emeklilik maaşı Haberleri

Meclis'in verdiği ara uzadı, EYT'de planlar değişti! İlk maaşlar ne zaman yatacak? Tarih vererek paylaştı
Türkiye, 'asrın felaketi' olan depremin açtığı yaraları sarmak için seferber olurken, milyonların beklediği EYT düzenlemesi için de gözler Meclis'e çevrilmişti. Deprem nedeniyle ara verilen Meclis'in çalışmalarına salı günü başlaması beklenirken, tarihin 28 Şubat'a çekilmesiyle EYT'liler için sürpriz oldu. İlk emekli maaşların yatacağı tarihle ilgili yapılan yeni açıklama ise dikkat çekti.
Yayın Tarihi: 20-02-2023 07:10
Emeklilik gün sayısı hesaplama nasıl yapılır? Emeklilik prim gün sayısı hesabı nedir?
Emeklilik, sigortalı çalışanların belirli gün ve yaş dikkate alınarak işlerinin sonlandırılmasıdır. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından belirlenen emeklilik şartları farklılık göstermektedir. Emekli olmak için sigorta başlangıç tarihi, çalışanın yaşı, çalışılan gün sayısı oldukça önemlidir. Ayrıca çalışanın sigorta türü de emekli olabilmenin şartlarının değişiklik göstermesine neden olur. Peki, sigorta türüne göre emeklilik prim gün sayısı hesabı nasıl yapılır?
Yayın Tarihi: 11-11-2022 17:13
Kadınlarda emeklilik yaşı tablosu nasıl? Kadınlarda emeklilik yaşı kaç, şartları nelerdir?
Emeklilik, Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından belirlenen şartlar dâhilinde sigortalı çalışanlara sunulan haklardan biridir. Emeklilik kadınlarda ve erkeklerde farklılık göstermektedir. Kadınlar belirlenen şartlar yerine getirildiğinde erkelere göre daha erken yaşta emekli olabilmektedir. Emeklilik yaşı, tamamlanması gereken prim gün sayısı ve sigorta başlama tarihine göre de farklılık göstermektedir. Kadınların emeklilik şartları nelerdir?
Yayın Tarihi: 08-11-2022 15:31
Emekliler işsizlik maaşı alabilir mi, malulen emekliler işsizlik maaşı alabilir mi? İşsizlik maaşı emekli maaşını etkiler mi?
İşsizlik, sosyal ve ekonomik risk faktörleri arasında oldukça önemli bir yeri kapsamaktadır. Bir sosyal devlet olan Türkiye’de İşsizlik Fonu ile bu risklere karşı çalışanların ya da çalışmaya devam etmek isteyen kişilerin ekonomik sıkıntılarını bir nebzede olsa yatıştırabilecek bir uygulama yürürlüğe girmiştir. Bu noktada hâlihazırda emekli olmuş ya da olacak olan kişilerin aklına takılan sorular bulunmaktadır. Emekliler işsizlik maaşı alabilir mi, işsizlik maaşı emekli maaşını etkiler mi?
Yayın Tarihi: 31-10-2022 18:02
Sağlık Bakanı Koca'dan Beyaz Reform paylaşımı:
"Doktorlar, 2008 sonrası göreve başlayanları da kapsayacak şekilde, imtiyazlı bir emeklilik maaşına kavuştu. Emeklilik ek ödemesi, beklenen pirim etkisinden daha yüksek. Kazanım, tamamı emekliliğe sayılacak 'tek kalem maaş' talebinin üzerindedir"
Yayın Tarihi: 15-08-2022 22:29