Avrupa Birliği Haberleri Ve Son Dakika Avrupa Birliği Haberleri

Avrupa Birliği Haberleri Ve Son Dakika Avrupa Birliği Haberleri

Avrupa Birliği ya da kısaca AB 1992 yılında kurulmuş ve Avrupa kıtasında yer alan siyasi ve ekonomik bir örgütlenmedir. Avrupa Birliği üye ülkelerin Maastricht Antlaşması’nı imzalamaları ile hayata geçmiştir. Avrupa Birliği üye ülkeleri ortak bazı yasalar ve standartlar üzerine anlaştıkları bir ortak pazar geliştirmiştir. Avrupa Birliği’ne üye ülkelerin bir kısmı ulusal para birimlerini terk edip euro adı verilen yeni bir ortak para birimine geçiş yapmışlardır. Ayrıca Schengen Antlaşması doğrultusunda Avruğa Birliği üye ülkeleri arasında pasaport kontrolü kalkmış sınırlar açılmıştır. 2020 itibari ile Avrupa Birliği üye ülkeleri şunlardır: Almanya, Avusturya, Belçika, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hırvatistan, Hollanda, İrlanda, İspanya, İsveç, İtalya, Kıbrıs Rum Kesimi, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Macaristan, Malta, Polonya, Portekiz, Romanya, Slovakya, Slovenya ve Yunanistan. Türkiye Avrupa Ekonomik Topluluğu ile 1963 yılında anlaşma yapmış ve 1987 yılında da tam üyeliğe başvurmuştur. 2005 yılında da tam üyelik müzakereleri başlamıştır.

Avrupa Birliği Haberleri

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Kayseri'de konuştu:

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, "Kayseri pastırmamızla alakalı Avrupa Birliği'nde tescil başvurusu var. Bu süreçleri titizlikle takip ediyoruz. İnşallah çok kısa zamanda Kayseri pastırmasına Avrupa Birliği coğrafi işaret tescili kazandırmış oluruz." dedi.

Yurthaber 23-02-2024 14:00

AB'den açıklama geldi! Türkiye'nin yanındayız

İstanbul'da Çağlayan Adliyesi önünde gerçekleşen terör saldırısıyla Avrupa Birliği'nden açıklama geldi. AB Komisyonu'nun Komşuluk ve Genişlemeden Sorumlu Üyesi Oliver Varhelyi, terör saldırısıyla ilgili kınama mesajı yayınlayarak, "Avrupa Birliği terörle mücadelede Türkiye'nin yanındadır" dedi.

Haber 06-02-2024 22:51

Avrupa Birliği'nden vize serbestisi açıklaması! 'Türkiye ile ilişkileri iyileştirme yoluna girmeliyiz'

Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları gayri resmi toplantısının ardından düzenlenen basın toplantısında Türkiye ile yakınlaşma mesajı verdi. Josep Borrell, “Türkiye ile ilişkileri iyileştirme yoluna girmeliyiz. Ortak çıkarlarımızın olduğu alanları geliştirmemiz ve ayrıştıran konuları azaltmamız gerekiyor” dedi. Vize serbestisi hakkında bir gelişme olup olmadığının sorulması üzerine Borrell, Türkiye'nin yaklaşımının belirleyici olacağını ifade etti.

Haber 03-02-2024 22:42

Otomobillerde yeni dönem: Kara kutu zorunluluğu geliyor, 27 ülkede geçerli olacak!

Avrupa Birliği ülkelerinde satılacak tüm yeni otomobillerde zorunlu “kara kutu” olacak. Kara kutu zorunluluğu 2024 Temmuz ayından itibaren geçerli olacak.

Finans 30-01-2024 12:22

Düzce'den geçen yıl AB ülkelerine 9 bin 728 ton işlenmiş iç fındık ihraç edildi

Düzce'den 2023 yılında Avrupa Birliği (AB) ülkelerine 9 bin 728 ton işlenmiş iç fındık ihraç edildi.

Yurthaber 05-01-2024 13:55

Kosovalılar Schengen bölgesine artık vizesiz seyahat edecek! 1 Ocak'tan itibaren başlıyor

Kosova vatandaşları, 2024'ü Schengen bölgesine vizesiz seyahat hakkını elde ederek karşılayacak. Kosovalılar, 1 Ocak'tan itibaren AB ülkelerine 180 günlük süre içinde 90 güne kadar vizesiz gidebilecek. Diğer yandan, AB üyelik başvurusunu da 1 yıl önce teslim eden Kosova henüz pozitif bir cevap alamadı. Vizesiz seyahat imkanının başlamasının ardından ise özellikle gençlerin AB ülkelerine göç edeceği tahmin ediliyor.

Haber 31-12-2023 17:27

Bakan Şimşek ‘imzalar atıldı’ diyerek duyurdu: 2018'den beri ilk finansman

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek bu yıl proje finansmanı amacıyla sağlanan dış kaynak tutarının 7,5 milyar dolara ulaştığını bildirerek yeni yapılan anlaşmayla ilgili bilgi verdi. Şimşek yaptığı açıklamada “Uluslararası rezervleri artırarak kırılganlığı azaltıyoruz. Enflasyon ve cari açıkta kalıcı düşüş için ne gerekiyorsa yapmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Finans 17-11-2023 13:11

AB Konseyi'nden dijital Şengen vizesi için yeni düzenleme! Artık başvurular internetten yapılacak

Avrupa Birliği (AB) Konseyi, Şengen vizelerinin dijitalleşmesi için hazırlanan yeni kuralları kabul etti. Başlangıç tarihi, teknik çalışmalar bittiğinde belirlenecek yeni uygulamayla Şengen vize başvuruları internetten yapılacak, vizeler dijital olarak verilecek. Şengen ülkelerinin konsolosluklarına, sadece ilk kez vize başvurusu yapanlar, biyometrik verileri geçerli olmayanlar ve yeni pasaport alanların gitmesi gerekecek.

Haber 13-11-2023 16:49

AB'den Instagram ve WhatsApp'ın sahibi Meta ve Snapchat'e dikkat çeken talep

Avrupa Birliği (AB), Meta ve Snapchat'ten platformlarında reşit olmayanların yasa dışı ve zararlı içeriklerden nasıl korundukları konusunda bilgi talep etti.

Haber 10-11-2023 17:39

Ömer Çelik’ten Avrupa Birliği’nin Türkiye raporuna tepki

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Avrupa Birliği Komisyonu’nun 2023 yılı Türkiye raporuna tepki gösterdi. AB Komisyonu’nun Türkiye’ye karşı önyargılı ve fanatik değerlendirmelerini sürdürdüğünü söyleyen Çelik, “Bu rapor kapsamında Türkiye’nin Filistin’de yaşanan İsrail katliamına karşı duruşunun AB’yle tamamen uyumsuz olduğunun vurgulanması, AB için utanç vericidir. Türkiye’nin bu şekilde kayda geçmesini Avrupa ve tüm dünya halkları takdirle karşılayacaktır” dedi.

Haber 09-11-2023 11:38

Dışişleri Bakanlığı'ndan AB raporuna tepki: Tümüyle reddediyoruz!

Dışişleri Bakanlığı, Avrupa Birliği'nin (AB) Yargı Ve Temel Haklar hakkında raporuna sert tepki gösterdi.

Haber 08-11-2023 20:55

Burdur'da Kırsal Kalkınma Bileşeni IPARD III tanıtım toplantısı yapıldı

Burdur'da Avrupa Birliği (AB) tarafından aday ve potansiyel aday ülkelere destek vermek amacıyla oluşturulan "Katılım Öncesi Yardım Aracı - Kırsal Kalkınma Bileşeni (IPARD 3)" programının tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

Yurthaber 20-10-2023 07:31

İzmir'de AB projesi kapsamında kolluk kuvvetlerine yönelik eğitim düzenlendi

Türkiye ve Avrupa Birliği (AB) tarafından desteklenen "Temel Haklar Sektör Koordinasyonunun Güçlendirilmesi Projesi" kapsamında kolluk kuvvetlerine yönelik düzenlenen eğitimlerin dördüncüsü İzmir'de başladı.

Yurthaber 16-10-2023 11:27

Avrupa Birliği'nden dikkat çeken X (Twitter) kararı! Soruşturma başlatıldı

Avrupa Birliği'nden (AB) dikkat çeken bir X (Twitter) kararı geldi. AB, Hamas'ın İsrail'e saldırılarının ardından yayılan dezenformasyon, yasa dışı ve zararlı içerikler nedeniyle sosyal medya platformunun, Birlik çevrim içi kurallarına uyumuna ilişkin soruşturma başlattı.

Haber 13-10-2023 11:15

AB’den X'in sahibi Musk ve Meta'nın sahibi Zuckerberg’e İsrail-Filistin uyarısı!

Avrupa Birliği (AB) Komisyon Üyesi Thierry Breton, İsrail-Filistin gündemiyle ilgili sosyal medya platformlarında yayılan dezenformasyon sebebiyle X ve Meta şirketlerinin sahipleri Elon Musk ve Mark Zuckerberg’e yönelik açık mektup paylaştı. Musk ve Zuckerberg’den 24 saat içinde şikayete yanıt vermeleri ve ‘ilgili kurumlar’ ile temasa geçmeleri talep edildi.

Haber 12-10-2023 12:10

Son dakika: AB'den Gazze açıklaması: İnsani durum vahim, desteğimizi artırmamız lazım

Son dakika: Avrupa Birliği'den İsrail ile Hamas arasında yaşanan çatışmalarla ilgili yeni bir açıklama geldi. AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, AB ülkelerinin dışişleri bakanlarının İsrail'in kendini savunma hakkını uluslararası insani hukuka göre kullanmasında hemfikir olduğunu belirterek, İsrail bombardımanı sonucu Gazze'de 150 bin kişinin yerinden edildiğini, vahim insani durumun Filistin halkına daha fazla yardım edilmesini gerektirdiğini vurguladı.

Haber 10-10-2023 21:19

Erdoğan'ın çok konuşulan Avrupa Birliği çıkışına destek geldi! Her kararın arkasındayız

BM Genel Kurulu'na katılmak ve birtakım temaslarda bulunmak üzere ABD'de bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, uçağa binmeden önce düzenlediği basın toplantısında yaptığı 'Avrupa Birliği' açıklamasıyla çok konuşulmuştu. Erdoğan'ın gündem yaratan çıkışına bir partiden tam destek geldi. DEVA Parti lideri Ali Babacan ise Erdoğan'ın sözlerine tepki gösterdi.

Haber 18-09-2023 15:33

Avrupa Birliği'ne 'tam üyelik' vurgusu dikkat çekti! Bakan Fidan: Küresel AB, Türkiye'siz küresel bir aktör olamaz

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın NATO Liderler Zirvesi'nde İsveç'in üyeliğinin önünü açmasının ardından Türkiye - Avrupa Birliği (AB) ilişkilerindeki gelişmeler dikkatle takip ediliyor. Sürecin akamete uğratılmasını "stratejik körlük" olarak değerlendiren Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, önümüzdeki dönemde "AB'ye tam üyelik" mesajı verdi.

Haber 07-08-2023 11:29

Avrupa Birliği'nden TikTok'u zora sokacak karar! Ceza milyonlarca poundu bulabilir

Avrupa Birliği (AB), Çinli sosyal medya platformu TikTok'un çocukların mahremiyetini ihlal ettiği gerekçesiyle önemli miktarda para cezasına çarptırılmasının önünü açtı. Milyonlarca poundu bulması beklenen ceza, 4 hafta içinde açıklanacak.

Haber 04-08-2023 22:35

Bakan Şimşek'ten AB'ye açık çağrı: Türkiye'ye ihtiyacınız var

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Avusturya'nın Salzburg kentinde katıldığı panelde Türkiye ve Avrupa Birliği ilişkileri için önemli açıklamalarda bulundu. "Bugünün bağlamında, Türkiye'nin Avrupa'nın dönüştürücü gücüne ihtiyacı olduğu kadar sizin (AB) de Türkiye'ye ihtiyacınız var" ifadelerini kullanan Şimşek, AB ile Türkiye arasında Gümrük Birliği Anlaşması'nın hizmetleri ve tarım ürünlerini kapsayacak şekilde genişletilmesi gerektiğine inandığını belirtti.

Finans 27-07-2023 17:36

Almanya Başbakanı Scholz'dan dikkat çeken Avrupa Birliği ve Türkiye açıklaması

ABD ve İsveç'in Türkiye'nin Avrupa Birliği üyeliğine verdiği desteğin ardından Almanya'dan da dikkat çeken bir açıklama geldi. Geçtiğimiz günlerde NATO Zirvesi'nde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile de bir görüşme gerçekleştiren Almanya Başbakanı Olaf Scholz, "AB ile Türkiye ilişkilerinin gelişeceğine inanıyorum" açıklamasını yaptı.

Haber 14-07-2023 23:20

Türkiye'nin Avrupa Birliği süreciyle o tartışmalar yine gündemde! 'Yasak' iddialarından sonra... 'Kokoreç zaten AB'ye girdi'

Türkiye’nin Avrupa Birliği süreci yine kokoreç tartışmalarını gündeme taşıdı. Başta sosyal medyada olmak üzere kokoreç satışının yasaklanabileceği iddia edilirken, son noktayı kokorecin adeta başkenti konumundaki Balıkesir’de üreticiler koydu. Üretici Erdal Aslanboğa, bugün Almanya’da, Fransa’da kokoreç işletmelerinin açıldığını, hatta Yunanistan’ın bile kokorece sahip çıkmak için hamleler yaptığını söyleyerek, "Kokoreç zaten AB’ye girdi" dedi.

Haber 12-07-2023 10:24

Erdoğan 'AB' için çağrı yaptı, Yeniden Refah Partisi karşı çıktı: Zaman kaybından başka bir şey değil

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, NATO Zirvesi öncesi yaptığı "Önce Türkiye'nin AB üyeliğinin önünü açın" çıkışı gündem yarattı. NATO'dan söz konusu çağrıyla ilgili "destekliyoruz" yanıtı gelirken; Cumhur İttifakı ortaklarından Yeniden Refah Partisi'nden (YRP) yapılan "Zaman kaybı" çıkışı dikkat çekti.

Haber 10-07-2023 14:47

İşte AB'nin belirlediği yeni kurallar: Akıllı telefonların pil ömürlerini uzatıp dayanıklılığını artıracak, tamirini kolaylaştıracak!

Akıllı telefonları daha sağlam ve pillerini daha uzun ömürlü hale getirmek isteyen Avrupa Birliği'nden (AB) dikkat çeken bir adım geldi. AB, akıllı telefon ve tabletlerin pil ömürlerini uzatacak, dayanıklılığını artıracak ve tamirini kolaylaştıracak yeni kurallar belirledi. AB Komisyonu, yeni kuralların AB Konseyi ve Avrupa Parlamentosu (AP) tarafından onaylandığını açıkladı. İşte detaylar...

Haber 16-06-2023 16:48

Fatih Erbakan'dan çok konuşulacak öneri! 'NATO ve Avrupa Birliği’ne bel bağlamak yerine...'

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, D-8’in 26’ncı kuruluş yıl dönümüne ilişkin dikkat çeken mesajlar verdi. Çok konuşulacak bir öneride bulunan Erbakan, “NATO ve Avrupa Birliği’ne bel bağlamak yerine Türkiye’nin öncülüğünde 57 Müslüman ülkenin bir araya gelmesiyle çok daha güçlü oluruz” dedi. İşte Erbakan'ın dikkat çeken o açıklamaları...

Haber 15-06-2023 17:50

Avrupa Birliği'nden Schengen vizesiyle ilgili kritik karar! Dijital vize dönemiyle başvuruların hızlanması hedefleniyor

Türk vatandaşları son zamanlarda Schengen vizesiyle ilgili büyük sorunlar yaşarken, Avrupa Birliği (AB) Konseyi ile Avrupa Parlamentosu dijital vizeyle ilgili bir karar aldı. Üzerinde uzlaşılan yeni yasa tasarısına göre Schengen vizeleri dijital hale dönüştürülecek ve başvurular internet üzerinden yapılabilecek. Söz konusu dönüşümle vize başvurularının hızlanması ve kolaylaşması hedefleniyor.

Haber 13-06-2023 22:03

Başvuruların yarısı reddediliyor! AB'den 'Schengen vizesi' açıklaması: 'Türkiye'ye özgü değil'

Türk vatandaşlarının son zamanlarda yaşadığı büyük sorunlardan biri olan Schengen vizesi başvuruları ile ilgili Avrupa Birliği'nden açıklama geldi. Açıklamada talebin yeniden artmaya başladığına dikkat çekilirken durumun Türkiye'ye özgü olmadığı savunuldu.

Haber 09-06-2023 15:40

Fransa'dan flaş Twitter hamlesi! 'Yasaklamaya hazırız...

Fransız dijital işlerden sorumlu bakan delegesi Jean-Noel Barrot, Twitter'ın kural ihlallerine devam etmesi halinde hem Avrupa Birliği hem de Fransa'dan yasaklanacağını ifade etti.

Haber 29-05-2023 13:27

Son günlerde gerginlik artmıştı! NATO ile AB'den 'Kosova' temasında dikkat çeken mesaj

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell ile bir süredir gerginliğin arttığı Kosova hakkında görüştü. Stoltenberg'den gerginliğin düşürülmesi çağrısı geldi.

Haber 28-05-2023 16:24

Avrupa Birliği'nden İsrail'e uyarı: Barış olasılığını tehlikeye atabilecek...

AB, İsrail'den gerilimi artıracak ve iki devletli çözüme dayalı barış ihtimalini tehlikeye atacak tek taraflı adımlardan kaçınmasını istedi. AB Yüksek Temsilcisi Borrell ve İsrail Dışişleri Bakanı Cohen'in görüşmesinin ardından yapılan açıklamada "İsrail'e halihazırda yüksek olan gerilimi artırabilecek, iki devletli çözüme dayalı adil ve sürdürülebilir bir barış olasılığını tehlikeye atabilecek tek taraflı önlemleri durdurma çağrısını ve statükoya saygı duymanın önemini yineledi" denildi.

Haber 02-05-2023 22:07

O rapor yayımlandı! Endişelendiren uyarı... Zaman kalmadı

Avrupa Birliği'ne bağlı (AB) Copernicus İklim Değişikliği Servisi'nin "2022 Avrupa İklim Durumu" raporu yayımlandı. Uzmanlar, bahar aylarının devamı ve gelecek yaz özellikle Akdeniz ve Avrupa'nın güneyinde kuraklık görüleceği uyarısında bulundu. AB Komisyonunun uzay ve dünya gözlem biriminin yöneticisi Mauro Facchini, "IPCC'nin son raporu, zamanımızın kalmadığı ve Avrupa'da olduğu gibi küresel ısınmanın daha sık ve daha yoğun aşırı hava olaylarına yol açtığı konusunda bizi uyarıyor." dedi.

Haber 20-04-2023 10:41

WhatsApp kabul etti... Dikkat çeken karar!

WhatsApp, AB kurallarına uymayı kabul etti. Avrupa Birliği (AB), mobil mesajlaşma ve arama uygulaması WhatsApp'ın hizmet koşullarındaki değişiklikler konusunda daha şeffaf olmayı taahhüt ettiğini bildirdi. Buna göre WhatsApp kullanıcıları daha iyi bilgilendirecek ve sözleşme güncellemeleri konusunda kullanıcıların tercihlerine saygı gösterecek. Uygulama 4 Ocak 2021'de birçok ülkede yeni "kullanıcı hizmet koşulları ve gizlilik ilkesi" sunmuş, sözleşmedeki birçok madde ise tepkilere neden olmuştu.

Haber 06-03-2023 16:30

AB'den Rusya'ya yeni yaptırım! Detaylar madde madde açıklandı

Avrupa Birliği (AB), Rusya'ya yeni yaptırımlarının detaylarını açıkladı. Yaptırım listesine 87 kişi ve 34 kuruluş eklendi. İHA tedarikinde yer alan İranlılara yaptırım uygulandı. Öte yandan asfalt ve sentetik kauçuk gibi bazı ürünlere yönelik ithalat yasağı getirildi.

Haber 25-02-2023 23:02

Avrupa Birliği'nde TikTok yasağı genişliyor! Uygulamanın silinmesi istenecek

Avrupa Birliği kurumlarında TikTok yasağı genişliyor. AB Komisyonu'ndan sonra AB Konseyi de çalışanların kurumsal cihazları için TikTok yasağı getirdi ve uygulamaları silmelerini isteyeceklerini duyurdu.

Haber 23-02-2023 20:38

Avrupa Birliği, Twitter'ın dezenformasyonla mücadelesini yetersiz buldu! Beni hayal kırıklığına uğrattı

Avrupa Birliği (AB), sosyal medya platformu Twitter'ın dezenformasyona karşı aldığı tedbirleri açıklayan raporunu yeterli bulmadı. Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Vera Jourova, "Twitter'ın sunduğu raporun diğerlerinin gerisinde kaldığını görmek beni hayal kırıklığına uğrattı. Twitter'ın kurallardan kaynaklanan yükümlülüklerine daha ciddi bir bağlılık göstermesini bekliyorum." ifadelerini kullandı.

Haber 09-02-2023 15:54

AB acil durum yetkilisinden açıklama! Bu açık ara son yıllarda şahit olduğumuz en büyük depremlerden

Avrupa Birliği (AB) Komisyonunun acil durum yetkilisi Hans Das, Türkiye'de meydana gelen depremler için "Bu açık ara son yıllarda şahit olduğumuz en büyük depremlerden biri." dedi.

Haber 07-02-2023 16:09

Rusya'dan sert açıklama! 'AB ülkelerinin barış çağrıları ikiyüzlü'

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, yaptığı açıklamada Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin barış çağrılarının "ikiyüzlü" olduğunu ifade etti. Zaharova, Rusya'nın Ukrayna'da yürüttüğü "özel askeri operasyon" hedeflerinin hayata geçirileceğini de belirtti.

Haber 04-02-2023 19:25

Hırvatistan, Schengen ve euro bölgesine dahil oldu! Sınırdaki bariyer kaldırıldı

Hırvatistan, Schengen bölgesine katılan 27. ülke oldu. Hırvatistan vatandaşları, yeni yılla birlikte Avrupa Birliği (AB) içinde sınır kontrolü olmadan seyahat edebilecek. Ülkede ayrıca kuna yerine euro para birimi kullanılacak. AB ile Hırvatistan sınırındaki bariyer de artık kaldırıldı.

Haber 01-01-2023 20:35

Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Hollanda Başbakanı Rutte ile kritik görüşme 'Türkiye-AB ilişkileri...'

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hollanda Başbakanı Mark Rutte ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. İşte son dakika gelişmesinin detayları...

Haber 23-12-2022 17:09

Çıkarılabilir bataryaları özlediniz mi? Çünkü geri gelebilirler!

Bir dönem en yeni akıllı telefonların çoğu çıkarılabilir batarya ile geliyordu. Ancak artık çoğu akıllı telefonun bataryası çıkarılamıyor. Çıkarılabilir bataryaları özleyenler de yok değil. Avrupa Birliği ise son dönemde akıllı telefon endüstrisine yönelik önemli çalışmalarla adından söz ettiriyor. AB, akıllı telefonlara tek tip şarj girişi şartı getirdikten sonra bu duruma da el atacak gibi görünüyor.

Haber 21-12-2022 18:34

'Nükleer' temas tüm dünyada merak uyandırdı! Biden'ın başlattığı hamle devam ederken 'sürpriz' görüşme: İran'dan dikkat çeken Hazırız mesajı

Ürdün'de dünyayı ilgilendiren sürpriz bir görüşme gerçekleşti. Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın tek taraflı olarak çekildiği, koltuğu Joe Biden'ın devralmasıyla yeniden başlayan nükleer müzakereler sürecinde AB temsilcileri ile İranlı yetkililer bir araya geldi. Görüşmeden kısa süre önce ise İran'dan "Anlaşmadaki taahhütlere geri dönmeye hazırız" mesajı dikkat çekmiş, Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı heyetinin İran'a gerçekleştireceği ziyarete dikkat çekilmişti.

Haber 20-12-2022 12:50

Anlaşma sağlandı! Avrupa Birliği doğal gaza tavan fiyatı belirledi

Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkeler, doğal gaza megavatsaat başına 180 euro tavan fiyat uygulanmasında anlaştı. Tavan fiyat, Avrupa'da derinliği en fazla olan Hollanda merkezli sanal doğal gaz ticaret noktası TTF'de işlem gören vadeli gaz kontratının 3 iş günü boyunca 180 euroyu aşması ve Avrupa'da LNG fiyatının küresel piyasaların 35 euro üzerine çıkması halinde uygulamaya girecek.

Finans 19-12-2022 20:47

Zelenskiy AB'den doğal gaz ve elektrik yardımı istedi: Milyonlarca sivili felakete sürüklemeye çalışıyorlar

Volodimir Zelenskiy, Rus ordusunun saldırıları sonucu enerji altyapısı ağır hasar gören Ukrayna için Avrupa Birliği'nden yardım talep etti. Ukrayna lideri Zelenskiy, Rusya'nın milyonlarca sivili felakete sürüklemeye çalıştığını belirterek, "Yaklaşık 2 milyar metreküp gaz lazım" dedi. Zelenskiy, AB'ye doğal gaz ve elektrik satın alması için kendilerine destek vermeye davet etti.

Haber 15-12-2022 23:28

AB'den Kosova vatandaşlarına vizesiz seyahat kararı

Avrupa Birliği'ne üyelik başvuru dilekçesini imzalayan Kosova'da vize serbestisi konusunda yeni bir gelişme yaşandı. , Kosova vatandaşlarına AB’ye vizesiz seyahatine ilişkin düzenlenen taslak üzerinde anlaşıldı. Düzenleme kabul edildiğinde, Kosova vatandaşları 90 gün boyunca AB ülkelerine vizesiz seyahat edebilecek.

Haber 14-12-2022 23:46

Türkiye'den AB'ye sert tepki! 'Kabul etmiyoruz'

Dışişleri Bakanlığı, yaptığı açıklamada AB'ye sert tepki gösterdi. Bakanlık, "Doğu Akdeniz ve Kıbrıs meselesinde AB'nin Rum/Yunan ikilisinin sözcülüğünden öteye geçemeyen talihsiz ifadelerini de kabul etmiyoruz" ifadelerini kullandı.

Haber 14-12-2022 12:09

Artık geri sayım başladı! Son tarih 28 Aralık 2024

Tek tip şarj için artık geri sayım başladı. Düzenlemeyle taşınabilir elektronik cihazlarda yeni standart şarj girişi USB-C olacak. Fakat bugün tek tip şarj düzenlemesine ilişkin sürpriz bir gelişme yaşandı. ABD basınında çıkan bir habere göre, Avrupa Birliği (AB), kendi yetki alanında satılan tüm akıllı telefonların USB-C bağlantı noktasına sahip olması gerektiğine dair resmi bir son tarih belirledi.

Haber 08-12-2022 18:33

AB'den Musk'a Twitter uyarısı! 'Önünde yapacak çok iş var'

Avrupa Birliği (AB), AB, Twitter'ın yeni sahibi Elon Musk'ı Twitter'daki dezenformasyon konusunda uyardı. AB, Musk'ı platformunun Birliğin dezenformasyon kurallarına uyması gerektiği konusunda ikaz etti. AB Komisyonu'nun İç Pazardan Sorumlu Üyesi Thierry Breton, Musk'la görüşmesinin ardından ise yazılı bir açıklama yaptı. Breton'un yazılı açıklamasının paylaşıldığı mecra ise dikkat çekti.

Haber 01-12-2022 15:06

Anlaşma sağlandı! Avrupa Birliği'nden yeni uydu sistemi geliyor

Avrupa Birliği'nin (AB) güvenli ve sağlam bir iletişim altyapısı oluşturmasını sağlamak amacıyla yeni bir uydu sistemi kurması için AB kurumları arasında anlaşma sağlandı. Öngörülenlere göre, AB "IRIS" adlı bir uydu sistemi kuracak. IRIS'in kuzey-güney yörüngesiyle tüm Avrupa'nın yanı sıra Afrika'nın tamamını da kapsaması planlanıyor.

Haber 18-11-2022 16:38

Türkiye'den AB'ye sert tepki: Yok hükmündedir

KKTC'nin Özbekistan'da düzenlenen zirvede Türk Devletleri Teşkilatı'na "gözlemci üye" olarak kabul edilmesi sonrasında Avrupa'dan gelen açıklamaya Türkiye sert tepki gösterdi. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik "AB tarafından KKTC’nin Türk Devletleri Teşkilatına gözlemci üye olmasına ilişkin yapılan açıklama haksız ve ikiyüzlü bir açıklamadır. Avrupa Birliği, Kıbrıs konusunda Yunanistan ve GKRY’nin peşinde sürüklenmektedir. O yüzden bu açıklamalar yok hükmündedir..." dedi.

Haber 13-11-2022 10:18