Kapanışı güzel yapalım: Yılbaşı sofranızı lezzetlendirecek 10 tarif

Yeni yıla şöyle kallavi bir sofra hazırlayarak girmek isteyenler için sofralarınızı şenlendirecek, misafirlerinizin keyfini ikiye katlayacak tarifleri sizler için bir araya getirdik, buyursunlar...

Bu yılbaşı listesinde sizler için en güzel alternatifleri derledik. Dilediğinizi tarifi seçip kendi menünüze dahil edebilir ya da listemizden yeni bir yılbaşı menüsü hazırlayabilirsiniz.

Reklam
Reklam

Soslu tavuk kanatları


Tavuk kanadı severleri kalplerinden vurmaya geldik :) Bol soslu, baharatlı tavuk kanatları yılbaşı masasının olmazsa olmazı! Üstelik hindiyi tercih etmeyenler için de en güzel alternatif diyebiliriz. Tarifin detaylarını görmek için tıklayın.

Sütlü patates çorbası


İyi bir başlangıç yapmak isteyenlere ipeksi kıvama sahip sıcacık bir lezzet sunuyoruz. 2019'da yeniliklere yer açmak istiyorsanız ilk olarak sofranızdan başlayabilirsiniz, nasıl fikir? Soğuk havada içinizi ısıtacak en leziz çorbanın detayları için tıklayın.

Havuçlu lezzet topları


Davet sofralarının en çok rağbet gören lezzetli atıştırmalığı karşınızda. Yapımı son derece basit, malzemeler erişebilir, lezzeti ise enfes! Tarifin detaylarını görmek için tıklayın.

Limonlu hindi


Yeni yılın simgesi haline gelmiş hindiye sofrasında yer açmak isteyenler için geliyor limonlu hindi tarifimiz. Her türlü pilav, makarna veya sebze yemeğinin yanına da çok iyi eşlik edebilir. Tarifin detaylarını görmek için tıklayın.

Reklam
Reklam

Kızarmış dondurma


Farklı bir yılbaşı tatlısı yapmak isteyenler için restoranlarda severek yediğimiz kızarmış dondurma tarifi geliyor. Dışı çıtır içi erimiş dondurmanın lezzetine diyecek yok. Sadece birkaç adımda dışı çıtır çıtır içi buz gibi enfes tatlınıza misafirleriniz bayılacak! Tarifin detaylarını görmek için tıklayın.

Karides güveç


Balık sofralarının vazgeçilmezidir karides güveç. Yeni yıl için balık sofrası kurmak isteyenlerin masasında olması gereken bir lezzet diye düşünüyoruz. Sofranızı şenlendirecek enfes tarifin detayları için tıklayın.

Tavada pizza börek

Börek gibi ama pizza gibi de kendileri... Yaklaşık 10, 15 dakika içinde hazır edeceğiniz tarifle yemeğe keyifli bir başlangıç yapabilirsiniz. Tarifin detaylarını görmek için tıklayın.

San Sebastian cheesecake


2018'in şüphesiz en meşhur lezzetiydi San Sebastian cheesecake. Dışının karamelize tadı, içinin yumuşacık kremasıyla 2018'in bitimine de en çok o yakışır! Haydi, tarifin detaylarını görmek için tıklayın.

Reklam
Reklam

Domatesli pilav


İster hindi, ister tavuk isterseniz de kırmızı et pişirin. Bu pilav tüm ana yemeklerin en güzel eşlikçisi oluyor. Domatesli pilav, pratik hazırlanışından ve birçok yemeğin yanında tercih edilmesinden dolayı sofraların vazgeçilmezi. Siz de yeni yıl sofranızda domatesli pilava yer açmak istiyorsanız tarifin detaylarına tıklayın.

Bal kabaklı damla sakızlı muhallebi

Damla sakızının ve bal kabağının uyumu bu muhallebiye çok yakıştı. Kış güzeli bal kabağının bu sefer tatlısını değil muhallebisini yaptık, keyifleri de üçer beşer katladık. Şöyle keyfimiz yerinde, ağzımızda en güzel tatlarla 2018'i güzel uğurlamayalım da ne yapılım? :) Tarifin detayları için tıklayın.


Anahtar Kelimeler: