Ameliyatsız yüz germe neden farklı isimlerle adlandırılıyor, farkları var mı?

Yüz germe operasyonları giderek daha popüler hale geliyor ve her geçen yıl daha çok kişi yüz germe yöntemlerine başvuruyor. Özellikle son yıllarda gelişen teknoloji ile beraber ortaya çıkmaya başlayan ameliyatsız yüz germe teknikleri bıçak altına yatmaktan korkan birçok kişi

Medikal Estetik Uzmanı Dr. Nejat Can, "Ameliyatsız yüz germe neden farklı isimlerle adlandırılıyor, farkları var mı?" sorularına bizler için açıklık getirdi.

Reklam
Reklam

Ameliyatsız yüz germe yöntemleri farklılaşmaya başladıkça aynı zamanda birçok kişi için de kafa karıştırıcı hale geldi. Özellikle birçok tekniğin farklı isimle anılması, farklı ihtiyaçlara uygun olması ve farklı sonuçlar vermesi nedeniyle kişiler arasında bazı kafa karışıklıkları oluştu. Her ne kadar temelinde bütün uygulamalar aynı şeyi hedeflese de aslında birbirlerinden temel farkları yer alıyor.

POPÜLER YÜZ GERME YÖNTEMLERİNDE NELER VAR?

En çok tercih edilen yüz germe yöntemleri arasında v-lift, ultra v-lift, örümcek askı ve uni cog yüz asma yöntemleri geliyor. Bu yöntemler uygulama olarak birbirleriyle benzerlik gösterse de temel olarak bazı farklılıklar var. Bu farklılıklarda uygulama sonrasında elde dilen sonucun daha farklı olmasını sağladı.

Uygulamalar arasındaki en temel farklardan bir tanesi de farklı ihtiyaçlara hitap etmesi. Bazısı daha genç yaşta uygulanırken bazı yöntemler ileri yaşta meydana gelen sarkmaları ortadan kaldırma konusunda diğerlerine göre daha başarılı. Bu nedenle operasyondan önce detaylı bir şekilde araştırma yapmak ve doğru yöntemi bulmak son derece önemli.

Reklam
Reklam

DOĞRU TERCİH HANGİSİ?

Bu uygulamalar arasında tek bir doğru tercih bulunmaz. En doğru tercih hastanın ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılayan tercihtir. Ultra V-Lift yöntemi cilt elastikiyetinin tamamen kaybolmadığı ve yoğun sarkmaların henüz meydana gelmediği kişiler için ideal olarak kabul edilir.

Ultra V-Lift yöntemi ile henüz oturmamış ve derinleşmemiş yüz çizgileri de ortadan kaldırılır. Uni cog yüz askılama yöntemi ise elastikiyet kaybının çok fazla olduğu ve yüzde meydana gelen çizgilerin derinleştiği durumlarda tercih edilir.

Uni cog needle adı verilen ameliyat iplikleri ile uygulanan yöntem V-Lift yöntemine göre daha ileri yaştaki hastalar için tercih edilir. Bu yöntemle beraber artmış cilt sarkması ve derinleşmiş çizgiler kolay bir şekilde tedavi edilebilir.

Medikal Estetik Uzmanı
Dr. Nejat Can

www.mintliftturkiye.com
Facebook: @MintLiftTürkiye
Instagram: @mintliftturkiye
YouTube-Nurederm TV

Reklam
Reklam