İzmir'de 2 noktada orman yangını! Çok sayıda ekip müdahale ediyor... Yerleşim birimlerine yakın konumda

İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde çıkan orman yangını 1,5 saatlik müdahalenin ardından kontrol altına alındı. Öte yandan Güzelbahçe ilçesinde de orman yangını çıktı. Alevlere havadan ve karadan müdahale edildiği öğrenildi.

İzmir'de orman yangınları! Atatürk Mahallesi Tepeevler mevkisinde henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Yangının, saat 12.00’de Kale Mahallesi'ndeki ormanda çıktığı kaydedildi. Diğer yandan saat 12.30'da Yaka Mahallesi'nde de yerleşim birimleri yakınında henüz belirlenemeyen nedenle yangın başladı.

Reklam
Reklam

YERLEŞİM BİRİMLERİNE YAKIN KONUMDA

Yerleşim birimlerine yakın konumda ve sarp arazideki yangının söndürülmesi için İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 2 uçak, 4 helikopter, 13 arazöz, 3 su ikmal aracı ve 2 dozerin yanı sıra İzmir Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri ve TOMA araçlarıyla çalışma başlatıldı.

Alevlere ilk müdahale 13 dakika içinde yapıldı. Yangına havadan ve karadan müdahale edildi.

İzmir'in Kemalpaşa ilçesi Kale Mahallesi'nde çıkan orman yangını, havadan ve karadan yapılan müdahaleyle 1,5 saatte kontrol altına alındı. Bölgede soğutma çalışmaları devam ediyor.

GÜZELBAHÇE'DE DE ORMAN YANGINI

Yangın, saat 12.30’da Yaka Mahallesi'ndeki ormanda çıktı. İhbar üzerine bölgeye İzmir Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait 4 uçak, 5 helikopter, 22 arazöz, 5 su ikmal aracı sevk edildi.

Alevlere ilk müdahale 14 dakika içinde yapılırken, ekiplerin havadan ve karadan müdahalesi sürüyor.

Rüzgarın etkisiyle ormanlık alana yayılan yangının kontrol altına alınması için çalışma başlatıldı. (AA/DHA)

Reklam
Reklam




Anahtar Kelimeler: