Anadolu'yu Mesken Tutmuş Kaplanlar, Filler, Zürafalar Bir Bir Ortaya Çıkıyor

Bütün Bu Hayvanlar Bir Zamanlar Anadolu'da Yaşıyordu...

Tüm dünyanın gözü Çorakyerler buluntularında

Çankırı'nın 4 km. uzağında bulunan Çorakyerler isimli bölgede çıkarılan fosiller, bir zamanlar Anadolu'nun vahşi yaşamın en zengin bölgelerinden biri olduğunu gösteriyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Panteri'nden sonra Anadolu Kaplanı...

Buluntular içinde en ilgi çekeni kaplan olduğu düşünülen kedigiller kalıntısı. Bu kama dişli kaplanlar milyonlarca yıl önce dünya üzerinden yok oldular.

Anadolu'nun en büyük hayvanları filler

Bu fillere ait kalıntılara daha önce Yunanistan ve Bulgaristan'da da rastlanıldığı biliniyor. Çorakyerlerde bulunan fil fosilleri, bu heybetli yaratıkların milyonlarca yıl önce Anadolu'da da yaşadıklarını gösteriyor.

Tam üç çeşit gergedan

Anadolu 8 milyon yıl önce tam bir gergedan cenneti gibi görünüyor. Bu bölgede tam üç cins gergedan ırkının yaşadığı, yine bulunan fosillerden anlaşılıyor.

Zürafalar da vardı

Daha çok zebrayı andıran giraffidae isimli eski bir zürafa cinsi de buluntular içerisinde. Çankırıdaki kazılarda iki cinse ait zürafa fosilleri bulundu.

Anadolu maymunu

Dünyada izine az rastlanan bir primat cinsi de Çorakyerlerde ortaya çıkan hayvan kalıntılarından. Bu primatların iklimin soğumasıyla güneye göç ettikleri düşünülüyor.

Reklam
Reklam