İngiltere Başbakanı Theresa May Türkiye'ye geliyor

İngiltere Başbakanı Theresa May'in yarın gerçekleşecek Türkiye ziyaretinde, terörle mücadele, Kıbrıs çözüm süreci ve Avrupa Birliği (AB) ile ilgili konuların ele alınacağı belirtildi.

İngiltere Başbakanı Theresa May, Cumartesi günü Türkiye'ye geliyor. Alman Başkanı Angela Merkel ise Şubat ayında Türkiye ziyareti gerçekleştirecek.i.

Reklam
Reklam

Theresa May, cumartesi günü başkentte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım ile görüşecek.

MAY'İN ZİYARET SEBEBİ NE?

Türkiye ziyareti açıklaması, İngiltere Başbakanı Theresa May'in sözcüsünden geldMay'in Ankara temaslarında IŞİD'e karşı yürütülen uluslararası mücadele ele alınacak. Ayrıca Avrupa Birliği'nden ayrılmaya hazırlanan İngiltere'nin Türkiye ile ticari ilişkileri masaya yatırılacak.

Çalışma ziyareti kapsamında Türkiye'ye gelecek olan Merkel'in gündeminde, Suriyeli sığınmacılar ve terörle mücadelenin olması bekleniyor.

Başbakanlık kaynakları konuyla ilgili olarak şu değerlendirmeyi yaptı:

"Ziyaret çerçevesinde yapılacak görüşmelerde, Türkiye-Birleşik Krallık ikili ilişkilerinin farklı veçheleri ele alınarak işbirliğinin derinleştirilmesi imkanlarının gözden geçirilmesi, terörizmle mücadele, Kıbrıs çözüm süreci ve AB konularının yanı sıra güncel bölgesel ve uluslararası konuların ele alınması öngörülmektedir" denildi.

Reklam
Reklam