Olomouc

Saklı Çek Mücevheri Olomouc, Çek Cumhuriyeti'nin diğer turistik yerlerine ve Prag, Karlovy Vary ve Český Krumlov'a göre çok daha az tanınır.

Saklı Çek Mücevheri

Olomouc, Çek Cumhuriyeti'nin diğer turistik yerlerine ve Prag, Karlovy Vary ve Český Krumlov'a göre çok daha az tanınır. Çek Cumhuriyeti'nin doğu Moravia Bölgesi'nde sadece 100.000'den fazla nüfuslu bir şehir. 1000 yılı aşkın süredir, Morava Nehri etrafındaki ovalara kurulu olan Olomouc, bölgenin tarihi açıdan en iyi korunmuş kenti.

Reklam
Reklam

Şehirde bulunan Holy Trinity Column Bölgesi, Moravya Tiyatrosu ve Filarmoni Orkestrası gibi canlı kültürel faaliyet alanları, müzeleri ve ülkenin en eski üniversiteleri gerçekten görülmeye değer. Özellikle Holy Trinity Column, 18. yüzyılda inşa edilmiş ve 35 metre yüksekliği ile ülkede bulunan en büyük Barok heykeli.

Ana üst meydanda kırmızı çatılı ve beyaz cepheli evleri ile 600 yıllık eski şehir (Town Hall) bulunur ve burası Olomouc’un sembolü haline gelmiştir. Olomouc Sanat Müzesi ile Olomouc Bölge Müzesi şehirde en çok gezilmesi gereken iki müze.