Kars TÜİK binasına silahlı saldırı: 7 ölü

Kars'ta Veysi Erim adlı TÜİK çalışanı, Bölge Müdürlüğü binasını bastı. 6 kişiyi öldürüp intihar etti.

Kars’ın Atatürk Caddesi üzerinde bulunan Türkiye İstatistik Kurumu’nu bu sabah mesainin başlamasıyla birlikte basan silahlı kişi, 6 kişiyi öldürdü. Saldırgan intihar etti.

Reklam
Reklam

SALDIRGAN PSİKOLOG

Kars Valisi Eyüp Tepe saldırıyla ilgili yaptığı açıklamada "İşten çıkarılan biri cinnet getirip 6 kişiyi öldürmüş ve intihar etmiş. Olayın terör saldırısıyla ilgisi yok. Saldırganın kimliği Veysi Erin. TÜİK'te psikolog olarak görev alıyordu. Altı kişiyi öldürmüş ve intihar etmiş" dedi.

Veysi Erim’in silahlı saldırısıyla hayatlarını kaybedenlerin TÜİK Bölge Müdürü Mehmet Tolon ile çalışanlar Ramazan Haydar, Saffet Karaçay, Abdulbaki Çolak, Osman Ay ve Ahmet Banker olduğu açıklandı.

Ayrıca saldırıda yaralanan TÜİK sekreteri Neslihan Çelikkoca’nın Kars Devlet Hastanesi’nde tedavisinin sürdüğü ve durumunun iyi olduğu bildirildi.

Ceza alan memur katliam yaptı

Kars’ta meydana gelen olayın, müfettiş soruşturması sonucu ceza alan bir memurun cinnet getirmesi nedeniyle yaşandığı öğrenildi. İddiaya göre bir yıldır TÜİK Kars bölge müdürlüğünde çalışan memur hakkında bir süre önce soruşturma açıldı. Bu soruşturmada memura ceza verildi. Bu nedenle bölge müdürü ile tartışan memurun, önce mesai arkadaşlarını rehin aldığı, bir süre sonra da hepsini öldürerek intihar ettiği bildirildi. Rehine olayına karşı özel harekat timleri olay yerine gittiğinde 7 cesetle karşılaştı.

Reklam
Reklam

"ÖNCE MÜDÜRÜ REHİN ALMIŞ"

Kars eski Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu, yaptığı açıklamada eylemi gerçekleştiren kişinin daha önce çalışan bir kişi olduğunu ifade ederek “Psikolojik sorunları olduğu ifade ediliyor. Kısa bir süre önce Diyarbakır’a gidiyor ve beraberinde silah getiriyor. Önce müdürü rehin alıyor. Sağa sola ateş açıyor. 6 kişiyi öldürüyor daha sonra da kendisi intihar ediyor. Çok sayıda yaralı da var” dedi.

BAKAN YILMAZ: HAKKINDA SORUŞTURMALAR VAR

Olayla ilgili açıklama yapan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, psikolojik sıkıntısı olan saldırganın işe gelmediği ve sürekli rapor aldığı için hakkında çok sayıda soruşturma olduğunu söyledi.

Yılmaz, şahsın işten çıkarılmadığını, "kademe ilerlemesi durdurma" cezası verildiğini açıkladı.

TÜİK'TEN AÇIKLAMA

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından Kars'ta meydana gelen silahlı saldırıya ilişkin bir açıklama yapıldı.

TÜİK tarafından yapılan yazılı açıklamada, Kars Bölge Müdürlüğü'nde bugün üzücü bir olayın meydana geldiği belirtilerek, "Kurumumuz çalışanlarından birisi, silahlı saldırıda bulunarak 6 personelimizi öldürmüş, bir personelimizi yaralamıştır. Şahıs daha sonra kendisini vurarak intihar etmiştir" denildi.

Reklam
Reklam

CENAZELER MORGA GÖTÜRÜLDÜ

Türkiye İstatistik Kurumu Kars Bölge Müdürlüğü'ne düzenlenen silahlı saldırıda hayatını kaybedenlerin cenazeleri, savcının incelemesinin ardından tabutlara konularak olay yerinden kaldırıldı.

Atatürk Caddesindeki TÜİK Kars Bölge Müdürlüğü'nde yaşanan olayın ardından polis ekipleri bölgede geniş güvenlik önlemi aldı.

Ambulansların da hazır bekletildiği olay yerine gelen yaşamını yitirenlerin yakınları sinir krizi geçirdi.

Savcının yaptığı incelemenin ardından 7 kişinin cesedi tabutlara konularak ambulanslarla Kars Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.



Anahtar Kelimeler: