40 yıllık aşçılara taş çıkarmanızı sağlayan mutfak tüyoları

Mutfakta vakit geçiren herkesin hayatını kolaylaştıran 10 ipucu geliyor, buyursunlar.

Yemek yapmayı sevenler ya da yapmak zorunda kalanlar! Bu bilgilerle hayatınızı kolaylaştırmanız mümkün.

Reklam
Reklam

Beşamel sos için;

Sütlü soslarda kullandığınız tuz, bazen sütün kesilmesine neden olabilir. Beşamel sos ve diğer sütlü sosları hazırlarken en son aşamada tuzu ekleyin. Bu sayede kıvamı çok daha iyi tutacaktır.

Yemeğinizin tuzu fazla kaçtıysa;

Yemeğin tuzu fazla kaçtıysa bir parça çiğ patatesi yemeğe ekleyin ve bir taşım kaynatın. Patates, fazla tuzu çekecektir.

Çatlamış yumurta ziyan olmasın! Haşlamak için;

Yumurtanın çatlak yerine limon sürün. Sonrasında kaşık yardımıyla yumurtayı sıcak suyun içine yavaşça bırakın. Su kaynadıktan 10 dakika sonra yumurta hazır olacaktır.

Meyvelerin suyunu daha fazla çıkarmak için;

Meyve suyu yapmak için kullanacağınız portakal, limon gibi meyveleri 20 saniye mikrodalgada bekletin ve sonrasında kullanın. Bu sayede meyvelerin öz suyundan daha fazla faydalanabilirsiniz.

Bütün tavuğu eşit ve iyi bir şekilde kızartmak için;

Bütün tavuğu fırında pişirirken, tavuğun göğüs kısmını tepsiye yatırın. Böylelikle tavuk daha hızlı ve eşit bir şekilde pişecektir.

Reklam
Reklam

Nar ayıklamak için;

Nar ayıklamak oldukça zahmetli bir iştir. Bu durumun üstesinden gelebilmek için narı ortadan ikiye ayırın ve kaşık yardımıyla arkasından vurun.

Pişmiş yemekleri tekrar ısıtmak için;

Pişirdiğiniz yemekleri tekrar ısıttığınızda kurumasın istiyorsanız bunun için mikrodalgaya yemeğin yanına nem oluşturması için bir bardak su koyun.

Ahşap tahtaları temizlemek için;

Ahşap tahtaları temizlemenin en kolay yolu onları suda kaynatmak ve güneşte kurutmaktır.

Döküm tavaları temizlemek için;

Bildiğiniz gibi demir döküm tavaların paslanmaması için bulaşık deterjanı kullanımı yasaktır. Onları temizlemek için yemek tuzu kullanın.

Yemeğin yağı fazla kaçtıysa;

Yemeğin yağı fazla kaçtıysa bundan kurtulmak için buz kullanın. İnce bir beze buzu sarın ve yağlı kısımlarda buzu gezdirin.

Reklam
Reklam



Anahtar Kelimeler: