Danimarka - Finlandiya maçında korkutan anlar: Eriksen yerden kalkamadı

Danimarka - Finlandiya maçında Danimarka'nın yıldızı Christian Eriksen fenalaştı. Yerde hareketsiz kalan Eriksen için sağlık görevlileri oyun alanına geldi. Yıldız futbolcuya kalp masajı yapıldı. UEFA, Danimarka - Finlandiya maçının ertelendiğini açıkladı. Yapılan müdahalenin ardından Christian Eriksen, bilinci açık bir şekilde saha kenarına alındı. Korkutan olayın ardından UEFA, Danimarka Futbol Federasyonu ve oyuncunun menajeri açıklama yaptı.

Danimarka - Finlandiya maçında Christian Eriksen bir anda yerde kaldı, oyuncuya kalp masajı yapıldı. Yıldız futbolcuya yapılan ilk müdahalenin ardından UEFA, Danimarka - Finlandiya maçının ertelendiğini açıkladı. İki ülkenin federasyonlarının aldığı ortak kararla ertelenen mücadele 21.30 tekrardan başladı.

Reklam
Reklam

EURO 2020'deki Danimarka - Finlandiya maçında Christian Eriksen bir anda yerde kaldı ve oyuncunun bilincini kaybettiği gözlenirken, kalp masajı yapılmaya başlandı. Danimarkalı oyuncular sahada gözyaşlarını tutamadı. Sağlık ekipleri tarafından uzun süre kalp masajı yapılan oyuncu sedye ile soyunma odasına götürüldü.

MAÇ ERTELENDİ

UEFA yaşananların ardından Danimarka - Finlandiya maçının ertelendiğini duyurdu.

YILDIZ FUTBOLCUDAN GÜZEL HABER

Sahada bir anda fenalaşarak yerde kalan Eriksen'e yapılan müdahalenin ardından saha kenarına alınırken bilincinin açık olduğu görüldü.

UEFA'DAN AÇIKLAMA

Danimarkalı oyuncu Christian Eriksen'in acil durumunun ardından, her iki takım ve maç yetkilileri ile bir kriz toplantısı düzenlendi.

Oyuncunun hastaneye kaldırıldığı ve durumunun stabil olduğu öğrenildi.

DANİMARKA FUTBOL FEDERASYONU'NDAN AÇIKLAMA

Danimarka Futbol Federasyonu, "Eriksen'in bilinci açık, oyuncu tetkikler için hastanede." açıklamasını yaptı.

Reklam
Reklam

MENAJERİ: NEFES ALIYOR VE KONUŞABİLİYOR

Simon Kjaer'in menajeri Martin Schoots da, "Christian'ın babasıyla konuştum, bana nefes almasında sorun olmadığını ve konuşabildiğini söyledi. Babası ve eşi şu anda hastanede" ifadelerini kullandı.