Evden çıkmaya ne gerek var! İşte online gezebileceğiniz dünyanın en ünlü 12 müzesi

Koronavirüs yüzünden bırak ülke dışına çıkmayı evden bile çıkamadığımız şu günlerde imdadımıza online olanaklar yetişiyor. Bir sanatsever olarak kültürel faaliyetlerden uzak kaldım diye hayıflanmayım. Dünyanın en ünlü 12 müzesi online turları ile bir tık yanınızda.

Evde kalmaktan sıkıldığınız mı? Yapacak bir şey bulamıyor musunuz? Kültür sanat seviyorsanız aslında evinizden konforundan ayrılmadan dünyanın en ünlü müzelerini gezebileceğinizi biliyor musunuz? İşte online olarak gezebileceğiniz dünyanın en ünlü müzeleri...

Reklam
Reklam

METROPOLİTAN SANAT MÜZESİ

Dünyanın en büyük müzelerinden bir tanesi olan New York’taki Metropolitan Müzesi’nde ski doğu, Mısır, Yunan ve Roma dönemlerine ait eserler bulunmaktadır.

VAN GOGH MÜZESİ - AMSTERDAM

Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da bulunan, Hollandalı ressam Vincent van Gogh'un çalışmalarının sergilendiği müzesinde sanatçının en ikonik tablolarını görebilirsiniz.

D’ORSAY MÜZESİ - PARİS

Paris’teki eeki bir tren garından dönüştürülen bu müzeze Monet, Degas, Renoir, Cezanne gibi ressamların çalışmalarını bulabilirsiniz.

UFFIZI SANAT GALERİSİ

Dünyanın en eski ve ünlü sanat müzelerinden biridir. Ünlü Medici ailesinin koleksiyonunun sergilendiği müzede Venüs’ün Doğuşu gibi pek çok ünlü eseri görebilirsiniz.

DOLORES OLMEDO MÜZESİ - Mexico City

Meksika’nın başkentindeki bu enkli müüze Meksikalı iş kadını Dolores Olmedo’nın sanat koleksiyonuna ev sahipliği yapıyor.

ROMA ULUSAL MÜZESİ

Özellikle antik Roma’ya ilgini varsa sizi saatlerce oyalacak bir müze.

Reklam
Reklam

ŞİKAGO SANAT ENSTİTÜSÜ

Dünyanın en önemli İzlenimcilik ve Art izlenimcilik koloeksiyonlarına ev sahipliği yapan Müze’de Avrupa ve Amerikan dekorasyon sanatları, Asya sanatı ile modern ve çağdaş sanat koleksiyonları da bulunuyor.

TOKYO ULUSAL MÜZESİ

Japon tarihi ve sanatı ilginizi çekiyorsa bu müzede Japon resim, heykel ve kaligrafisiyle Doğu sanatına ve arkeolojisine ilişkin örnekler, metal eşya, kılıçlar, çanak çömlek, dokumalar, boya işleri vb. Pek çok ilgi çekici küültürel öğe bulabilirsiniz.

GUGGENHEIM MÜZESİ - NEW YORK

Dünyanın en ünlü müzelerinden biri olan Guggenheim müzesini online olarak gezerek modern sanat eserlerini inceleyebilirsiniz.

SAO PAULO SANAT MÜZESİ

Brezilya’daki bu müzede Brezilya, Afrika ve Asya’dan sanat çalışmalarına, dekoratif ve kültüre öğelere bakabilirsiniz.

J. PAUL GETTY MÜZESİ - LOS ANGELES

Koleksiyonunda Ortaçağ'dan günümüze Batı sanatı eserleri bulunan müze dünyanın en çok ziyaret edilen müzelerinden bir tanesidir.

Reklam
Reklam

SEUL MODERN SANAT MÜZESİ - GÜNEY KORE

Güney Kore’nin en önemli müzelerinden bir olan bu müzede çağdaş Koreli sanatçıların çalışmaları dahil olmak üzere yaklaşık 7.000 sanat eseri bulunmaktadır.



Anahtar Kelimeler: