Bu Kasaba O Kadar Sıcak Ki İnsanlar Yeraltında Yaşıyor

Yani bunun nedeni vampir olmaları değil.

Yukarıdan bakınca, 'Coober Pedy' kasabası herhangi bir Avustralya kasabasından farksız görünüyor.

![Bu Kasaba O Kadar Sıcak Ki İnsanlar Yeraltında Yaşıyor 1](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12547037/640xauto.jpg)

Örneğin kırmızı toprak, paslı levhalar ve birkaç alçak bina.

Reklam
Reklam

Ama aslında burası çok özel ve küçük bir yer.

![Bu Kasaba O Kadar Sıcak Ki İnsanlar Yeraltında Yaşıyor 2](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12547052/640xauto.jpg)

Adelaide'in 800 km kuzeyinde yer alan Coober Pedy’deki binaların çoğu, evler, restoranlar ve kiliseler de dahil olmak üzere yer altında.

Neden? Çünkü hava yer üstünde yaşamak için çok sıcak.

![Bu Kasaba O Kadar Sıcak Ki İnsanlar Yeraltında Yaşıyor 3](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12547061/640xauto.jpg)

Bu taşra kasabasında hava gün içerisinde bunaltıcı sıcaklıklara ulaşırken, geceleri dondurucu derecede soğuk oluyor. Dünyanın en büyük panzehir taşı (opal) maden alanı burada bulunuyor, bu da böyle yaşanması zor bir yere kasaba kurulmasının nedenini açıklıyor.

Reklam
Reklam

Binalar sıcaklığı sabit ve oldukça serin olan kayalıklı tepelerin üzerine kurulu.

![Bu Kasaba O Kadar Sıcak Ki İnsanlar Yeraltında Yaşıyor 4](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12547082/640xauto.jpg)

Yani kasaba, bir film setinden fırlamış gibi gözüküyor.

![Bu Kasaba O Kadar Sıcak Ki İnsanlar Yeraltında Yaşıyor 5](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12547112/640xauto.jpg)

Maden ocağı girişlerine dikkat edin!

![Bu Kasaba O Kadar Sıcak Ki İnsanlar Yeraltında Yaşıyor 6](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12547127/640xauto.jpg)

Kasabaya yayılmış 250.000 maden ocağı girişi var.

Reklam
Reklam

Buradaki kalacak yerler dünyanın hiçbir yerine benzemiyor.

![Bu Kasaba O Kadar Sıcak Ki İnsanlar Yeraltında Yaşıyor 7](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12547166/640xauto.jpg)

Aynısı restoranlar için de geçerli.

![Bu Kasaba O Kadar Sıcak Ki İnsanlar Yeraltında Yaşıyor 8](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12547325/640xauto.jpg)

Ve kiliseler için de.

![Bu Kasaba O Kadar Sıcak Ki İnsanlar Yeraltında Yaşıyor 9](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12547340/640xauto.jpg)

Burada ne kadar süre içinde klostrofobik hissetmeye başlarım çok merak ediyorum.

Reklam
Reklam

İster yer üstünde ister yer altında, görülecek ilginç şeyler var.

![Bu Kasaba O Kadar Sıcak Ki İnsanlar Yeraltında Yaşıyor 10](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12547364/640xauto.jpg)

Gerçekten sessiz bir şehir.

![Bu Kasaba O Kadar Sıcak Ki İnsanlar Yeraltında Yaşıyor 11](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12547379/640xauto.jpg)

Kesinlikle gidip görülecek yerler listesinde yerini aldı.

![Bu Kasaba O Kadar Sıcak Ki İnsanlar Yeraltında Yaşıyor 12](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12547403/640xauto.jpg)

Kaynak

Reklam
Reklam
Haberin Devamı İçin Tıklayın
Anahtar Kelimeler: