Yaza Hasret Tatlısı

Bu soğuk günlerde yazı özleyenlere için sizi sımsıcak saracak bir pasta tarifi geliyor!

Malzemeler:

Tabanı için:

Reklam
Reklam

12 adet burçak bisküvi

50 gr oda sıcaklığında tereyağı

Krema için:

600 ml süt

4 adet yumurta

2 adet yumurta sarısı

180 gr Şeker

120 gr un

Bir paket vanilin

150gr tereyağı

Yarım kilo çilek

Süslemek için:

Göz kararı çilek

Göz kararı fıstık

Erimiş çikolata

Nane yaprağı

Hazırlanışı

Adım 1

Bisküvileri rondodan geçirin. Tereyağıyla karıştırın. Sütü kaynayana kadar ocakta ısıtın.

Adım 2

Başka bir kapta yumurtaları ve şekeri 3-4 dakika çırpın. Unu ve vanilini ekleyin, tekrar çırpın. Sıcak sütün yarısını unlu karışımı çırparken yavaşça içine ekleyin. Böylece karışım ılınmış olacak. Sonrasında bu karışımı tekrar tenceredeki kalan sütün içine dökün ve çırparak ocakta yoğunlaşana kadar pişirin.

Adım 3

Kıvam aldıktan sonra ocaktan indirin ve tereyağını ekleyip tamamen karışana kadar çırpın. Üzerini streçle örtüp buzdolabına kaldırın ve 1 saat soğutun.

Adım 4

Soğuduktan sonra mikserle tekrar rengi açılana kadar çırpın ve sıkma torbasına doldurun. Tek kişilik çemberlere, kestiğiniz asetatı yerleştirin. İçine üç yemek kaşığı bisküvi kırıntısı koyup bir bardak yardımıyla düzleyin. İkiye kestiğiniz benzer boyutlardaki çilekleri kenarlarına dizin.

Reklam
Reklam

Adım 5

Kremayı boşlukları dolduracak şekilde çemberin yarısına kadar sıkın. Küçük küçük doğradığınız çilekleri ve bir tutam bisküvi kırıntısını ortasına yerleştirin ve ağzına kadar kremayla doldurun. Üzerini bir bıçağın tersiyle düzeltin. Buzdolabına kaldırıp 3 saat dinlendirin. Servis ederken önce çemberi, sonra etrafındaki asetatı çıkartın. Dilediğiniz gibi çilek, erimiş çikolata ve fıstıkla süsleyin.