Romanya'da cumhurbaşkanlığı seçimi

Romanya'da cumhurbaşkanı seçiminin ikinci turunda, resmi olmayan sonuçlara göre iki bölgede Başbakan Ponta, iki bölgede Sibiu Belediye Başkanı Iohannis, önde gidiyor.

BÜKREŞ (AA) - Sosyal Demokrat Partiden bir yetkili, Başbakan Victor Ponta'nın az farkla seçimleri kazanabileceğini belirtirken nihai sonuçların bugün Romanya dışında oy kullanacak 300 bin Roman vatandaşının vereceği oyların belirleyebileceği ifade ediliyor.

Reklam
Reklam

Seçimin ikinci turunda, 2 Kasım'da yapılan birinci turda en çok oyu alan Başbakan Victor Ponta ile Sibiu Belediye Başkanı Klaus Iohannis yarışıyor.

Sosyal Demokrat Partinin adayı olan Ponta, birinci turda oyların yüzde 40,3'ünü, Ulusal Liberal Parti lideri Iohannis de yüzde 30'unu almıştı. Anketler, seçimin galibinin 42 yaşındaki Başbakan Ponta olacağına işaret ediyor.

Yaklaşık 21,7 milyon nüfusa sahip ülkede 18,4 milyon kayıtlı seçmen bulunuyor. İlk turda seçime katılım oranı yüzde 53'te kalmıştı.

Ülkede 2004'ten bu yana cumhurbaşkanlığı görevini yürüten Traian Basescu, seçim kanunları gereği yeniden aday olamamıştı.


Anahtar Kelimeler: