bulaşıcı hastalıklar Haberleri

Dikkat! Bayram sonrası özellikle çocuklarda görülmeye başladı! Doktorlar 'çok fazla vaka gördük' diyerek anlattı
"Bayram tatili sonrası çocuklarda el, ayak, ağız hastalığı arttı" uyarısı yapıldı. Etlik Şehir Hastanesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Kaman: "Toplu, kalabalık yerler ve otellerde bulunulan uzun bayram tatili sonrası çocuklarda el, ayak, ağız hastalığıyla ilgili yoğun hastane başvurularıyla karşılaşıyoruz. Özellikle bu hafta hem poliklinik hem de yataklı servislerimizde fazla sayıda vaka gördük" ifadelerine yer verdi.
Yayın Tarihi: 13-07-2023 15:13
Tehlike giderek yayılıyor! Ölümcül Marburg virüsünün görüldüğü ülkelere gitmeyin uyarısı yapıldı
Covid-19 ile artan salgın hastalıklar tüm dünyada tedirginlik yaratıyor. Son olarak görülen ölümcül Marburg virüsü hakkında birçok vatandaş endişe yaşıyor. Uzmanlar Ölümcül Marburg virüsünün görüldüğü ülkelere olan seyahatlere karşı uyarılarda bulunuyor.
Yayın Tarihi: 03-04-2023 10:01
Giderek artan kızamık vakaları endişe yarattı! Ölümcül salgın yeniden başlayabilir
Kızamık hastalığı özellikle çocuklarda görülen enfeksiyon hastalıkları arasında yer alıyor. Oldukça bulaşıcı olan kızamık hastalığında aşının önemi her fırsatta belirtiliyor. Giderek artan kızamık vakaları hakkında uyarılarda bulunan uzmanlar bu durumun ölümcül sonuçlar doğurabileceği konusunda uyarıyor.
Yayın Tarihi: 01-02-2023 11:54
Türkiye'de Strep A bakterisi nedeniyle ilk ölüm yaşandı! Minik Aras Sönmez daha 3 yaşındaydı... Uzmanlar Strep A belirtilerine karşı uyarıyor
Dünyada giderek yayılan Strep A bakterisi birçok ülkede küçük yaşlardaki çocukların hayatını kaybetmelerine neden oldu. Türkiye'de de Strep A bakterisi nedeniyle ilk çocuk ölümü gerçekleşti. Aras Sönmez tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı, 3. yaş gününde yaşama veda etti. Uzmanlar ebeveynlerin Strep A bakterisinin belirtilerine karşı bilinçli olması gerektiğini paylaştı.
Yayın Tarihi: 25-01-2023 13:31
Ölümcül Strep A salgını artarken her ebeveynin bilmesi gereken belirtiler! Erken önlem alın
Strep A bakterisi İngiltere'de çok ciddi sağlık problemlerine neden olurken Türkiye'de de görüldüğü haberi vatandaşların tedirginlik yaşamasına neden oldu. Koronavirüsün etkileri bitmeden başlayan Strep A bakterisinin görülme hızı giderek artırıyor. Uzmanlar her ebeveynin bilmesi gereken Strep A belirtileri ve tedavisi hakkında bilgilendirmelerde bulunuyor.
Yayın Tarihi: 21-12-2022 17:08
Uzmanlar uyarıyor: Okullar açıldı bulaşıcılık riski çok daha yüksek! Hastalıklardan korunmak için...
Eylül ayının gelmesiyle birlikte okullar açıldı. Okulların açılması anne ve babaların üzerindeki sorumlulukların artmasına neden oluyor. Uzmanlar bu süreçte hastalıkların çok daha kolay bulaştığını belirterek ebeveynleri çocuklarını hastalıklardan korumaları için uyardı.
Yayın Tarihi: 14-09-2022 15:36
Yeni salgın korkutuyor! Domates gribi belirtileri nedir? Nasıl bulaşır?
Covid-19 ve maymun çiçeği vakalarının ardından gelen domates gribi salgını tüm dünyada tedirginliğe neden oldu. Çocuklarda görülen bu salgın nedeniyle ebeveynlerin bilinçli olması gerekiyor. Ebeveynler internet üzerinden “Domates gribi nedir?” , “Domates gribi nasıl bulaşır?” gibi araştırmalar yapıyorlar. İşte domates gribi ile ilgili tüm merak edilenler…
Yayın Tarihi: 22-08-2022 10:28