işletmelerini de ‘memnun edemedi’.

Haber 04-09-2016 10:20

Köprü inşaatında bin 500 kişilik seferberlik

Asya ve Avrupa kıtasını birleştirecek 3. köprü Yavuz Sultan Selim'in inşaatını ilk kez İhlas Haber Ajansı görüntüledi.

Haber 05-11-2013 09:01

'Yakın zamanda Yavuz ismi değişecek'

AK Parti'nin tek Alevi milletvekili İbrahim Yiğit Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün adının değişmesi için Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e "ismi değiştirin" çağrısı yaptı.

Haber 27-06-2013 14:01

'3’üncü köprünün adı Kanuni olsun'

Osmanlı tahtının 19’uncu sıradaki varisi Naz Osmanoğlu, 3’üncü boğaz köprüsüne, atalarından Yavuz yerine Kanuni Sultan Süleyman’ın adının verilmesini önerdi.

Haber 22-06-2013 06:29

'Üçüncü köprü eylemimizi durdurduk'

Alevi Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Selahattin Özel, İstanbul'da temeli atılan üçüncü köprüye 'Yavuz Sultan Selim' isminin verilmesi nedeniyle başlattıkları eylemi durdurduklarını açıkladı.

Haber 08-06-2013 18:14

BDP'den 3. köprüye isim önerisi

BDP'li Gültan Kışanak, 3. köprü'nün isminin Yavuz Sultan Selim değil, Yunus Emre olabileceğini önerisinde bulundu.

Haber 30-05-2013 11:42

Yavuz Sultan Selim kimdir?

Yavuz Sultan Selim kimdir? İstanbul'da yapılacak olan ve bugün temelleri atılan 3. Köprü'ye adını veren Yavuz Sultan Selim kimdir?

Haber 29-05-2013 17:34

Yavuz Sultan Selim ismi 3.köprü tartışması

Yavuz Sultan Selim ismi 3.köprü tartışması.İstanbul Boğazı'nda inşasına başlanan üçüncü köprüye 'Yavuz Sultan Selim' adı verileceğinin açıklanmasıyla birlikte tartışmalar başladı.

Haber 29-05-2013 17:30

3. köprünün adı Yavuz Sultan Selim oldu

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İstanbul Boğazı’na yapılacak 3. köprünün isminin “Yavuz Sultan Selim” olacağını açıkladı.

Yurthaber 29-05-2013 13:46

Yavuz Sultan Selim’e sürpriz isim

Joygame’nin popüler oyunlarından Wolfteam’e Topkapı Sarayı haritası ve Yavuz Sultan Selim karakteri eklendi.

Haber 08-03-2013 17:38

Yavuz Sultan 'üzerime örtün' dedi ama...

Osmanlı sultanlarının 9'uncusu Yavuz Sultan Selim'in vasiyetine sahip çıkılmadı.

Haber 09-02-2012 10:45