Avrupa’da satış için resmen onay aldı!

Amerikan elektrikli otomobil üreticisi Tesla, Avrupa’da sabırsızlıkla beklenen kompakt elektrikli otomobili Model 3 için satış onayını resmen aldı. Son dakika bir aksilik olmazsa Tesla Model 3, Şubat ayında Avrupa’ya varacak. İşte detaylar.

7 Temmuz 2017’de ilk örneği Elon Musk’a verilen ve sonrasında seri üretime giren Tesla Model 3, Avrupa’ya gelmekte bir hayli gecikti. Aslında Avrupa’da Model 3 teslimatlarının başlatılması uzun zamandır şirketin CEO’su Elon Musk için temel bir öncelikti. Çünkü Musk, Avrupa’daki mevcut premium sedan pazarının ABD’deki aynı segmentin iki katından daha büyük olduğunun uzun süredir farkında. Ancak model piyasaya çıktığından beri yani son bir buçuk yılda binbir çeşit sorunla uğraşan Musk, Model 3’ün Avrupa çıkarması için biraz geç kaldı. Bu iş için karar verdiğinde ise bazı bürokratik engellerle karşılaştı. Neyse ki geç olsa da gerekli evrakları tamamladı ve geçtiğimiz günlerde Model 3’ün Avrupa’da satışa sunulabilmesi için gerekli onayı aldı. Ocak ayında başlaması beklenen teslimatlar nihayet Şubat ayında başlayacak. Ne diyelim geç olsun da güç olmasın.

Reklam
Reklam

Avrupa’da Tesla Model 3 sipariş eden binlerce müşteri sabırsızlıkla teslimat gününü bekliyor!

Eldeki mevcut kayıtlara göre halihazırda Avrupa genelinde Model 3 için ön sipariş veren 16.000’den fazla müşteri var. Model 3’ün  en çok talep gördüğü ülkelerin başında 5.000 ön sipariş ile Norveç ve hemen ardından 3.000 siparişle Almanya geliyor.

Tesla Model 3 aldığı binlerce ön siparişle daha kıtaya ayak basmadan rakiplerine adeta gözdağı verdi. Avrupa’da satışa sunulduğunda direkt olarak Mercedes-Benz C-Serisi ve BMW 3 Serisi gibi Alman premium sedanlarını hedef alacak olan Tesla Model 3, dolaylı olarak da Audi A4, Volkswagen Passat, Renault Talisman, Opel Insignia ve Volvo S60 gibi D segmenti sedanlara baskı yapacak.