Kars Adliyesi önünde 'Oylar çalınıyor' gerginliği yaşandı

7 Haziran milletvekilliği Genel Seçimlerinde oy torbalarının Adliyeye getirilişi sırasında yanlış anlaşılmadan kaynaklanan bir gerginlik yaşandı.

Adliye önünde ‘oylar çalınıyor' iddiasıyla çıkan gerginlik, resmi olmayan sonuca göre HDP Milletvekili seçilen Ayhan Bilgen’in araya girmesiyle sonlandı.

Reklam
Reklam

Oy sayım işlemlerinin saat 17.00’de başlamasının ardından saat 18.00 sıralarında oy torbaları adliyeye taşınmaya başlandı. Bu sırada bir ilçeden getirilen oy torbaları başka bir giriş kapısından götürülürken gruptan bazıları ‘oylar çalınacak’ şüphesi üzerine bağırmaya başladı. Bağırma seslerinin artması üzerine gruptan bazıları oy torbalarını taşıyan görevlilere doğru koşmaya başladı. Bir anda başlayan gerginlik üzerine polis ekipleri harekete geçti ve grubu durdurmaya çalıştı. Gerginliğin artması üzerine olay yerine çevik kuvvet ekipleri ve TOMA çağrıldı.

PROVOKASYONA GELMEYELİM

Bu sırada HDP'li Ayhan Bilgen Adliyeden çıkarak grubun olduğu yere geldi. Burada grubu sakinleştirmeye çalışan Ayhan Bilgen, bunun bir yanlış anlaşılma olduğunu, içeride avukatların bulunduğunu ve her şeyin tutanak altına alındığını söyledi. Bilgen daha sonra megafonla "İçeride avukatlarımız var. Endişe etmeyin, Elimizde tutanaklar olduktan sonra hiçbir şey yapma şansları yok. Ama biz burada bir izdiham yaparsak seçimin iptaline sebebiyet verebiliriz. Onun için lütfen sakin olun. Ama bir yanlış bilgi yüzünden kendi kendimize zarar verecek işler yapıyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

Adliye önünden gece geç saatlerde ayrılan HDP’liler ıslık ve alkışlarla toplanarak uzun araç konvoylarıyla şehir turu attılar. (DHA)


Anahtar Kelimeler: